OS X 10.11.4 lost haperende t.co-links in Safari op

5 reacties

Met de derde beta van OS X El Captian 10.11.4 kunnen door Twitter gemaakte korte links (t.co) weer zonder problemen in Safari geopend worden. Sinds de release van OS X 10.11 was dit problematisch. Links openden traag of helemaal niet.

Apple erkende het probleem eind januari en zei aan een oplossing te werken. Wat de problemen veroorzaakte is onduidelijk, maar wij hebben de laatste OS X-beta getest en Twitter-links werken weer als vanouds..

Opmerkelijk was dat alleen Safari, de met OS X meegeleverde browser, problemen had met het openen van t.co-links. Chrome en Firefox bleven de Twitter-links probleemloos laden.
tcofail
OS X 10.11.4 is momenteel in betafase en de definitieve release wordt in maart verwacht. Er is een publieke beta beschikbaar, al wordt afgeraden om die op apparaten voor dagelijks gebruik te installeren.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Djinns

  Kon dat niet wat sneller opgelost zijn met een kleine update? Amateurs.

 • Profielfoto
  NTG

  @Djinns Probleem is dat Apple Safari updates heeft gekoppeld aan Mac OS updates. Zou inderdaad los van elkaar moeten staan.

 • Profielfoto
  mworrell

  @Djinns Zover als ik heb kunnen zien was het een probleem met de DNS van t.co. De lookups waren korter geldig dan de minimale refresh tijd van de DNS entries. Om het goed te laten functioneren heeft Apple waarschijnlijk wat moeten veranderen aan hun DNS resolver, en dat moet goed getest worden. Zeker voor een aanpassing die niet geheel en al volgens de specificaties van DNS zijn…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Maar dan zouden alle browser er toch last van hebben gehad?
  .
  Wat ik gelezen heb was dit probleem al gefixt op 15 januari in WebKit Nightly.

 • Profielfoto
  iFredo