‘4-inch iPhone SE kan in 4K filmen’

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Een van de producten die Apple naar verwachting tijdens het special event op 21 maart aankondigt, is een nieuwe 4-inch iPhone SE. Volgens nieuwe informatie kan de camera in de 4-inch iPhone SE net als de iPhone 6s 4K-video opnemen.

Aanvankelijk werd gedacht dat de iPhone SE een marginaal verbeterde iPhone 5s zou zijn, maar nu de geruchten zich ontvouwen begint het meer op een iPhone 6s in een iPhone 5s-achtige behuizing te lijken.

4K video en A9-chip

Een tipgever van AppleInsider claimt dat Apple de afgelopen weken een promotionele video voor de nieuwe 4-inch iPhone in New York heeft opgenomen. Daarin zouden 4K-videobeelden die direct van het toestel afkomstig zijn worden gebruikt. Volgens eerdere informatie krijgt de iPhone SE ook een 12 megapixel camera, A9-chip, ondersteuning voor Apple Pay en Live Photo’s. Een drukgevoelig scherm voor 3D Touch zou ontbreken.

De A9-chip zit ook in de iPhone 6s en heeft genoeg kracht om 4K video met 30 frames per seconde op te nemen. Slowmotion video kan met 120 fps in 1080p gemaakt worden en video met 240 fps wordt in 720p opgeslagen.
iphone-camera-16x9
Naast de 4-inch iPhone SE wordt tijdens het evenement op maandag 21 maart ook een nieuwe 9,7-inch iPad Pro verwacht. Daarnaast zou Apple een nieuwe collectie Apple Watch-bandjes uit de doeken doen en worden definitieve versies van iOS 9.3, OS X 10.11.4, tvOS 9.2 en watchOS 2.2 verwacht. Het event begint om 18:00 uur Nederlandse tijd.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Verwachtingen temperen aub, we hebben eerder al te hoge verwachtingen gehad door de aanhoudende geruchten over de opvolgers.

 • Profielfoto
  yasser

  weetje al die lekken zijn niet heel leuk.
  vroeger was je nog blij toen je een nieuwe iPhone aankondiging kon verwachten. maar nu is er niets meer aan want je weet alles al van maanden op voorhand. Ook wekken al die geruchten hooge verwachtingen die apple dan niet inlost en dan is iedereen weer teleurgesteld.

 • Profielfoto
  MichaelB

  Het wordt een lastige keuze:

  ga ik weer voor een 4 inch, zoals m’n 5c of ga ik voor een 6s (het nieuwste model hoef ik niet). Het scherm van de 6s is wel fijn groter, alleen hoef ik eigenlijk weer geen groter toestel…

  Nog steeds jammer dat ze geen 32gb meer aanbieden. Met 16gb kom ik nu nog prima uit. 1 stap hoger naar 32gb, voor de komende jaren, was perfect geweest. 64gb ga ik gedurende de levensduur van de telefoon nooit benutten.

 • Profielfoto
  mslik

  Gaat denk ik mijn volgende telefoon worden. Ik heb een 6, maar vind die gewoon te groot. Wil gewoon ouderwets met 1 duim alles kunnen bedienen, en ook al heeft apple daar wat foefjes voor om het mogelijk te maken, vind ik het net niks. Als de 5SE (waarom dan niet gewoon 6SE) net zo goed is of beter dan mijn 6, vind ik het helemaal prima.

 • Profielfoto
  Shmoo

  4K WoW… Dit ding moet ik echt wel hebben.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik ben wel benieuwd wat Apple er voor vraagt

  Ik hoop, dat de goedkoopste uitvoering minimaal in 32 GByte uitvoering komt

  Anders heeft filmen in 4k weinig zin.

 • Profielfoto
  App69

  Blijven hopen iMac Lover.
  Apple zal niet van hun standaard 16gb afstappen.
  Wat ik trouwens ook belachelijk en vooral geldklopperij vind.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ben het veel met veel reacties, inderdaad iMac lover, 32gb zou fijn zijn maar dat mag je vergeten. 16Gb en 4k zijn inderdaad te belachelijk maar ze doen het momenteel wel met de iPhone 6/s…

  16/32GB zouden eigenlijk compleet moeten verdwijnen met 4k video en “live photos”. Want dat + de apps gaan je geheugen snel opvreten! Maar goed, Apple kennende zullen ze nog wel even doorgaan vrees ik. Tot hier mijn negatief punt over Apple.

  Wat de geruchten betreft, het is al een hele poos dat er gezegd word dat de kleinere variant de interne onderdelen van de iphone 6s zal hebben. Dus dat verbaast me niet echt, ik zie ook niet in waarom dat niet zo zou zijn, anders kunnen ze net zo goed terug een 5s gaan verkopen…

  Ik persoonlijk zal voor de nieuwe iPhone gaan maar dan het grotere model. Ik vind typen op het toetsenbord van mijn iPhone 5 niet zo prettig omdat ik er meestal naast typ. een grotere telefoon = ook een groter toetsenbord. Dat en het feit dat de iPhone 7 plus (pro) ook sneller zal zijn dan mijn huidige iPhone 5. Als je een 6s hebt zal het qua snelheid misschien niet veel uitmaken. Maar we weten dat Apple met de nieuwe 7 ook een compleet nieuw model zal leveren.

  Het ‘s’ model is meestal een interne upgrade. Ik ben hoe dan ook heel erg benieuwd. Ik vraag me ook af wat er van aan is over die Apple watch 2. Ik heb eigenlijk nog geen gekocht, de grootste reden is dat ik denk dat de “eerste versie” tal van verbeteringen zal ondergaan en wanneer de AW 2 uitkomt zal alles denk ik fijner werken. Maar ik kan er natuurlijk ook compleet naast zitten.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben benieuwd of Apple dan nog steeds een 16GB model gaat aanbieden waarop 4K filmen mogelijk is. Dan zit ie heel snel vol:D