Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 februari 2016
Leestijd: 1 minuut

Nederland Europese koploper 4G-dekking

Nergens in Europa is de 4G-dekking zo goed als in Nederland. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van netwerkanalisten van Open Signal. In The State of LTE wordt een wereldwijd overzicht van de 4G-dekking en snelheid weergeven.

Op het gebied van dekking laat Nederland met 84% alleen een aantal Aziatische landen achter zich. België volgt met 66% dekking op plaats 28 terwijl Duitsland en Frankrijk op respectievelijk plaats 34 en 45 staan.

Dekking Nederland

OpenSignal maakt gebruik van een eigen app om de dekking te crowdsourcen. Uit de data blijkt niet alleen dat Nederland in de randlijsten stijgt, maar dat ook de gemiddelde snelheid omhoog gaat. Bij de meest recente meting werd in 83 procent van de gevallen 4G gemeten, bij de vorige meting (een halfjaar geleden) was dat nog 80 procent. De stijging is vooral te danken een T-Mobile en Tele2, deze providers hebben sinds enkele maanden een landelijk 4G-netwerk in de lucht.

Het kan overigens altijd beter, in Zuid-Korea en Japan is de 4G-dekking met respectievelijk 99,6 en 90 procent het best.

Dekking België

In België stijgt de 4G-dekking minder hard, het land blijft in de middenmoot hangen. Landelijk steeg de dekking van 61 naar gemiddeld tot 66 procent. Proximus en Mobistar hebben de beste 4G-dekking met 71 procent. Base blijft met 50 procent achter, maar alle providers boeken wel vooruitgang.

T-Mobile en Base het snelst

Op het gebied van 4G-snelheid zijn de verschillen minder groot. In Nederland steeg de gemiddelde snelheid van 19 naar 23 Mbps. Daarbij valt op dat T-Mobile met een gemiddelde snelheid van 30 Mbps met kop en schouders boven Tele2 (23Mbps), KPN (22Mbps) en Vodafone (19Mbps) uitsteekt.

In Belgie werkt 4G gemiddeld met 19Mbps en biedt BASE met 23Mbps de hoogte snelheid. Proximus haalde gemiddeld 18Mbps en Mobistar is met 15Mbps hekkensluiter.

Wereldwijde LTE-dekking volgens OpenSignal. Klik/tap voor groter,

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nederland Europese koploper 4G-dekking
Sluiten