Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 februari 2016

Nieuwe Apple Campus opent januari 2017

Over ongeveer een jaar zijn de eerste medewerkers aan het werk in Apple’s nieuwe mega-kantoor, ook wel de spaceship campus genoemd. Dat heeft Tim Cook bekendgemaakt tijdens een interne meeting met Apple-medewerkers.

De Apple Campus 2, momenteel is aanbouw, moet in eind januari 2017 openen. Er komen dan 14.000 mensen te werken, bezoekers zijn welkom en er komt een theater voor productaankondigingen.

Bezoekers welkom

Met een donutvormig ontwerp en veel bebossing wordt het nieuwe hoofdkantoor een plaatje. Bezoekers zijn dan ook welkom om dit te aanschouwen vanuit het bezoekerscentrum, met panoramadak en terras. Daarnaast komt er een grote company store van 1000 vierkante meter met zowel merchandise als Apple-producten.

Theater krijgt belangrijke rol

Productaankondigingen van Apple vinden nu vaak plaats in zalen in San Francisco of San Jose. Tim Cook benadrukte tijdens de meeting dat het de bedoeling is om grote events zoals aankondigingen in de toekomst in het auditorium op de campus te houden. Nu moet Apple zalen vaak half ombouwen en aanpassen. Zo werd voor de aankondiging van de Apple Watch een enorme hands-on ruimte bestaand uit witte tenten bijgebouwd.

Het auditorium in aanbouw van bovenaf gezien.

De voorgang in video

Het duurt dus nog een goed jaar even voordat het gebouw van 261.000 m2 klaar is. De meest actuele voortgang is te zien in onderstaande Drone-video. Daarbij valt op dat de structuur klaar is en eerste glasplaten al gemonteerd zijn (00:25).

(Via: 9to5Mac)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Apple Campus opent januari 2017
Sluiten