‘Verwijderen Facebook-app bespaart 15% accu’

21 reacties

De Facebook-app ligt opnieuw onder vuur. Nadat de app eind 2015 door een foutje (of was het toch een combinatie van eigenlijk verboden trucs?) op de achtergrond veel energie bleef gebruiken, komt de kritiek nu van de Briste krant The Guardian.

Uit een test van het dagblad blijkt dat gebruikers die in plaats van de Facebook-app de mobiele site van het sociale netwerk van Mark Zuckerberg gebruiken, dagelijks 15 procent langer met hun accu kunnen doen.

Guardian-schrijver Samuel Gibbs voerde vorige week een soortgelijke test al op Android uit en daar scheelde het aan het eind van de dag zelfs 20 procent accu. Op iOS blijkt het gebruiken van de mobiele Facebook-site in Safari ook de moeite waard te zijn. Het sociale netwerk werkt prima in de browser, al missen de 3D Touch-functies en Instant Articles wel.

Niet wetenschappelijk, wel relevant

Gibbs haalde de iPhone iedere dag om 07:30 uur van de lader en noteerde om 22:30 uur de hoeveelheid overgebleven accu. In de week zonder Facebook-app had hij gemiddeld 15% meer accu over. Bovendien bespaarde het gebruiken van Facebook via Safari ongeveer 500MB opslagruimte. Volgens de reporter melden bevriende iPhone-gebruikers soortgelijke resultaten. Facebook heeft gezegd de bevindingen te onderzoeken.

De test is niet wetenschappelijk uitgevoerd, maar wel relevant voor veel iPhone-gebruikers. Probeer het eens. Als je écht niet zonder Facebook-app kunt is er altijd nog een bult accuhoes om de dag door te komen.
case

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  15% meer batterij en 200% meer vrije tijd om nuttige dingen te doen (zoals Alto’s Adventure spelen;-) ).

 • Profielfoto
  Nummer 17

  Haha inderdaad ja

 • Profielfoto
  Nummer 17

  Heeft iemand een idee hoe het zit met de Messenger-app?

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ach, Facebook is op z’n retour. Lees de berichten er maar op na. Met name tieners kiezen steeds meer voor persoonlijke sociale netwerken, zoals FB Messenger, Whatsapp en Snapchat.

 • Profielfoto
  Shmoo

  15% meer batterij en 200% meer vrije tijd om nuttige dingen te doen (zoals Alto’s Adventure spelen;-) ).

  .
  Al een weekje niet meer gespeeld.. Grr..
  .
  Twitter is net zo’n dingetje, als je meer dan 10 mensen/bedrijven volgt raak je binnen 24 uur het overzicht kwijt omdat je hele tijdlijn vol staat met allerlei posts die je gemist hebt. Ik kan daar niet goed tegen en heb altijd het gevoel dat ik het niet goed gebruik.

 • Profielfoto
  SvS

  Ach, Facebook is op z’n retour. Lees de berichten er maar op na. Met name tieners kiezen steeds meer voor persoonlijke sociale netwerken, zoals FB Messenger, Whatsapp en Snapchat.

  Ja hoop het, het is te diep ingeburgerd, met verslavingen als gevolg. (waar ik als Facebook-loos gezelschap de dupe van ben)

 • Profielfoto
  seek

  De Facebook app bestaat uit meer dan 18.000 (achttienduizend) programma modules. Ter vergelijking, bijna alle complexe/complete apps komen niet verder dan honderden. De programmeer gereedschappen (bijvoorbeeld Xcode) die Apple zelf gebruikt waren niet voldoende voor dit Facebook gedrocht. Er hebben ongeveer 3.500 mensen aan bijgedragen; wat ook compleet gestoord is.

  http://quellish.tumblr.com/post/126712999812/how-on-earth-the-facebook-ios-application-is-so

 • Profielfoto
  polansky

  Je iPhone thuis laten liggen (omdat je hem in de haast vergeten bent) bespaart je zelfs méér dan 80% van de accuduur!

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Dan geniet ik al jaren van 15% meer batterij.

  Oeverloos gemijmel dat Facebook.:evil:

 • Profielfoto
  Verwijderen

  BREAKING NEWS
  Ik heb het getest en het is bewezen: je telefoon geheel uit doen bespaart ca. 99% van je batterij duur!!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Je kan zeggen wat je wilt van al dat social media geneuzel, ik ben er zelf ook geen fan van en doe er ook niet aan mee, maar eerlijk is eerlijk, zonder deze diensten ontgaat je wel heel veel informatie in je omgeving omdat mensen en bedrijven er gewoon vanuit gaan dat je deze diensten bezit.
  Onderlaatst nog meegemaakt, dan weet je precies hoe opa en oma zich voelen wanneer hun kleinkind op bezoek komt met de nieuwste gadgets.
  .
  Als je alleen even kijkt naar de manier waarop je informatie heel snel met elkaar kunt delen heeft het ook echt wel z’n goede kanten.

 • Profielfoto
  illuminati

  15 procent meer of 15 procentpunt meer?

 • Profielfoto
  Di May

  Wat geneuzel vanuit de zijlijn :

  Vorige zaterdag iets gaan eten met Peetoom en tante.
  Schuinrechtover ons zat een jong koppeltje.

  Niet te geloven maar onwaarschijnlijk waar :
  De jongen zat er werkelijk bij voor spek en bonen.

  Want zij was voortdurend met haar ‘smartding’ bezig.
  Zelfs het geserveerde gerecht kreeg niet onmiddellijk zijn rechten.
  En moest wachten …

  Wat daar ooit moet van worden.
  Ik heb er geen goed oog in.

  Vooral niet omdat het niet de eerste keer
  is dat ik naar zo’n onwaarschijnlijk tafereeltje
  zit te gapen. Omdat ik mijn eigen ogen niet geloof !

  Zie trouwens meer en meer
  autobestuurders met de blik naar de knieën gericht.
  Ontegensprekelijk met hun ding bezig.

  Maar niet met dat van vlees en bloed …

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik zou zoiets ooit doen tijdens een date.. hint-hint dames, gratis voer?

 • Profielfoto
  computer space

  De website was al om 2 andere reden beter, maar nu dus nog 1:
  – website trekt niet je hele prive-spul leeg
  – website bevat nog gewoon de messenger, geen gedoe met 2 apps.
  Nu nog alternatief voor whatsapp.
  Zonder whatsapp haal ik een week op een accu, met zo’n anderhalve dag.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Tja, mij is het die 15% wel waard, en ik zie de lol van FB wel in.
  Maar hopelijk verbeteren ze de app nu eens echt…..

 • Profielfoto
  McJohn

  @ Di May, ik denk dat wanneer je jezelf “unplugged” uit het culturele fenomeen “sociale MEdia”, dat je véél meer zou winnen dan enkel wat percentages batterijcapaciteit. Maar dat is een compleet andere discussie.:lol:

  “You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inured, so hopelessly dependent on the system, that they will fight to protect it.” – The Matrix, 1999

 • Profielfoto
  Charles Toepoel

  Gewoon accepteren dat gebruik van smartphone en apps ten kosten gaat van je batterij. Waarom nu weer zo’n onzin artikel eraan spenderen? Net wat swiftly zegt, telefoon uit bespaart mucho batterij!

 • Profielfoto
  csteelooper

  Als je het beste uit beide werelden wilt kun je altijd nog A) Background Refresh uitzetten voor Facebook en B) de Facebook-app sluiten in de App Switcher. Immers: dan draait-ie niet meer op de achtergrond en zal dus ook stukken minder batterij gebruiken, terwijl je toch gebruik kunt maken van (onder andere) Instant Articles (niet dat ik die al ooit echt gezien heb zonder er als een dolle naar te zoeken)…

  Voorts ben ik het eens met Charles Toepoel; het gebruik van je smartphone kost nou eenmaal batterijcapaciteit; net zoals dat voor elk ander apparaat geldt. Wil je die capaciteit niet kwijt, dan kun je net zo goed stoppen met het gebruiken van je toestel:P

 • Profielfoto
  farl4web

  Geldt dit ook voor de Pagina’s app van Facebook? En Messenger? Die twee wil ik namelijk nog wel houden.

  Toch denk ik dat niet alleen met Facebook een probleem is. Van een beetje actief Snapchatten wordt mijn iPhone 6 altijd erg heet, dus zal waarschijnlijk ook wel veel accu gebruiken…

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ha. Ik heb nog steeds versie 8 van de Facebook app. Deze heeft nog de messager ingebouwd. Om die reden heb ik nooit ge-update. Maar ja, ok dan. Ik ga het eens proberen.