Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 15 februari 2016
Leestijd: 1 minuut

ThingMaker 3D: nieuw high-tech speelgoed van Mattel

Speelgoedfabrikant Mattel is vooral bekend van Barbie en Fisher-Price, maar ook high-tech speelgoed wordt niet geschuwd. De fabrikant komt in de herfst met een eigen 3D-printer die werkt met iOS en eigen speelgoed printen makkelijk maakt.

De ThingMaker 3D gaat omgerekend 325 euro kosten en werkt met de ThinkMaker Design App. Deze is in samenwerking met Autodesk gemaakt, dat bedrijf is bekend van het professionele tekenpakket AutoCad.

Mattel gaat naast de printer en app ook zelf spoelen met pla-filament in verschillende kleuren leveren. De app moet het voor kinderen makkelijk maken om eigen speelgoed zoals kettingen en actiefiguren te maken. Een groot aantal sjablonen zijn aanwezig. De app is overigens nu al te downloaden en bruikbaar met andere 3D-printers.

De ThingMaker 3D Printer is gericht op kinderen en bevat een aantal veiligheidsmaatregelen. Zo sluit de printer het compartiment af tijdens het printen en trekt printkop zich automatisch terug. Geduld is nodig. De fabrikant zegt tegen USA Today dat het printen van een ring ongeveer een half uur duurt, maar een actiefiguur 6 uur kan duren. Europese prijzen en verkrijgbaarheid worden later bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ThingMaker 3D: nieuw high-tech speelgoed van Mattel
Sluiten