Apple betrekt oude Pepsi-fabriek in Sunnyvale

6 reacties

Apple heeft een groot gebouw in Sunnyvale, Californië gehuurd. Het gaat om een oude Pepsi-fabriek. Geen zorgen, er komt geen iCola en oud CEO John Sculley (afkomstig van Pepsi) komt niet terug. Waarschijnlijk wil Apple meer ruimte voor zijn auto-project.

De voormalige Pepsi-fabriek is gevestigd in de buurt van een bestaand Apple-gebouw dat naar verluidt wordt gebruikt voor experimenten met (onderdelen voor) Project Titan, oftewel de Apple Car.

Het gebouw aan de 960 Kifer Road biedt ongeveer 9000 vierkante meter aan industriële ruimte op 5 hectare grond. Erg geschikt voor werk met grote onderdelen van bijvoorbeeld voertuigen.

Silicon Valley Business Journal - Klik/tap voor groter.
Afbeelding via Silicon Valley Business Journal – Klik/tap voor groter.

Speculaties over een eigen Apple Car werden vorig jaar aangewakkerd door de overstap van verschillende engineers van Tesla en andere grote autofabrikanten. Apple geeft zoals gebruikelijk niet veel concrete informatie. Onlangs zei Tim Cook wel dat Apple’s plannen voor het op de markt brengen van een eigen voertuig ‘nog lang niet concreet‘ zijn.