Apple Watch-apps? Een gepasseerd station

36 reacties

Apps voor de Apple Watch? Bij het bekijken van de vernieuwde pagina over de smartwatch op Apple.com lijkt het erop alsof ze nooit bestaan hebben. Apple heeft na zijn event afgelopen maandag alle verwijzingen naar apps van zijn website gehaald.

Op de Apple-website wordt de Watch nu met drie pijlers aangeprezen: het ontvangen van notificaties, bijhouden van gezondheid en fitness en als te personaliseren sierraad. Is er niet langer “an app for that?”

Eerder: Apps zijn nodig en een belofte

Bij de onthulling in 2014 was er uitgebreid aandacht voor apps. Hoewel de volledige SDK nog niet klaar was, konden ontwikkelaars met WatchKit aan de slag. Apple positioneerde de Watch als veelzijdig app-platform, net als de iPhone. Het overzichtsscherm met apps was prominent zichtbaar op Apple’s website, er werd een campagne gelanceerd om Watch-apps onder de aandacht te brengen en apps van derden kregen een plaatsje op Apple.com.
watch-apps-002

Nu: Apps zijn optioneel

Waar apps voorheen als onlosmakelijk met de Apple Watch verbonden werden gepresenteerd, zijn ze nu optionele en toont Apple ze liever niet. Tijdens het Apple-event van maart 2016 onthulde Apple nieuwe bandjes en verlaagde prijzen voor de Apple Watch. Daarbij verscheen slechts één notificatie van een externe app in de presentatie. Verder geen woord over “amazing apps”. Hoe anders was dat bij tvOS, waar Tim Cook juist opende met apps en het feit dat er al 5000 apps voor de Apple TV zijn.
watch-apps-001
Ook op Apple’s website worden Watch-apps nu als optioneel gepresenteerd. Op de voorpagina worden apps niet langer uitgelicht, het scherm met ronde app-iconen is verdwenen en in het menu is geen optie ‘apps’ meer. Je kunt apps alleen nog weggestopt onder het kopje ‘ontdek meer’ vinden. De apps die daar getoond worden, hebben bovendien allemaal een relatie tot een van de nieuwe pijlers: notificaties, gezondheid, fitness en stijl.
Schermafbeelding 2016-03-25 om 15.26.50

Goede keuze

De focus op notificaties, gezondheid, fitness en de Apple Watch als sierraad zou er vanaf het begin moeten zijn geweest, want Apple Watch-apps waren nooit veel soeps. De eerste generatie apps was beperkt door WatchKit en de volledige SDK van watchOS 2.0 heeft problemen als traagheid nog niet opgelost. Het opstarten van apps is vanuit van honingraat-weergave ook geen pretje.

Als bedrijf dat graag met hoge klanttevredenheid schermt, weet Apple: het slechtst werkende aspect van een product haalt de tevredenheid altijd onderuit. Als de notificaties met 9 worden beoordeeld, de fitness-functies een 8 zijn en de apps een magere 4 krijgen, is de Apple Watch gemiddeld een 7. Laat de apps weg en het is een 8,5.

Apple wil nu dat je de Watch-apps vergeet, maar het was beter geweest ze niet te introduceren voordat de hardware er klaar voor was.
watch-spin

 • Ben jij tevreden over Apple Watch-apps? Laat het weten in een reactie.

Reacties

36 reacties
 • Profielfoto
  Rygu

  LOL. Laatste plaatje komt hard aan.:cry:

 • Profielfoto
  AppelNL

  Ja, maar alleen voor inkomende push berichten… Soms eens een mailtje lezen, of het weer checken.

  De meeste apps openen zo traag dat het scherm uit gaat. In die tijd had ik op m’n iPhone al 2x die taak kunnen uitvoeren.

 • Profielfoto
  Thomas De Lange

  Ja de omt app is erg fijn en bij mij ook erg snel?

 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  Ik heb nu een weekje een watch te leen om te kijken of ik t wat vind. Voorlopig zie ik niet verder dan ‘een dure fitness tracker zonder gps’.

 • Profielfoto
  Erwin Snijders

  Interactieve notificaties zijn ideaal. Snel een iMessage terug sturen bijvoorbeeld of een taak uitstellen. Voor de rest is het scherm te klein en vooral de hardware te traag om apps te gebruiken. Ben wel benieuwd naar bijvoorbeeld de 5e generatie Apple Watch, mochten we dat nog meemaken tenminste…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind de Apple Watch als ‘slim horloge’ sowieso geen goed product. Bellen, smsen, mailen en al dat soort dingen, ik heb er een weekje of twee naar gekeken en ik kan er helemaal niets mee.
  .
  Geen idee hoe Apple dit ooit ingedachte heeft gehad maar als je het zou moeten verwoorden is de Apple Watch eigenlijk; Een afstandsbediening voor je iPhone die je niet kunt gebruiken.
  Zo zie ik de Apple Watch. Het is leuk om notificaties op te ontvangen maar daarna heb je er ook niets aan want qua interactie is het drie keer niks. Voorbeeld. Een mailtje komt binnen. Iemand stuurt je een bericht van 6 kantjes, dat kun je niet gaan lezen op een Apple Watch en zodra er een bijlage bijzit komt de content al helemaal niet binnen. Kortom je ziet alleen dat er een mailtje is op je pols en moet dan naar je iPhone grijpen om het te lezen.
  Bellen, precies hetzelfde. Je pols begint te rinkelen en rammelen, een hoop kabaal dan beweeg je je pols omhoog om te kijken wie er belt en daarna grijp je meteen naar je broekzak om je telefoon te pakken en het gesprek aan te nemen. Welk gezond mens gaat nu via zijn pols op de luispreker lopen telefoneren? Dat doe je misschien als je alleen in de auto zit en niemand je kunt horen maar goed daar hebben we al veel langer oplossingen voor in het dashboard.
  .
  Qua gezondheid is de Apple Watch in mijn ogen wel geslaagd. Ik was begonnen met hardlopen en na een paar maanden heb ik zo’n Apple Watch gekocht omdat ik die Katy Huntington ( of wat is haar naam ) reclame zag maken voor de Apple Watch bij de introductie. Zodoende dacht ik, zo’n ding op je pols kan je mogelijk wel goed helpen om actiever te worden en dat is zeer zeker waarheid geworden. Dei stomme ringen die je moet proberen vol te maken in de activiteiten app werken wel degelijk. De work-out app is ook heel erg leuk en simpel.
  Eigenlijk als je de Apple Watch voor je gezondheid/sporten gebruikt dan durf ik denk ik wel te zeggen dat het product geslaagd is omdat er vast wel 1000-en-1 apps beschikbaar zijn zoals RunKeeper en weet ik veel wat nog meer maar die zijn vaak zo complex of hebben een heel hoog social media/share gehalte, accounts aanmaken bij allerlei bedrijven waar je nog nooit van gehoord hebt en daar gaat dan gezondheidsdata naar toe. Nee, alleen voor dat al vind ik de Apple Watch geslaagd. Dan moet ik wel erbij zeggen dat 450,- natuurlijk vet te veel geld was voor dit ding. Als Apple het ding kan verkopen voor 200 – 300,- dan zit je denk ik in de right ballpark en wordt het ook toegankelijker voor meer mensen.
  .
  Qua 3rd party apps heb ik eigenlijk maar heel weinig gezien dat echt een toegevoegde waarde heeft. Ik heb dan de iOS app; My Water Balance … gedownload en deze heeft een Apple Watch integratie waarmee je eenvoudig je waterinname kunt toevoegen. Je data gaat dan meteen naar een iOS app + naar de Gezondheid app. Perfect. Dat soort simpele dingen zijn prima te doen en het heeft weer met gezondheid te maken.
  Ook heb ik 1Password, deze heeft een Apple Watch integratie maar ik vraag mij werkelijk af waarom? Het heeft NUL komma nul toegevoegde waarde om je wachtwoorden op je pols te hebben want je kunt er dan toch niets mee.
  Tyme2 kwam vorige week ook met een iOS update waar een Apple Watch app integratie inzat, werkt ook voor geen meter, Things en al die ToDo apps hebben vaker ook Apple Watch integratie maar het werk gewoon niet omdat de workflow niet werkt op je pols. Mensen zijn niet bezig met hun pols terwijl ze werken.
  Goed ik heb daar zoiets een probleem mee, er zijn mensen die kunnen een soort stopwatch timer app gebruiken om tijd bij te houden hoelang ze aan een project werken. Ik kan dat niet, omdat ik na 10 minuten al weer vergeten ben dat ik de timer heb gezet en dan 5 uur later herinner, shit de timer loopt nog steeds.
  Ik denk dat er heel erg veel apps zijn vandaag de dag die gewoon gebouwd worden met een hel goed idee maar het idee werkt gewoon niet klaar. Soms hebben wij het idee dat we alles kunnen vernieuwen in de manier waarop wij werken. Alsof wij vroeger niet dingen gedaan kregen en die dingen ineens niet meer werken en daar apps voor in de plaats moeten komen. Dat is helemaal zo, apps zouden iets moeten kunnen vereenvoudigen en dat is vaak helemaal niet de waarheid. Ze geven ons juist veel meer bezigheden.

 • Profielfoto
  Aerea

  Wat mij betreft mag de focus meer komen te liggen op betere fitness-functies, bijhouden van slaap, betere (integratie van) en meer complicaties, faces en glances.

  En gewoon veel sneller, inclusief Siri. Vooral voor Siri gebruik ik ‘m nu (bediening van lampen, thermostaat, etc.), maar dat kan een stuk vlotter.

 • Profielfoto
  no_poo

  Het is net alsof ze een product de markt in hebben gezet zonder echt te weten waarom. Ikzelf heb in ieder geval geen behoefte aan de Watch, maar ook de iPad heeft mij nooit kunnen bekoren.

  Leuke gadgets zijn het wel, maar mijn MacBook Pro en iPhone zijn de enige producten waar ik 100% tevreden over ben. Als ik eens geld over heb is zo’n Watch tweede hands misschien nog leuk…

 • Profielfoto
  mmww

  Echt een te duur bèta product.

 • Profielfoto
  fzelders

  Goed verhaal. Geloofwaardig.
  Complimenten!

 • Profielfoto
  Sander Verkade

  Ik ben erg tevreden met mijn Apple Watch tv’s 42mm met link bracelet. Ik vind het design erg mooi.

  Wat is goed vind:
  – design
  – makkelijk verwisselbare bandjes
  – activiteiten tracker en hartslag meter
  – mooi helder beeldscherm
  – goede notificaties
  – taptic engine
  – Siri vooral in combinatie met HomeKit
  – agenda vooral mijn werk agenda om mijn pols is een uitkomst.
  – Runkeeper app werkt echt heel erg goed
  – Onepassword app is erg handig
  – ingebouwde apps zijn over het algemeen super snel en erg handig (timer, mail, activiteiten etc.).
  – bellen kan sporadisch handig zijn
  – muziek bediening echt top!
  – nightstand werkt goed als wekker
  – arm bewegingen worden uitstekend geregistreerd

  Wat echt beter moet:
  – bruikbare apps zijn er bijna niet.
  – apps die niet van Apple zijn laden vaak extreem langzaam.
  – soms wat framedrops
  – speaker luid voor notificaties maar niet met bellen.
  – heel erg duur
  – elke dag laden maar dat gaat super eenvoudig en tegelijk met mijn iPhone
  – kleine icoontjes in het app menu
  – beeld niet altijd aan met de tijd

  Voor mij voldoet de Apple Watch prima ik gebruik hem vooral als gewoon horloge om notificaties te checken, muziek bedienen, hardlopen en sportschool.

 • Profielfoto
  janssb

  Mijn Apple Watch heb ik nu bijna 10 maanden en ik ben er erg tevreden over. Gebruik de activiteiten app dagelijks en de timer functie ook regelmatig.
  Ook gebruik ik vaak Siri om het weerbericht, weersverwachting en mijn agenda afspraken op te vragen. Notificaties vind ik ook heel handig evenals de berichtgeving zoals TAN codes van ING wanneer ik geld wil overmaken van mijn rekening.
  Ook de mogelijkheid om berichten te ontvangen en er op te reageren is handig.
  De Apple Watch heeft in ieder geval mij veel genoegen en een gezondere levensstijl gebracht.

 • Profielfoto
  Niels

  De Apple Watch is gewoon een flop. Ja, er zijn er een hoop verkocht, maar wat verwacht je met een trouwe fanbase als Apple. De apps zijn gewoon mislukt en alle standaard functies werken ook maar zo zo. Ik heb de Watch zelf een weekje gedragen en daarna direct retour gestuurd. Qua ‘it just works’ is de Apple watch gewoon niet te vergelijken met andere producten.

  Ook de design tank bij Apple en vooral Johny Ive lijkt leeg. Behalve dingen dunner maken brengt Apple gewoon bar weinig, al geldt dat voor veel andere fabrikanten ook. Er valt gewoon niet veel meer te sleutelen aan iPhones, iPads en MacBooks. Gevolg: Apple gaat zijn heil in andere productgroepen zoeken, maar echt slagen doen ze daar niet in. Ook luisteren naar klanten is er tegenwoordig niet meer bij, want waarom zou je een betere/grotere accu in een iPhone stoppen als je ‘m ook dunner kan maken.

  Nee, het momentum van Apple is nu wel over zijn top heen.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  De Apple Watch was de grootste belofte en het meest teleurstellende product. Het is veel te laat, kon te weinig, voelde niet af en is veel en veel te traag.
  En de App ontwikkelaars die wat moesten doen deden het niet waar door je apps kreeg die nu juist niet om je pols wilt.
  Apple kan beter focussen op een beter workouts App(run keeper kan zoveel meer), Siri meer aandacht geven (3/10 doet ze het niet, 5/10 snapt ze het niet en 2/10 kan de timer gelukkig na 10 seconden gaan lopen).

 • Profielfoto
  defores

  Apple dient gewoon de mogelijkheid te bieden om WatchOS Apps op zich zelf te kunnen maken zonder afhankelijkheid te hebben met iPhone Apps (wat ook niet altijd wenselijk is).

  Maar zo zijn wel meer punten zoals iOS apps maken voor beperkte groep gebruikers (zoals voor familie/vrienden/kennissen) immers wil je niet dat de hele wereld data op je server gaat opslaan maar wel je vriendenkring.

  Dus Apple mag nog wel eens hun visie een iets bredere horizon bieden.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Super horloge, alles behalve apps werkt vlekkeloos. App scherm is ook echt veel te priegelig. Er zijn wel een paar goede apps maar niet veel. Meer dan tevreden over. Geld dubbel en dwars waard. Zeker als ik het vergelijk met een horloge met alleen de tijd er op :/

 • Profielfoto
  Bemobster

  Ik ben aan het overwegen een smart watch te kopen over een paar maanden.
  De use cases die ik heb voor een smartwatch zijn: navigatie op de fiets, muziek bedienen tijden fietsen of wandelen, activiteiten tracker en homewizard bedienen.
  Twijfel nog tussen de pebble time steel en de apple watch. Moet ze maar eens gaan proberen in de winkel.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Het feit dat de Gold Edition verdwenen is, de prijs verlaagd is, de apps verdwenen zijn geeft duidelijk aan dat het ding op z’n retour is. En ach.. die paar nieuwe bandjes…

 • Profielfoto
  knekkie

  Is de Gold edition verdwenen? Misschien is het voor Apple toch niet het succes dat ze er van gehoopt had.

  Ik heb mij er in ieder geval veel te veel van voorgesteld. Toen ik m eenmaal had was de teleurstelling daarom ook groot. Het enige dat de apple watch snel doet is het tonen van de tijd. Juist SIRI en (native) Apps zijn onderscheidend op een digitaal horloge en dat is nu precies de zwakste plek.

  De apple Watch is helaas te traag zelfs bij de Apps die er standaard op staan. De mogelijkheden van de apps zijn vaak beperkt. De bediening van de apps laat veel te wensen over. Force touch is leuk maar je weet vaak niet waar en wanneer je het kan of moet gebruiken. Bij alles waar de Apple Watch nuttig zou kunnen zijn is het pakken van je iPhone gemakkelijker comfortabeler en bovendien sneller.

  Het apparaat is te veel afhankelijk van de iPhone. Dat had geen probleem geweest als je dat niet zou merken. Zonde want het idee achter de apple watch heeft best potentie. Ik ben blij dat ik hem met maar 70 euro verlies op tijd weg heb kunnen doen.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Tja je moet er wel mee om kunnen gaan. Voor sommige mensen gaat de ontwikkeling te snel. Het is ook pas de eerste versie.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Apple wil nu dat je de Watch-apps vergeet

 • Profielfoto
  hermen

  Ik heb de Apple Watch inmiddels 5 weken. Hiervoor heb ik de eerste versies van de Pebble gehad. Ik kan niet anders zeggen dat ik de Apple Watch een zeer plezierig device vindt. Zit erg comfortabel, is functioneel erg goed, hoewel je merkt dat het een eerste versie is en eea kan worden geoptimaliseerd.

  Vergeleken met de Apple Watch is Pebble helaas kansloos, hoewel ik hen nog meer succes had gegund.

  Met betrekking tot de Apple Watch nog wel wat op en aanmerkingen:

  – de hartslag meter is leuk, en voor de niet echt veeleisende sporter wellicht voldoende. Ik heb de hartslag meter tijdens het sporten meerdere keren vergeleken met de Polar en helaas moet Apple het daartegen helaas ruim afleggen. Zowel qua hardware (hartslagregistratie is niet nauwkeurig genoeg) maar ook qua functionaliteit van de standaard software
  – de applicaties laden inderdaad traag maar is wat mij betreft niet echt een probleem
  – siri werkt prima
  – ook het opnemen van een gesprek met je horloge en daarna overnemen met je telefoon werkt super
  – de applicatie overzicht vind ik prima werken. De reden waarom Apple deze functie wellicht meer naar de achtergrond heeft gebracht is het feit dat je de functie in de praktijk weinig gebruikt. De meest gebruikte apps zet je onder de ‘snelkeuze’ (swipe omhoog) hetgeen in de praktijk voor mij voldoende is.

  Ik ben zeer tevreden met de Apple Watch hoewel ik verwacht dat de volgende meer functionaliteit biedt en, hoop ik, betere hartslag functies.

 • Profielfoto
  hermen

  Ik heb de Apple Watch inmiddels 5 weken. Hiervoor heb ik de eerste versies van de Pebble gehad. Ik kan niet anders zeggen dat ik de Apple Watch een zeer plezierig device vindt. Zit erg comfortabel, is functioneel erg goed, hoewel je merkt dat het een eerste versie is en eea kan worden geoptimaliseerd.

  Vergeleken met de Apple Watch is Pebble helaas kansloos, hoewel ik hen nog meer succes had gegund.

  Met betrekking tot de Apple Watch nog wel wat op en aanmerkingen:

  – de hartslag meter is leuk, en voor de niet echt veeleisende sporter wellicht voldoende. Ik heb de hartslag meter tijdens het sporten meerdere keren vergeleken met de Polar en helaas moet Apple het daartegen helaas ruim afleggen. Zowel qua hardware (hartslagregistratie is niet nauwkeurig genoeg) maar ook qua functionaliteit van de standaard software
  – de applicaties laden inderdaad traag maar is wat mij betreft niet echt een probleem
  – siri werkt prima
  – ook het opnemen van een gesprek met je horloge en daarna overnemen met je telefoon werkt super
  – de applicatie overzicht vind ik prima werken. De reden waarom Apple deze functie wellicht meer naar de achtergrond heeft gebracht is het feit dat je de functie in de praktijk weinig gebruikt. De meest gebruikte apps zet je onder de ‘snelkeuze’ (swipe omhoog) hetgeen in de praktijk voor mij voldoende is.

  Ik ben zeer tevreden met de Apple Watch hoewel ik verwacht dat de volgende meer functionaliteit biedt en, hoop ik, betere hartslag functies.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben benieuwd of Apple een Apple Watch 2 gaat uitbrengen en hoe dat in zijn werk gaat. Kan men de Apple Watch 1 inleveren en vervangen ze de S1 processor of moet je geheel een nieuwe unit kopen.

  En op welke fronten zal de Apple Watch gaan verbeteren?
  – Algemene snelheid
  – functionaliteit zonder iphone in de buurt
  – Apps
  – batterijduur
  – functiononele bandjes (extra accu of GPS)

  Er is nog heel wat ruimte voor verbetering. En hoe het er nu bij hangt heb ik van mijn Bragi & Microsoft band 2 meer plezier dan ik ooit van de Apple Watch gehad heb.

  Met deze combinatie kan ik eindelijk sporten met muziek en GPS zonder dat ik een iPhone bij me hoef te hebben.

  Nu is het nog een beetje dubbel op omdat de Bragi opzichzelf al als stappenteller en MP3 speler te gebruiken is maar die gebruik ik puur als draadloze headset/mp3 speler. De MS band 2 is een volwaardig sporthorloge in band formfactor met ingebouwde GPS functionaliteit. En het boeit de makers geen ene moer wat voor een smartphone aanhanger je bent. het werkt net zo goed op een iPhone als op een android of Windows Phone.

 • Profielfoto
  polansky

  Het lijkt er steeds meer op dat Apple zelf hiermee toegeeft dat de Apple Watch gewoon een flop is geworden. Een experiment dat ze veel geld heeft gekost.

  En Knekkie de kans dat je een Apple Watch 2 voor niets gaat krijgen is gewoon uitgesloten. Je krijgt ook geen nieuwe iPhone als het volgende model uitkomt.

  Wanneer je een product koopt dat zich nog niet bewezen heeft voor wat betreft bestaansrecht weet je ergens gewoon dat je als tester misbruikt wordt.

  Niels slaat hiermee naar mijn idee, de spijker volledig op de kop: “Ook luisteren naar klanten is er tegenwoordig niet meer bij”.

 • Profielfoto
  strigoi

  Ik zie de toekomst van de smartwatch niet zo pessimistisch in. We staan nu aan het begin van een nieuwe product categorie waarin Apple momenteel een van de betere watches heeft. Daarom ben ik erg benieuwd hoe gen 3-4 eruit gaat zien, tot die tijd koop ik er sowieso nog geen.

  Los van de technische en met name scheikundige (batterij) beperkingen is het wel zo dat dit product (nog) niet een duidelijke positie heeft binnen de huidige markt. Geen killer features, geen duidelijke behoefte van de massa waardoor het een gemeengoed zou moeten worden. Daarmee dus een minder sterke start als de iPhone en iPad, al heeft het voor deze producten ook nog enige tijd geduurd voordat ze echt gemeengoed werden.

  Toch verwacht ik dat er binnen 4-5 jaar wel een ‘aha-moment’ komt en de smartwatch wel degelijk meer mainstream wordt. Sowieso zou overal (mondiaal) betalen met je smartwatch al een stap in de goede richting zijn. We gaan zien of het Apple is die de smartwatch industrie op z’n kop gaat zetten of toch ‘iemand’ anders.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  De Apple Watch is nog geen jaar op de markt! Er zijn er in de orde van 10 miljoen verkocht, dat vind ik best veel voor een 1e generatie. Kijk naar de 1e eerste iPod, iPhone, iPad, Macbook Air etc. Dan vind ik de 1e gen. Apple Watch toch al redelijk volwassen met best veel ingebouwde mogelijkheden.

  Third party Apps hebben natuurlijk al de mogelijkheid van notifications, dat dekt al meteen de belangrijkste functionaliteit af. Het is gewoon best lastig om dingen te bedenken die veel toevoegen aan wat Apple zelf allemaal al ingebouwd heeft. Er zijn wel veel niche toepassingen te bedenken, het steeds je telefoon vast te moeten hebben is immers best lastig.

  Overigens, de allereerste link naar de apple site werkt niet.

 • Profielfoto
  Nora is back

  GPS-mogelijkheid is voor mij erg belangrijk. Zolang deze mogelijkheid er niet is is de Apple Watch voor mij niet een volwaardig product.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Ik heb mijn Apple Watch sinds 17 juli en gebruik ‘m nog steeds elke dag. Er zijn weinig apps van derde partijen die wat toevoegen, alleen de Runkeeper app vind ik een handige toevoeging. Zoiets als de OMT Watch App voegt niks toe, wie gaat er nu nieuwsberichten lezen op zo’n mini schermpje. Vind de notificaties nog steeds erg handig en ook erg handig om direct op je pols te zien wat je volgende agenda afspraak is en via tijdreizen met een draai aan de knop wat je volgende afspraken zijn. Verder zijn de eerder genoemde gezondheidsfuncties leuk.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik vind mijn Rolex van €16.950,- ook veel handiger: daar kan ik op zien hoe laat het is…

  Wat een gezever over die Apple Watch weer mensen. Wat verwacht men nu van een leuk, slim horloge van onder de 500 Euro? Als je voorheen alleen een Casio van 19,95 had dan had je inderdaad iets meer verwacht, maar tegenwoordig lopen mensen met een horloge rond van 500 Euro of 5000 Euro wat je ’s nachts op zo’n shake-ding moet hangen omdat ie anders niet blijft lopen en wat doet zo’n duur ding? Het geeft de tijd en de datum aan en zet zichzelf niet eens bij. Mijn Apple watch zet zichzelf bij, zomer- of wintertijd, houdt mijn bewegingen bij, laat mijn Whatsapp berichten zien (oke, geen foto’s, jammer), geeft mijn afspraken netjes door, zorgt ervoor dat ik die irritante kut-“PING” van mijn telefoon kan vervangen door een subtiele trilling op mijn pols, geeft belangrijke nieuwsitems door via Nu.nl, etc. Kortom: gewoon een erg handig ding. Ik kan er nog geen ei mee bakken en het vervangt ook nog niet de remote van mijn tv, maar het is in mijn ogen gewoon een erg handig en leuk ding wat zijn geld waard is.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Apple Watch een paar dagen gehad, en snel weer teruggestuurd: wat een waardeloos product.
  Niet waterdicht, verder volledig niet zinvol, tijd aangeven doet ie nadat je met je arm hebt geschud.
  Nu een Polar V800, en dat ding doet wat ie moet doen, en meer: waterdicht, GPS ingebouwd, en voor de helft van het geld.

  We willen niet de eerste zijn, maar wel de beste“: je vraagt je soms af, waarom die haast?

 • Profielfoto
  bmeerdink

  @PowerMac: Serieus? Een Apple Watch besteld zonder je eerst te verdiepen in wat je er mee wilt en wat hij wel kan en niet? Wil je er echt mee zwemmen? En met prijzen vergelijken ben je blijkbaar ook niet zo goed. De V800 bijna net zo duur als de Apple Watch, en is een puur sporthorloge en als het goed begrijp heb je er zelfs een aparte sensor bij nodig voor de hartslag. Een totaal ander apparaat dus.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat absurd dat Apple (blijkbaar) de apps voor de Apple Watch geen belangrijke optie meer vindt. Lijkt me toch een beetje het failliet van de Apple Watch. Wat is er dán nog belangrijk aan de Apple Watch? Dat je er tijd of notificaties mee kunt zien? Mijn zoon heeft vorige week en smart Watch uit China besteld en ontvangen. Zwart plastic, in model van Apple Watch. Kleurenscherm. Met een aantal meegeleverde Apple-achtige apps. Geeft notificaties, heeft adresboek etc. Werkt prima samen met iPhone en je kunt er ook mee bellen. Prijs? 20 euro.

  De Apple Watch heb ik nog overgeslagen, omdat ik de functie nog te onbenullig vindt en weinig of niets vindt toevoegen aan mijn iPhone. Ik wacht tot er belangrijke gezondheidsfuncties en sensors in komen.

 • Profielfoto
  knekkie

  @ Polansky. Ik verwacht ook niet dat apple zoiets gratis doet natuurlijk. Tegen een vergoeding natuurlijk.

  Maar ik heb geen idee of zoiets mogelijk is. de behuizing leek mij best wel goed geseald.

  Apple had gewoon nog even moeten wachten. De kat uit de boom moeten kijken en eleren van wat de competitie deed en dan net als met de iPod net als iedereen denkt dat ze de boot gemist hebben met het betere makkelijker te bedienen product komen.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Bmeerdink. idd een compleet ander product. Dat vervolgens exact het zelfde doet als de Apple Watch.. maar dan beter. Juist door die externe hartslag meter om de borst kan je ook metingen doen tijdens het zwemmen.

  Daarnaast de metingen zijn continu en nauwkeurig. dat valt van de apple watch niet altijd te zeggen. m over de batterijduur maar niet te spreken. een week bij actief sportief gebruik met GPS aan. 3 weken in smartwatch modus. Je krijgt ook gewoon notificaties door en het opnemen of negeren van een inkomend gesprek is ook mogelijk. Dat je vanaf dan alsnog je telefoon verder moet is geen gemis. Dat is op de Apple watch ook vaak de eindstand omdat het apparaat overal net ff tekort schiet. behalve in zijn looks. Daar kan de Polar V800 niet tegen op.

  De Apple watch probeert te veel van alles te zijn en daardoor is het van alles net niks. Zonde. Apple maakt juist zulke sterke producten door die focus op maar een paar mogelijkheden die kneiter goed uitgewerkt zijn. Voor dat wij dat over de apple watch kunnen zeggen zijn we een paar generaties verder denk ik.

  Gezien de verkoop cijfers komt die er wel. Apple kan nu mooi kijken wat de crowd reactie is en vanaf daar vertrekken voor een versie 2. Hopelijk met GPS aan boord. Waterdicht. actieve sport coaching van SIRI met voorbeelden/instructies tijdens de oefeningen voor de fitness crossfit en hardloop dudes en dudettes.

  Sowieso mag SIRI wat actiever en behulpzamer. Hopelijk een lukt het Apple ter zijner tijd om het een zelfstandig apparaat te maken. De bluetooth en wifi navelstreng naar de iPhone beperkt enorm. Traag en onbetrouwbaar.

  Maar goed. Als de Apple Watch de standaard is dan zegt dat heel wat over hoe onvolwassen smartwatches zijn. Volgens mij kan je beter tot die tijd kiezen voor dedicated apparaten.

  dus voor wie een horloge functioneel moet zijn op sport gebied. koop iets van Garmin Polar en soortgelijke merken. Voor wie een horloge een sieraad moet zijn kijk om je heen. Genoeg moois van gelijke aanschaf waarde dat tijdloos is. Men neemt je in ieder geval een stuk serieuzer met een normaal horloge om je pols.

  Voorlopig is de apple Watch speelgoed voor de fans die het niet erg vinden dat je na een dag al weer op moet laden. Als het apparaat in ruil functioneel zou zijn zou dat niet erg zijn. Terug naar de teken tafel.

 • Profielfoto
  streeff

  Het betekent eigenlijk dat Apple zich binnen deze productcategorie op geen enkele wijze kan onderscheiden van de concurrentie.