Twitter krijgt veiligheidsraad tegen misbruik

5 reacties

Twitter test momenteel veel nieuwe functies, van een niet-chronologische tijdlijn tot de mogelijkheid om meer dan 140 tekens te gebruiken. Misschien wel belangrijker dan technische vernieuwingen is de vandaag gepresenteerde ‘Trust and Safety Council’.

Deze raad van veiligheid bestaat meer dan 40 organisaties uit 13 regio’s en gaat ervoor zorgen dat Twitter actiever gaat ingrijpen bij digitaal pesten, misbruik en ander onacceptabel gedrag.

Open medium met problemen

Twitter heeft in het verleden veel kritiek gekregen omdat het te weinig zou doen tegen haattweets en bedreigingen. Het open karakter van Twitter laat het iedereen toe om iedereen een @mention te sturen. Dat leidt soms tot problemen. Twitter-bestuurder Nick Pickles zegt tegen The Guardian dat het onmogelijk is om alle problemen problemen op te lossen. Twitter is volgens hem een wereldwijd plein waar iedereen moet kunnen zeggen wat hij wil en waar anderen in hun waarde worden gelaten.

Trust and Safety Council

Twitter hoopt met de hulp van deskundigen, waaronder anti-pest organisatie Childnet, effectiever te reageren op in de afgelopen maanden is geuite kritiek. Afgelopen jaar blokkeerde het sociale netwerk al meer dan 125.000 accounts waarop gedreigd werd met of steun werd betuigd aan terreuracties, voornamelijk van de groep Islamitische Staat.

Twitter-gebruikers die misbruik willen melden, kunnen in dit artikel lezen hoe dat in zijn werk gaat. De support-rubriek geeft een overzicht van hoe vermeende schendingen van de Twitter-regels worden gemeld.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Tja Twitter..

  Onder mijn leeftijdgenoten is het al dood. Het aandeel heeft nog nooit zo laag gestaan. Bold statement: Binnen 4 jaar is Twitter helemaal verdwenen.

  Is er geen Apple nieuws ofzo?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Twitter het fundament is echt wel cool. Mensen hebben alleen heel erg die drang dat er continue dingen bij moeten komen en dingen veranderen. Daar heeft Twitter het denk ik een beetje moeilijk mee.
  Het platform staat en is eigenlijk prima zoals het is. Alleen dat kun je natuurlijk in deze tijden niet/moeilijk verkopen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Misschien heeft Twitter gewoon een likje verf nodig.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Onder mijn leeftijdgenoten is het al dood. Het aandeel heeft nog nooit zo laag gestaan. Bold statement: Binnen 4 jaar is Twitter helemaal verdwenen.

  wellicht omdat op Twitter iedereen alles kan roepen wat ze willen (de meest onnozele onzin) en we daar onderhand wel weer genoeg van hebben..

  Twitter eerst, daarna Instagram gevolgd door Facebook.. over 15 jaar zijn er wel weer andere bedrijven die het beter doen.. er zijn er ondertussen al meer dan genoeg geweest die het loodje hebben gelegd.

 • Profielfoto
  Rauzer

  In de VS is een televisieprogramma waar ze mensen met hun idiote tweets en reaguursels confronteren. Niets anoniem. Ze worden gewoon in hun eigen omgeving (bijv. op het werk) en op de nationale televisie geconfronteerd.

  Ik zou er geen probleem mee hebben als ze dat hier ook gaan doen.