Nintendo geeft nieuwe details over eerste smartphone-game

7 reacties

Nintendo heeft meer details bekendgemaakt over zijn eerste smartphone-game Miitomo. De game komt samen met een nieuw inlog­systeem genaamd My Nintendo waar punten gespaard worden. Aanmelden kan vanaf 17 februari, de game komt in maart.

Nederland hoort bij de eerste groep landen die de nieuwe game in maart kan spelen. Zowel iPhone als iPad worden ondersteund. Bekende Nintendo-figuren volgen in een tweede game, belooft het Japanse concern.

Miitomo draait om Mii

Miitomo wordt een kruising tussen een game en chat-app. Iedere speler maakt een eigen Mii-personage aan en start een gesprekje met andere Mii-personen. De Mii praten niet alleen met jou, maar ook met elkaar. Zo ontdek je dingen die je nog niet wist over vrienden of familie. Voor de kenners: Miitomo lijkt een soort Tomodachi Life voor mobiel. Miitomo komt in 8 talen, waaronder Nederlands.

Punten sparen

Samen met de smartphone-game lanceert Nintendo ook een nieuw inlogsysteem en spaarprogramma. Bij aankoop van downloadbare games voor de Wii U en 3DS worden gouden punten verdiend. Er zijn ook platina punten te verdienen door het spelen game Nintendo-games op smartphones. Gouden punten kunnen omgezet worden op korting in games in de digitale Nintendo-winkel. Platina punten kunnen worden geruild voor digitale cadeaus of merchandise.

Mario en co. komen later

De Mii zijn al lange tijd onmiskenbaar onderdeel van Nintendo, maar wie op Mario en consorten hoopt moet op de tweede smartphone-game wachten. Nintendo maakt met Miitomo een voorzichtige start op iOS en Android, maar belooft dat de tweede game om een ‘bekend personage’ draait.
nintendo_characters

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Hopelijk denken ze bij 2e game ook aan TV.

 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  Nintendo; **** op met die Mii meuk. Die outdated graphics bieden totaal niks interessants. Kom met coole cross platform multiplayer mario games en iedereen zal premium price willen betalen voor je games.

  Alle mario spelers van vroeger zijn nu 20ers/30ers met een baan en geld op zak om uit te geven aan een goed portie nostalgie.

  Nintendo = cool classic games. Nintendo is niet Mii/Wii whatever-ii crap.

 • Profielfoto
  Needler

  @Raymon, het is de Wii U. De Wii is van de vorige generatie.

  Ik ben erg benieuwd wat dit gaat worden. Als het een soort kruising tussen Tomodachi Life en WhatsApp wordt, lijkt het me erg tof!

  Deze app wordt voor Nintendo heel belangrijk. Dit gaat de brug tussen iOS/OS X, Android, Windows en de Nintendo 3DS, Wii U en NX worden.

 • Profielfoto
  Athomas

  Ik ben benieuwd hoe dit als “sociaal” platform wordt ontvangen. Naar mijn idee bestaan er al meer van die platforms, zoals Flotsm. Maar het gehele Mii-gebeuren is wel leuk, kan ik mijn gemaakte Mii ook op iOS gebruiken en meer interactie krijgen met gamevrqenden. Als het echt zo’n goede verbinding krijgt met Nintendo network.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Donkey Kong !

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Met een eigen netwerk. Waarvoor je account moet aanmaken. Een netwerk dat valt te hacken. Interessant.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Beetje laat mannen…..