Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 februari 2016

Twitter toont ‘beste tweets’ voortaan eerst

Twitter heeft zijn vernieuwde timeline gepresenteerd. Voortaan komen ‘de beste’ Tweets bovenaan in de feed. De oude chronologische tijdlijn komt onder de nieuwe sectie met de beste Tweets te staan. De nieuwe feed is momenteel opt-in.

Volgens het sociale netwerk zorgt de nieuwe tijdlijn ervoor dat gebruikers belangrijke tweets van de mensen die ze volgen niet meer missen. Binnen enkele weken wordt de nieuwe feed verplicht voor alle gebruikers.

Alleen op web en officiële Twitter-app

De beste Tweets worden gebaseerd op het algoritme dat ook de terwijl je weg was-functie mogelijk maakt. De vernieuwde timeline komt naar Twitter.com en de officiële iOS- en Android-apps van het sociale netwerk. De sectie met ‘beste Tweets’ wordt alleen getoond na het openen van de app. Na een ‘pull-to-refresh’ verschijnt de chronologische timeline.

Over TweetDeck en Twitter for Mac wordt niet gerept. Externe apps als Tweetbot en Twitterrific zijn niet verplicht om de functie te implementeren.

Opt-out

Afgelopen weekend was er veel #ophef over een gerucht dat Twitter de gehele chronologische timeline wilde afschaffen. CEO Jack Dorsey ontkrachtte dit gerucht en vertelde dat real-time belangrijk is en blijft voor het sociale netwerk. De nieuwe timeline lijkt een stuk minder ingrijpend dan het compleet afschaffen van de chronologische feed.

Komende weken wordt de nieuwe timeline naar alle gebruikers uitgerold. Het tonen van de beste Tweets kan handmatig uitgezet worden. Twitter heeft daarvoor instructies gepubliceerd.

Reageer op artikel:
Twitter toont ‘beste tweets’ voortaan eerst
Sluiten