Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 februari 2016

Nederlandse game Heroki nu op Apple TV

Afgelopen zomer zomer lieten we je al kennismaken met Heroki, een uitermate vrolijke premium game die onder de vlag van SEGA is gemaakt door de Nederlandse studio Picomy. Sinds vandaag is Heroki er ook voor de vierde generatie Apple TV.

Heroki speelt zich af in het zwevende dorpje Lavantia dat beschermd wordt door een amulet, die gestolen wordt door een kwaadaardige dokter. Aan de gelijknamige hoofdrolspeler de taak om de amulet terug te halen.

Apple TV en meer

In versie 1.1 van Heroki wordt Apple TV-ondersteuning toegevoegd. De game is met zowel de afstandsbediening als een gamepad te bedienen. De verhaallijn op Apple TV is gelijk aan die op iPhone of iPad en er kan door middel van iCloud Saves op verschillende platforms verder gespeeld worden. Wij hebben de game met de afstandsbediening gespeeld en dat gaat na wat oefening vrij soepel. Er is een duidelijke tutorial aanwezig. Verder nieuw is ruimte voor drie verschillende saved games. Dat maakt de game gezinsvriendelijker.

Mooie, vrolijke 3D-werelden

Heroki werd door Apple uitgeroepen tot Beste Game van 2015 en dat is niet voor niets. De felle en mooie 3D graphics komen op het grote scherm goed tot hun recht. Als vliegend wezen verken je vier verschillende werelden en verzamel je verborgen items en schatten. De game is kindvriendelijk, maar wel in het engels. Volwassenen die genieten van stijl die lijkt op een mix van Nintendo en SEGA zitten ook goed.

Reageer op artikel:
Nederlandse game Heroki nu op Apple TV
Sluiten