Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 maart 2016

Apple onthult nieuwe 4-inch iPhone SE

Apple heeft een nieuwe 4-inch iPhone uit de doeken gedaan. De iPhone SE lijkt op de iPhone 5s, maar is technisch bijna gelijk aan de iPhone 6s. Wil je wel een nieuwe, maar geen grote iPhone? Dan is dit de iPhone voor jou!

Bekende buitenkant

De iPhone SE ziet er van buiten bekend uit. Apple heeft de behuizing van de iPhone 5s hergebruikt voor de nieuwe 4-inch iPhone. Het toestel is even dik (7,6mm) en zwaar (113 gram) als de iPhone 5s. De nieuwe 4-inch iPhone is ook in het rosegoud verkrijgbaar. Het scherm is identiek aan dat van de 5, 5s en 5c en heeft een resolutie van 1136 x 640 pixels. 3D Touch ontbreekt.

Van binnen (bijna) iPhone 6s

De iPhone SE is van binnen bijna helemaal iPhone 6s. De nieuwe 4-inch iPhone is voorzien van Apple’s snelste A9-chip en 2GB RAM. De M9-chip zorgt ervoor dat de Siri altijd luistert en dus door middel van “Hey Siri” te activeren is, zelfs als het toestel niet aan de lader hangt.

De Wi-Fi-chip ondersteunt nu Wi-Fi 802.11AC en er is NFC voor Apple Pay aanwezig. De Bluetooth-chip is tevens vernieuwd en ondersteunt nu Bluetooth 4.2. De 4G-chip in verbeterd en biedt nu ondersteuning voor 4G tot 150 Mb/s. In tegenstelling tot de iPhone 6s is er geen ondersteuning voor 4G+ met snelheden tot 300 Mb/s aan. Touch ID is van de eerste generatie.

Camera

Een van de grootste upgrades is de camera. De iPhone SE beschikt over een 12 megapixel-camera met pixels van 1,22 µ en diafragma ƒ/2.2. Filmen is in 4K (3840 x 2160 pixels) met 30 frames per seconde mogelijk en 1080p HD-video wordt op 60 frames per seconde vastgelegd. Slowmotion­video kan in 1080p met 120 fps of 720p met 240 fps worden opgenomen. Daarmee is de camera identiek aan die van de iPhone 6s.

De selfie-camera is 1,2 megapixels en heeft geen upgrade naar 5 megapixels gehad, dat blijft voorbehouden aan de iPhone 6s. Wel heeft de iPhone SE een Retina Flash, wat wil zeggen dat het scherm als flitser dient.

Prijs en verkrijgbaarheid

Nederlanders kunnen de iPhone SE vanaf 31 maart vooruit bestellen. Het 16GB-model kost € 489 en voor 64GB moet € 589 betaald worden. De telefoon wordt begin april in Nederland verwacht.

Reageer op artikel:
Apple onthult nieuwe 4-inch iPhone SE
Sluiten