Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 februari 2016
Leestijd: 1 minuut

Volvo gaat in 2017 sleutelloos met app

Veel automerken zijn bezig met de integratie van nieuwe technologie in hun voertuigen en Volvo zet volgend jaar een grote stap. De fabrikant gaat auto’s zonder fysieke sleutel, maar met app leveren. Deze kan de auto via Bluetooth ontgrendelen en starten.

De app moet meer gebruiksgemak bieden dan een traditionele sleutel. Zo ondersteunt de app meerdere auto’s en kunnen sleutels digitaal uitgewisseld worden. In 2017 komen de eerste sleutelloze modellen op de markt.

Naast het vervangen van de sleutel, heeft de app ook functies als het via GPS traceren van de auto, het bekijken van het brandstofniveau en de mogelijkheid om direct een huurauto te boeken. De sleutel van de huurauto wordt in dat geval automatisch gekoppeld aan de smartphone van de huurder.

Tijdens het Mobile World Congres in Barcelona (22-25 februari) worden demo’s gegeven. Technische details zijn momenteel nog schaars, het enige dat de fabrikant meldt is dat de app via Bluetooth werkt. Volvo benadrukt tot slot dat het de eerste fabrikant is die 100 procent sleutelloos gaat, al kan een fysieke sleutel desgewenst geleverd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Volvo gaat in 2017 sleutelloos met app
Sluiten