SoundCloud-app krijgt gratis radiofunctie

1 reactie

Streamingplatform SoundCloud heeft zijn iOS-applicatie een opmerkelijke update gegeven. De app heeft nu een radiofunctie genaamd ‘Track Stations’. Het is waarschijnlijk een reactie op de beslissing van Apple om iTunes Radio in de VS te stoppen.

Soundcloud Track Stations zorgt voor een doorlopende stream met muziek en is vrij van reclame. Op SoundCloud zijn overigens voornamelijk remixen, bootlegs, covers en muziek van indie-artiesten te vinden.

Een station wordt altijd gestart op basis van een nummer dat speelt gestart. Zoek een nummer naar keuze op, klik op het menu (…) en kies voor Start Track Station. De eindeloze┬áradiofunctie is nu actief. Een veeg┬ánaar links of rechts dient als vorige- of volgende-knop.
souncloud-radio-001
Track Stations werken vooral goed met muziek en minder met de vele podcasts die op SoundCloud te vinden zijn. De SoundCloud-app is gratis, maar inloggen met een account is vereist.

Reacties

1 reactie