tvOS 9.2 lost grote ergernis Apple TV Remote op

14 reacties

Naast iOS 9.3 en OS X 10.11.4 El Capitan komt er ook een update voor de Apple TV aan. Eerder kon je al lezen dat iCloud-foto’s en Bluetooth-toetsenborden in tvOS 9.2 komen, maar een verandering aan de afstands­bediening zal het meest merkbaar zijn.

In tvOS 9.2 (nu in beta) moet eerst op het trackpad van de afstandsbediening geklikt worden voordat vooruit- of terugspoelen mogelijk is. Dat voorkomt onbedoeld spoelen bij het aanraken van de remote.

Bezitters van de Apple TV kennen de situatie ongetwijfeld. Je raakt per ongeluk de afstandsbediening aan, de video stopt en het preview-venster om vooruit en terug te spoelen verschijnt. Een druk op de Menu-knop heft de actie op, maar is was toch vervelend. Apple erkent dit nu en implementeert binnenkort: eerst klikken, dan spoelen.

tvOS 9.2 komt samen met iOS 9.2, watchOS 2.2 en OS X 10.11.4 in maart uit. Waarschijnlijk tijdens het Apple-event dat naar verluidt op 15 maart plaatsvindt. [Via: 9to5Mac]

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Webbiker

  Voorkomt dit ook dat als je tv zit te kijken en per ongeluk de AB aanraakt, dat je tv dan switched naar de HDMI waar de aTV aan hangt? Dit overkomt me regelmatig…

 • Profielfoto
  bartb112

  Dat is een instelling in het menu. Kan je uitzetten.

 • Profielfoto
  Edwin

  Top! Dat had ik ook al ern paar kerr gemerkt

 • Profielfoto
  Webbiker

  Dat is een instelling in het menu. Kan je uitzetten.

  Ik vind het een handige functie, net als dat ik via de AB van de aTV het volume kan regelen en de TV uit kan zetten, maar niet als ik het per ongeluk doe door er bijvoorbeeld op te gaan zitten.

 • Profielfoto
  App69

  dat je tv dan switched naar de HDMI waar de aTV aan hangt?

  Bij mij switcht er nooit iets automatisch. TV aanzetten terwijl ik op het digibox-kanaal zit, dan blijft hij gewoon op het digibox-kanaal staan.
  En ja ik ken die instelling en die staat op automatisch. Het is net dat wat ik wil. TV aanzetten en dat de tv automatisch naar de TV hdmi gaat.
  Dat werkt toch alleen met een scartkbabel?
  Graag beetje uitleg hoe dit dan bij jullie mogelijk is aub.

 • Profielfoto
  Frank Peters

  Dubbelklik om tv en tv aan te zetten zou ook mooi zijn of bv alleen de home knop. Vind het nu wel makkelijk dat je je tv en tv tegelijk kan uitzetten alleen als je de ab dan weg legt en per ongeluk tegen aankomt springt hij weer aan.

 • Profielfoto
  Frank Peters

  @App69 Via HDMI-sec al je tv dat ondersteund, werkt wel perfect.

 • Profielfoto
  App69

  Het ligt dus aan m’n tv. Jammer.

  makkelijk dat je je tv en tv tegelijk kan uitzetten

  Werkt de ene keer wel de andere keer niet.

 • Profielfoto
  SvS

  Hier werkt het altijd: laat je het sluimeren en alles gaat met een knop tegelijk uit, tv en apple tv.

 • Profielfoto
  App69

  Idem met het aanzetten, SvS. Ene keer wel andere keer niet. Maar zal wel aan m’n TV liggen.

 • Profielfoto
  janau

  Dat de film bij aanraking van de afstandsbediening stopt, is bij mij niet het geval. De tijdbalk wordt zichtbaar en ik kan vooruit en terug spoelen. Na een paar seconden verdwijnt de balk weer.

 • Profielfoto
  Roy Hendriks

  Snap ook niet waarom je geen letters kunt schrijven op het trackpad van de afstandsbediening.

 • Profielfoto
  bramhilhorst

  Wat veel irritanter is, is dat je in een lijst scrolt en dat ding het ineens opvangt alsof je op zij veegt.. Kan je weer terug naar het goede menu vegen en opnieuw scrollen..

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Nog irritanter is dat er nog steeds geen werkende siri ondersteuning is voor de Nederlandse taal.