Tim Cook: ‘Apple Car nog niet concreet’

6 reacties

Tijd voor een oefening tussen de regels door lezen. Apple-CEO Tim Cook heeft in een nieuw interview met Fortune gezegd dat Apple nog geen concrete plannen heeft om een auto te maken, maar slechts ideeën, technieken en producten verkent.

Verder stelt Cook dat het verkennen van nieuwe producten en ideeën het best kan met experts. Dat zou de grote hoeveelheid zwaargewichten uit de automotive-industie die bij Apple op de loonlijst staan verklaren.

Eigen team, geen productielijn

Op de vraag waarom Apple grote hoeveelheden geld uitgeeft aan een idee dat nog niet concreet is, reageert Cook dat het wel meevalt. Volgens de CEO is er een verschil tussen het samenstellen van een team en het opzetten van een productielijn met dure machines. Het samenstellen van een team zegt alleen dat Apple met een idee speelt. Cook:

We hoeven niet enorm veel geld uit te geven om een idee te onderzoeken. Maar wanneer we wel veel geld uit gaan geven, kun je erop rekenen dat we van een idee een product gaan maken. We verkennen dingen met teams en we zijn gewoon nieuwsgierig. We proberen zo vertrouwd met technologieën te raken dat we weten waar we ze voor kunnen gebruiken.

Testlab in Sunnyvale

De ontwikkeling van de Apple Car zou buiten de Apple Campus plaatsvinden in een gebouw in Sunnyvale, een plaats naast Cupertino. Apple heeft een vergunning om er testen met auto’s te doen. Het gebouw is hermetisch afgesloten en buren omschrijven tegenover de lokale televisiezender CBS 5 vaak fabrieksachtige geluiden. De zender ging een kijkje nemen:


Volgens eerdere geruchten zou de Apple Car in 2020 op de markt komen. Nu Tim Cook min of meer zegt dat ‘Project Titan’ zich nog in experimentele fase bevindt, moeten we dat met een nog grotere korrel zout nemen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  CBS 5 is ook echt een non-news channel he:| mijn god wat een tijdverspilling

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik begrijp niet goed waarom zo goed als elke site het adres waar Project Titan zit onherkenbaar maakt. Apple is niet de CIA, dit is gewoon publieke informatie.

  Project Titan:

  175 San Gabriel Dr, Sunnyvale, CA 94086, United States

 • Profielfoto
  Niels

  Het enige wat je volgens mij nodig hebt is een drone waarvan je de beelden op afstand kunt opslaan… De drone zie je natuurlijk nooit meer terug, dus die zul je moeten opofferen en natuurlijk even het serienummer verwijderen, dan lijkt het me sterk dat Apple er nog wat tegen kan doen:p

 • Profielfoto
  IsSidha
 • Profielfoto
  SunKeeper

  Kijk maar uit dat dat serienummer niet in de firmware staat. Of koop de verkoper van de drone om dat ie dat exemplaar als DOA en nooit verkocht registreert.

  Als je het advocatenleger van Apple achter je aankrijgt i.v.m. privacyschending en huisvredebreuk (hoe dat in US mag heten) ben je nog lang niet jarig.

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Ik zou gewoon aanbellen en vragen of je even van het toilet gebruik mag maken:razz: