Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 februari 2016
Leestijd: 1 minuut

OS X 10.11.4: Notities-app importeert uit Evernote

De notities-app kreeg in OS X 10.11 El Capitan en iOS 9 een groot aantal vernieuwingen en Apple is nog niet klaar. In de derde beta van OS X 10.11.4 is de mogelijkheid om notities uit Evernote te importeren toegevoegd. De .enex-bestanden worden direct omgezet.

Apple bevestigde de nieuwe functie tegenover het Japanse blad PC User. Een import kan gestart worden via het menu Archief > Importeer notities. De opmaak blijft zo goed als mogelijk behouden.

Eerst exporteren in Evernote

Voordat notities geïmporteerd kunnen worden, moet vanuit Evernote eerst een .enex-bestand aangemaakt worden. Dit is het Evernote XML format met daarin alle notities uit een account. Via het menu Bestand > Notities Exporteren is zo’n bestand aan te maken. Vervolgens kan het bestand in de Notities-app via Archief > Importeer notities geïmporteerd worden.

Afbeelding via AppleInsider.

Complexe notities worden in aanvaardbare vorm geïmporteerd. Eigenschappen als labels worden nog niet overgenomen, maar mogelijk wordt dat in een volgende beta verbeterd. OS X 10.11.4 is nu beschikbaar als publieke beta en de definitieve versie wordt in maart verwacht.

Origineel in Evernote (links) en in de Notities-app geïmporteerde versie (rechts).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OS X 10.11.4: Notities-app importeert uit Evernote
Sluiten