Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 23 februari 2016
Leestijd: 1 minuut

Video toont potentie dual camera iPhone 7

Naar verluidt wordt de iPhone 7 (Plus) uitgerust met dual-camerasysteem. De twee camerasensoren kunnen samen met een slim algoritme onder andere 2 tot 3x ‘optische zoom’ in een smartphone mogelijk maken. In de praktijk blijkt dat goed te werken.

CNET maakte tijdens het Mobile World Congres een video van een systeem met twee camera­sensoren en toont het verschil met de iPhone 6s. Dat geeft een goed beeld van wat we van de iPhone 7 kunnen verwachten.

Optische zoom, minder ruis

Naast significant verbeterde optische zoom is er ook minder ruis en motion blur zichtbaar. Dat laatste ontstaan bij kleine bewegingen na het scherpstellen van de camera. De video toont een cameramodule van Corephotonics.

Hoe het werkt

Apple kocht het bedrijf LinX, dat een vergelijkbare techniek gebruikt. De sensoren hebben verschillende brandpuntsafstanden, de eerste heeft een breed gezichtsveld en de ander een telelens voor objecten op grote afstand. Het algoritme combineert de beelden slim en maakt zo 2 tot 3x ‘optische zoom’ mogelijk. In het verleden hebben smartphones ook twee lenzen gebruikt voor het maken van 3D-beelden met diepte, maar daar heeft Apple naar verluidt geen interesse in.

Klik/tap voor groter.

De iPhone 7 komt in september uit en volgens recente geruchten krijgt alleen de 5,5-inch iPhone 7 Plus het dual-camerasysteem. Liever geen video? Bekijk de vergelijking in bovenstaande afbeelding die een uitsnede toont van een foto gemaakt met maximale zoom. Vergroot de afbeelding en let op de scherpe tekst en korreligheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Video toont potentie dual camera iPhone 7
Sluiten