Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 maart 2016
Leestijd: 1 minuut

Affinity Designer en Photo komen naar Windows

Met Affinity Designer en Affinity Photo heeft de Britse studio Serif twee prima grafische OS X-apps die de concurrentie met Adobe Illustrator en Photoshop aankunnen. Met een prijs van € 49,99 zijn de apps ook nog eens relatief goedkoop.

De ontwikkelaar laat nu weten dat Affinity Designer en Photo binnenkort naar Windows komen. Iedereen kan zich aanmelden voor de publieke beta van Affinity Designer voor Windows, die binnen enkele weken start.

100 procent compatibel

Verwacht geen Office-achtige toestanden met opmaak die net niet gelijk is op Windows en OS X. Affinity Designer voor Windows zal 100 procent compatibel met de Mac-versie van het programma zijn. Op die manier kunnen Mac- en Windows-gebruikers die samen aan grafische projecten werken, probleemloos bestanden uitwisselen. Handig voor collega’s, vrienden of je werkplek met een Windows-computer. De beta van Affinity Designer start binnen enkele weken en Affinity Photo volgt nog voor de zomer.

Affinity Designer op een Surface.

Voor Mac-gebruikers die het tot het einde van het artikel hebben gehaald, hebben we nog een klein nieuwtje. Er is een derde Affinity-tool op komst die met Adobe Indesign gaat concurreren: Affinity Publisher. We hebben kort contact gehad met Serif en de ontwikkelaar heeft ons verzekerd dat de Windows-versies de ontwikkeling van Affinity Publisher niet vertragen. Een beta van de nieuwe Mac-app verschijnt nog dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Affinity Designer en Photo komen naar Windows
Sluiten