Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 februari 2016
Leestijd: 1 minuut

Nintendo geeft nieuwe details over eerste smartphone-game

Nintendo heeft meer details bekendgemaakt over zijn eerste smartphone-game Miitomo. De game komt samen met een nieuw inlog­systeem genaamd My Nintendo waar punten gespaard worden. Aanmelden kan vanaf 17 februari, de game komt in maart.

Nederland hoort bij de eerste groep landen die de nieuwe game in maart kan spelen. Zowel iPhone als iPad worden ondersteund. Bekende Nintendo-figuren volgen in een tweede game, belooft het Japanse concern.

Miitomo draait om Mii

Miitomo wordt een kruising tussen een game en chat-app. Iedere speler maakt een eigen Mii-personage aan en start een gesprekje met andere Mii-personen. De Mii praten niet alleen met jou, maar ook met elkaar. Zo ontdek je dingen die je nog niet wist over vrienden of familie. Voor de kenners: Miitomo lijkt een soort Tomodachi Life voor mobiel. Miitomo komt in 8 talen, waaronder Nederlands.

Punten sparen

Samen met de smartphone-game lanceert Nintendo ook een nieuw inlogsysteem en spaarprogramma. Bij aankoop van downloadbare games voor de Wii U en 3DS worden gouden punten verdiend. Er zijn ook platina punten te verdienen door het spelen game Nintendo-games op smartphones. Gouden punten kunnen omgezet worden op korting in games in de digitale Nintendo-winkel. Platina punten kunnen worden geruild voor digitale cadeaus of merchandise.

Mario en co. komen later

De Mii zijn al lange tijd onmiskenbaar onderdeel van Nintendo, maar wie op Mario en consorten hoopt moet op de tweede smartphone-game wachten. Nintendo maakt met Miitomo een voorzichtige start op iOS en Android, maar belooft dat de tweede game om een ‘bekend personage’ draait.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo geeft nieuwe details over eerste smartphone-game
Sluiten