Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 februari 2016
Leestijd: 2 minuten

Mossberg opent de aanval op Apple’s softwarekwaliteit

Kritiek op Apple hebben we allemaal wel eens, maar Walt Mossberg is niet zomaar iemand. De voormalig columnist voor de Wall Street Journal staat te boek als autoriteit binnen de Amerikaanse tech-industrie en was een van de favoriete reviewers van Steve Jobs.

In een nieuwe column op Re/code opent Mossberg nu de frontale aanval op Apple’s softwarekwaliteit. Onder de kop Apple’s Own Apps Need Work uit de 68-jarige journalist forse kritiek op Apple’s software.

It just works

Mossberg zegt dat de hardware van Apple nog steeds geweldig is, maar dat hij de afgelopen jaren een geleidelijke verslechtering in de kwaliteit en betrouwbaarheid van Apple’s belangrijkste apps opmerkt. Het credo ‘it just works’ gaat volgens de reporter al lang niet meer op en de slechte software zou negatief afstralen op de mooie hardware van Apple.

Walt Mossberg en Steve Jobs tijdens de All Things D conferentie.

Voorbeelden

Als voorbeelden noemt Mossberg onder andere iCloud, dat regelmatig de mist in gaat bij het matchen van muziek en album covers. Ook iBooks onthoudt niet waar je gebleven bent met lezen en de iCloud back-up is gevoelig voor fouten. De nieuwe foto’s-app van OS X werkt volgens de IT-veteraan bovendien erg traag.

Niet alleen Apple’s clouddiensten krijgen kritiek. De desktop-apps iTunes en Mail.app zijn volgens Mossberg op zijn minst teleurstellend. iTunes is log en onoverzichtelijk en zou eigenlijk moeten worden opgeknipt in meerdere onafhankelijke apps. De Mail.app is niet langer in lijn met de functionaliteit die concurrenten bieden.

Reactie Apple

In een reactie zegt Apple zich niet in de kritiek te herkennen en dat er dagelijks bugfixes doorgevoerd worden. Toch is Mossberg weinig optimistisch. De hele column is het lezen waard.

None of these things is insurmountable. And perhaps Apple is right that bugs do get quashed and that some of what I’m observing is due to my own setup. But I’m convinced there’s something broader going on here. Lots of small software disappointments and aggravations, adding up gradually over time, are putting the sterling experience of using Apple hardware at risk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mossberg opent de aanval op Apple’s softwarekwaliteit
Sluiten