Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 maart 2016
Leestijd: 1 minuut

Drie maanden later: Apple gaat scam-apps in App Store aanpakken

Begin dit jaar merkten we op dat de App Store getroffen is door een enorme spamrun. Categorieën binnen de games-sectie worden overspoeld met Chinese ripoff-apps die bovenaan komen te staan door simpele trucs als de naam laten beginnen met ## of ++.

Drie maanden later blijkt Phil Schiller, tegenwoordig chef App Store, op de hoogte. Via Twitter laat de topman weten dat het ‘niet de bedoeling is’ en dat de kwestie onderzocht zal worden.

Bezaaid met troep

Praktisch alle games-categorieën binnen de App Store zijn al maanden bezaaid met troep die afkomstig lijkt te zijn van een groep Chinese ontwikkelaars. Het gaat vaak om wildcard-apps die een ander icoon hebben, maar functioneel hetzelfde zijn. De apps vaak ook bewust in de verkeerde categorie geplaatst. De secties nieuw en trending in de Muziek-categorie bevatten geen enkele muziek-game, maar alleen verkeerd geplaatste race-, en casino-games met leestekens voor de naam. Ook de uitgelichte sectie met racegames is bezaaid met deze apps.

Het is onduidelijk hoe deze apps überhaupt door de doorgaans strenge App Store controle zijn gekomen, maar het is goed dat Apple dit aan gaat pakken. Het verwijderen van deze ripoff-apps zorgt voor een prettigere ervaring voor gebruikers en geeft ontwikkelaars die wél hard aan een goede game hebben gewerkt meer kans om prominent getoond te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Drie maanden later: Apple gaat scam-apps in App Store aanpakken
Sluiten