ThingMaker 3D: nieuw high-tech speelgoed van Mattel

3 reacties

Speelgoedfabrikant Mattel is vooral bekend van Barbie en Fisher-Price, maar ook high-tech speelgoed wordt niet geschuwd. De fabrikant komt in de herfst met een eigen 3D-printer die werkt met iOS en eigen speelgoed printen makkelijk maakt.

De ThingMaker 3D gaat omgerekend 325 euro kosten en werkt met de ThinkMaker Design App. Deze is in samenwerking met Autodesk gemaakt, dat bedrijf is bekend van het professionele tekenpakket AutoCad.

Mattel gaat naast de printer en app ook zelf spoelen met pla-filament in verschillende kleuren leveren. De app moet het voor kinderen makkelijk maken om eigen speelgoed zoals kettingen en actiefiguren te maken. Een groot aantal sjablonen zijn aanwezig. De app is overigens nu al te downloaden en bruikbaar met andere 3D-printers.
thingmaker
De ThingMaker 3D Printer is gericht op kinderen en bevat een aantal veiligheidsmaatregelen. Zo sluit de printer het compartiment af tijdens het printen en trekt printkop zich automatisch terug. Geduld is nodig. De fabrikant zegt tegen USA Today dat het printen van een ring ongeveer een half uur duurt, maar een actiefiguur 6 uur kan duren. Europese prijzen en verkrijgbaarheid worden later bekendgemaakt.
thingmaker-3d-001

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Voor de Android-gebruikers onder de Mac-gebruikers:

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mattel.thingmakerdesign&hl=nl

  En verder is het gewoon printertje 380 in een lange rij van 3D-printers. Niets gebruiksvriendelijker dan elke andere printer.

 • Profielfoto
  Macnido

  Mager product. 6 uur voor een actiefiguur! Werkt dat ding met usb-1?!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De print-tijd heeft niet zo bar veel te maken met de snelheid van de USB-aansluiting.

  Daar stuur je alleen een bestandje van een paar honderd KB mee door.

  Enkele uren voor een compleet figuur is niet echt uitzonderlijk te noemen overigens.