‘Uiterlijk iPhone 7 op twee punten anders’

23 reacties

Hoewel we op 15 maart eerst de iPhone 5se zien, komt de iPhone 7 er in september aan. Het Amerikaanse blog MacRumors komt met nieuwe geruchten over de opvolger van de iPhone 6s en stelt dat er kleine veranderingen in het ontwerp zijn.

Het gaat om twee veranderingen. Ten eerste de camera, die zal aan de achterkant niet meer uitsteken. Daarnaast zullen de antennestrepen op de achterkant van de iPhone 7 deels verdwijnen.

Niet alle antennestrepen, die nodig zijn om signaal door te laten, verdwijnen volgens de geruchten. De banden aan de zijkant en rond de bovenste en onderste randen zouden blijven. In een mock-up ziet dat er als volgt uit:
iphone_7_render_mr
Apple heeft sinds enige tijd een patent op een speciaal materiaal dat eruit ziet als metaal, maar toch radiosignalen doorlaat. Het verdwijnen van een deel van de antennestrepen is daarom niet onwaarschijnlijk. De camera zou niet langer uit hoeven steken door een nieuw en dunner camerasysteem. Er gaan ook geruchten over een dual camera in de volgende iPhone, maar dat lijkt gereserveerd voor de grotere iPhone 7 Plus.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Verwijderen

  Jammer dat er zo weinig verandert. Hoop nog wel dat het scherm over hele breedte gaat en dat er iets van de home button in geïntegreerd wordt. Dan zou ik begrijpen dat de focus de afgelopen 2 jaar daar op lag….

 • Profielfoto
  Afroman

  Uiteindelijk boeit het toch allemaal niet. Gaat erom dat die doet wat die moet doen. Apps draaien die jij wilt. Een hele gros van de gimmicks die Apple aankondigt wordt toch haast nooit gebruikt.

 • Profielfoto
  GT1988

  Hopelijk kunnen de hoesjes van de 6/6s dan ook nog twee jaar mee!

 • Profielfoto
  Aerea

  Dat zou wel echt heel dom zijn van Apple.

 • Profielfoto
  Niels

  Hopelijk kunnen de hoesjes van de 6/6s dan ook nog twee jaar mee!

  Lijkt me niet, dan zullen ze toch echt wel een paar knoppen verplaatsen zodat de vorige case niet meer past.

 • Profielfoto
  maxtje

  Straks noemen ze het nog de iPhone 6SE hahaha;-)

 • Profielfoto
  yasser

  Jammer dat er zo weinig verandert. Hoop nog wel dat het scherm over hele breedte gaat en dat er iets van de home button in geïntegreerd wordt. Dan zou ik begrijpen dat de focus de afgelopen 2 jaar daar op lag….

  Dit artikel wil toch niet zeggen dat er geen redesign komt? of heb ik het niet goed begrepen

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is allemaal speculaties natuurlijk, dit soort concepttekeningen kan iedereen maken.
  .
  Ik denk alleen niet dat het slim is om geen nieuw design te maken. De verkopen zijn vanaf 6s gaan dalen – mensen willen schijnbaar iets nieuws en verfrissend.
  Als iPhone 7 gewoon een iPhone 6 of 6s is met een betere processor, betere camera dan zijn mensen natuurlijk heel snel op je uitgekeken.
  Specs updaten daar zit het geheim niet in.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik zag van de week designs voorbij komen van realistische photoshopwerk toekomstige iPhones waarvan ik dacht ja, die wil ik wel. En alleen strepen weg en camera plat, daarmee haal je de mensen niet over de streep.

 • Profielfoto
  JWB

  Het is allemaal speculaties natuurlijk, dit soort concepttekeningen kan iedereen maken.

  Precies, OMT doet daar normaal gesproken niets mee….

  Normaal besteden we hier geen aandacht aan omdat iedereen zo’n tekening kan maken.

  Oh ja, toch wel: http://www.onemorething.nl/2016/02/ipad-air-3-krijgt-ipad-pro-ingewanden/

 • Profielfoto
  Jurr

  @JWB scherp, hahah!

 • Profielfoto
  jamiepeeters

  We hebben het hier over de overstap van de 6S naar 7, dan verwacht je meer verandering qua design. Als dit het wordt, zou ik enorm teleurgesteld zijn.

 • Profielfoto
  Pat223

  Ik vind het ook jammer dat Apple niet terug valt op oude afwerking van de iPhone.
  Ik vind die ronde randen verschrikkelijk. Je bent eigenlijk verplicht om een hoesje nemen wat eigenlijk afbraak is aan zo n mooie dunne telefoon om te voorkomen dat hij uit je handen glijd. Ik moet nog zien of ik een iPhone 7 koop want ik twijfel heel erg.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik vind het ook jammer dat Apple niet terug valt op oude afwerking van de iPhone.
  Ik vind die ronde randen verschrikkelijk. Je bent eigenlijk verplicht om een hoesje nemen wat eigenlijk afbraak is aan zo n mooie dunne telefoon om te voorkomen dat hij uit je handen glijd. Ik moet nog zien of ik een iPhone 7 koop want ik twijfel heel erg.

  Man, nog minimaal een half jaar wachten, dan weten we meer en in die half jaar kan veel gebeuren en worden we weer doodgegooid met onzin-geruchten die soms niet uitkomen. Dus lekker niet twijfelen en het event afwachten.

 • Profielfoto
  serum

  De melkkoe. Zou mij er niet meer over verbazen als hij er precies zo uit gaat zien.

  Lekker door blijven klungelen op je oude ontwerp, minimale features bijplaatsen om de consument maar mee te laten, beetje controlled aging toepassen op je oudere toestellen en je hebt een gegarandeerde verkoop voor de blinde volgers.. Apple verliest voor mij HARD terrein in smartphone-land, en deze ‘vernieuwing’ sluit naadloos aan op het beeld wat ik er momenteel van heb. Mijn iphone 6 begint toch echt een traag hok te worden, terwijl de oneplus one van mijn betere helft nog steeds vlammend snel werkt (ding maakt werkelijk gehakt van de iphone 6 op gebied van snelheid/souplesse en dat op standje ‘energiespaarstand’. En dan heb ik het over de snelheid en souplesse van de UI, om maar te zwijgen van de butload aan bugs waarmee IOS tegenwoordig geplaagd wordt, (op zowel de ipads als de iphone) (toetsenbord welke niet tevoorschijn komt wanneer je er verlegen om zit, selecteren/kopieren/plakken wat gebrekkig werkt, of als je tekst hebt geselecteerd dat het ‘vervolgscherm’ waarin je kan kiezen tussen kopieren/plakken komt niet tevoorschijn, telefoonkiezer welke blijft hangen, nadat de beller/gebelde heeft opgehangen. Enige remedie is het killen van de telefoonapp en het herstarten ervan en soms moet de telefoon even uit/aan, onlangs die safari zoeksuggestie-bug, safari die onverwachts hangt of crashed. en zo nog wat hinderlijk gedrag wat duidt op onderontwikkelde software Vlutvlutvlutflop.

  Deze 6 was in het begin toch echt vlotter. fingerprint staat uit, die zat er zo vaak naast dat het een hinderlijk lachertje werd

  Bweuch. De iphone begint voor mij een overhyped product te worden dat heeft afgedaan.

  Ruik je de frustratie? Klopt. Ben de antifrust deo op vergeten te doen deze ochtend, Bedankt voor dit klankbord. excuses als ik iemand tegen de schenen schop.

 • Profielfoto
  jackybe67

  @Serum,

  en hebt je al eens een herstel van je iPhone gedaan? Gaat misschien wat frustraties vermijden.:-)

 • Profielfoto
  App69

  @ serum, draai hier iOS 9.3 béta op een iPhone 5C en ondervind geen enkele hapering of wat dan ook die jij vernoemt.

 • Profielfoto
  Lucas V

  Lelijk

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Beste mensen….het zijn maar geruchten en het plaatje is een mock-up. Zoals iemand denkt dat het eruit zou kunnen zien. Je kunt dus meteen gaan zitten klagen, maar daar schiet je niks mee op. Apple heeft nog nooit voor een opvolgend nummer iPhone model het zelfde model gebruikt als de vorige. Alleen de “S” modellen zijn uiterlijk het zelfde. De iPhone 4 was anders dan de 3, de iPhone 5 was anders dan de 4, de iPhone 6 was anders van de 5, dus waarom zou je denken dat de iPhone 7 er net zo uit zou zien als de iPhone 6(s). Dat doet Apple nooit, dus nu waarschijnlijk ook niet. Nog even geduld hebben maar.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Gaap

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Saaiste iteratie ever

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik wacht nog steeds op Apple pay

 • Profielfoto
  mmww

  Gelukkig is het maar de zoveelste iPhone. Leuk.., maar meer ook niet.