Nieuwe Apple Campus opent januari 2017

10 reacties

Over ongeveer een jaar zijn de eerste medewerkers aan het werk in Apple’s nieuwe mega-kantoor, ook wel de spaceship campus genoemd. Dat heeft Tim Cook bekendgemaakt tijdens een interne meeting met Apple-medewerkers.

De Apple Campus 2, momenteel is aanbouw, moet in eind januari 2017 openen. Er komen dan 14.000 mensen te werken, bezoekers zijn welkom en er komt een theater voor productaankondigingen.

Bezoekers welkom

Met een donutvormig ontwerp en veel bebossing wordt het nieuwe hoofdkantoor een plaatje. Bezoekers zijn dan ook welkom om dit te aanschouwen vanuit het bezoekerscentrum, met panoramadak en terras. Daarnaast komt er een grote company store van 1000 vierkante meter met zowel merchandise als Apple-producten.

Theater krijgt belangrijke rol

Productaankondigingen van Apple vinden nu vaak plaats in zalen in San Francisco of San Jose. Tim Cook benadrukte tijdens de meeting dat het de bedoeling is om grote events zoals aankondigingen in de toekomst in het auditorium op de campus te houden. Nu moet Apple zalen vaak half ombouwen en aanpassen. Zo werd voor de aankondiging van de Apple Watch een enorme hands-on ruimte bestaand uit witte tenten bijgebouwd.

applecampus2-auditorium
Het auditorium in aanbouw van bovenaf gezien.

De voorgang in video

Het duurt dus nog een goed jaar even voordat het gebouw van 261.000 m2 klaar is. De meest actuele voortgang is te zien in onderstaande Drone-video. Daarbij valt op dat de structuur klaar is en eerste glasplaten al gemonteerd zijn (00:25).

(Via: 9to5Mac)

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  JWB

  Zou Apple al die Nederlandse adelaar hebben ingehuurd om die drone uit te lucht te halen?

  Maar het is écht een enorm bouwterrein! Vooral als je er auto’s en mensen bij ziet lopen/staan.

  Update: Zie je wel: https://www.bright.nl/nieuws/tim-cook-ik-kijk-uit-naar-mijn-komst-naar-nederland-eind-mei

 • Profielfoto
  knekkie

  VET

 • Profielfoto
  Di May

  14.000 mensen ?

  En dat zonder verkeersinfarct of files ?

 • Profielfoto
  Bman

  @Di May: Apple investeert zoveel honderd miljoen in infrastructuur.

 • Profielfoto
  Edwin

  Gaaf! Ik zou wel naar die company store willen gaan als het af is!

 • Profielfoto
  Di May

  @ Bman : En tot hoever buiten het Spaceship ?

  14.000 mensen betekent minstens 10.000 auto’s.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik vind dit een fantastisch project. Kan me niet veel schelen wat andere mensen hier van vinden:-) Je moet toegeven, Apple liefhebber of niet, dat dit een fantastisch ding is. Dat veel zonne-energie zal gebruiken met de zonpanelen, en zo milieuvriendelijk mogelijk. Zoals we Apple kennen:-) . Maakt me gewoon spontaan blij!

 • Profielfoto
  jooh-de-manne

  @ Bman : En tot hoever buiten het Spaceship ?

  En hoeveel verder dan het Spaceship zelf zouden ze mogen gaan denk je?! Is het niet fantastisch dat de ruimte waar ze bevoegd over zijn, hun eigendom dus, dat ze die ruimte kwa infrastructuur en ecologie zo optimaal mogelijk benutten. Je kan moeilijk verwachten dat ze op eigen kosten heel Silicon Valley gaan herorganiseren…

 • Profielfoto
  pimmink

  Misschien een hele rare vraag maar krijgt 1 Infite Loop een renovatie?

 • Profielfoto
  Soulshaker

  1 parking gebouw al gereed , met een volledig zonnepanelendak .
  Dat is knap:)