Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 februari 2016

Mijlpaal: WhatsApp en Gmail hebben 1 miljard gebruikers

Grappig toeval: zowel WhatsApp als Gmail doorbreken de grens van een miljard gebruikers op dezelfde dag. Champagne! WhatsApp (introductie in 2009) bereikte het miljard binnen 7 jaar en Gmail had met een introductie in 2004 12 jaar nodig.

Het aantal WhatsApp-gebruikers verdubbelde sinds de overname door Facebook in 2014 en Mark Zuckerberg merkt in een post terloops op dat er maar weinig diensten met een dergelijk aantal gebruikers zijn.

WhatsApp stopte onlangs met betaalde abonnementen omdat het de groei in opkomende landen als India en Brazilië zou beperken. Het nieuwe verdienmodel bestaat uit een platform voor zakelijk WhatsApp-gebruik, denk aan klantcontact.

WhatsApp groeit met 25 miljoen gebruikers per maand. Dat zijn er 830.000 per dag.

Naast WhatsApp heeft Gmail ook de grens van 1.000.000.000 gebruikers bereikt. Google-CEO Sundar Pichai kondigde de mijlpaal tijdens de bekendmaking van kwartaalcijfers van het bedrijf aan en besprak nog een interessant feit. Ongeveer 10% van de antwoorden op Gmail-berichten wordt niet geschreven door mensen, maar door Google bots die antwoorden suggereren aan de hand van tekst-analyse. Met een miljard gebruikers die bijdragen aan dit algoritme geloven we graag dat de antwoorden vaak voor directe verzending geschikt zijn.


Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mijlpaal: WhatsApp en Gmail hebben 1 miljard gebruikers
Sluiten