Snapchat komt met zelfgemaakte geofilters

0 reacties

Snapchat schafte begin dit jaar zijn betaalde filters af. Daardoor kan iedereen gratis hartjes in zijn ogen plaatsen of een regenboog uit zijn mond laten komen. Daarvoor in de plaats komen nu betaalde geofilters die gebruikers zelf kunnen maken en aanschaffen.

Een geofilter werkt op een bepaald geografisch gebied. Zo zijn er filters die je foto uit een bepaalde stad of attractie opleuken. Nu wordt het mogelijk om een eigen -tijdelijk- filter voor een bepaald gebied te maken.

Eigen geofilter vanaf 5 dollar

Grote concerten en evenementen hebben vaak al een eigen filter ter promotie. Via een online tool kan iedereen nu zijn eigen filter maken. Na het uploaden van een ontwerp uit Photoshop of Illustrator keurt Snapchat het filter binnen een dag goed of af. Een eigen filter kost vijf dollar en de prijs wordt hoger bij een groter gebied of tijdsduur. Filters zijn standaard maar een beperkte tijd actief. Leuk voor een feestje, of als verrassing voor een jarige.

De on-demand geofilters zijn nu beschikbaar in de VS en UK. Wanneer de functie in Nederland en België geactiveerd wordt, is onbekend. Volgens Snapchat worden snel meer locaties toegevoegd.

Reacties

0 reacties