Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 maart 2016

Adobe XD: nieuwe tool voor UX designers

Adobe heeft een preview-versie van zijn nieuwe design tool “Experience Design CC” (Adobe XD) vrijgegeven. Adobe XD werd tijdens de Adobe MAX-conferentie in oktober 2015 geïntroduceerd als “Project Comet” en is er voor alle Creative Cloud-abonnees.

Adobe XD is een alles-in-een tool voor UX designers die smartphone-apps en mobiele websites maken. Er is een modus voor ontwerpen en een modus waarin een werkend prototype gemaakt kan worden.

De nieuwe tool is in eerste instantie exclusief voor OS X beschikbaar, de definitieve versie wordt nog eind dit jaar verwacht. De preview-versie voor Windows moet aan het einde van het voorjaar beschikbaar zijn.

Om nieuwe gebruikers wegwijs te maken, stelt Adobe een aantal tutorials voor Adobe XD beschikbaar. De komende weken zal de collectie met instructievideo’s uitgebreid worden. Wie al ervaring heeft met tools als Sketch of Principle zal snel aan de slag kunnen.

Reageer op artikel:
Adobe XD: nieuwe tool voor UX designers
Sluiten