Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 februari 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Verwijderen Facebook-app bespaart 15% accu’

De Facebook-app ligt opnieuw onder vuur. Nadat de app eind 2015 door een foutje (of was het toch een combinatie van eigenlijk verboden trucs?) op de achtergrond veel energie bleef gebruiken, komt de kritiek nu van de Briste krant The Guardian.

Uit een test van het dagblad blijkt dat gebruikers die in plaats van de Facebook-app de mobiele site van het sociale netwerk van Mark Zuckerberg gebruiken, dagelijks 15 procent langer met hun accu kunnen doen.

Guardian-schrijver Samuel Gibbs voerde vorige week een soortgelijke test al op Android uit en daar scheelde het aan het eind van de dag zelfs 20 procent accu. Op iOS blijkt het gebruiken van de mobiele Facebook-site in Safari ook de moeite waard te zijn. Het sociale netwerk werkt prima in de browser, al missen de 3D Touch-functies en Instant Articles wel.

Niet wetenschappelijk, wel relevant

Gibbs haalde de iPhone iedere dag om 07:30 uur van de lader en noteerde om 22:30 uur de hoeveelheid overgebleven accu. In de week zonder Facebook-app had hij gemiddeld 15% meer accu over. Bovendien bespaarde het gebruiken van Facebook via Safari ongeveer 500MB opslagruimte. Volgens de reporter melden bevriende iPhone-gebruikers soortgelijke resultaten. Facebook heeft gezegd de bevindingen te onderzoeken.

De test is niet wetenschappelijk uitgevoerd, maar wel relevant voor veel iPhone-gebruikers. Probeer het eens. Als je écht niet zonder Facebook-app kunt is er altijd nog een bult accuhoes om de dag door te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Verwijderen Facebook-app bespaart 15% accu’
Sluiten