Miitomo: Nintendo opent registraties smartphonegame

6 reacties

In maart komt Miitomo, de eerste smartphone-game van Nintendo, uit. Het Japanse bedrijf heeft de voorregistraties inmiddels geopend en een aantal screenshots het spel getoond. Miitomo is een sociale game die draait om de Mii-personages van Nintendo.

Een Nintendo-account is nodig om je te registeren. Voorinschrijvers ontvangen nadat de game verschenen is extra punten in hun account. De slagzin van de game is: Hoe goed ken je je vrienden echt?

Wat is Miitomo?

In de eerste smartphone-game van Nintendo maak je een Mii-personage van jezelf. Vervolgens kun je met vrienden die ook een Mii hebben gemaakt communiceren. Andere Mii stellen je vragen als “Waar ben je de laatste tijd helemaal gek op?” en “Waar komt de naam van je Mii vandaan?” De antwoorden worden gedeeld met andere Mii en je vrienden. Het is ook mogelijk om een reactie achter te laten bij antwoorden die je interessant vindt. Zo kom iets nieuws te weten over je vrienden of blijkt dat jullie meer met elkaar gemeen hadden dan jullie dachten.

miitomo-screens-001
De eerste screenshots van Miitomo (klik/tap voor groter).

In-app aankopen en fotofun

Je kunt je Mii aankleden door accessoires en extra kleding te kopen. Binnen de game wordt gebruik gemaakt van Miitomo-munten. Die kun je verdienen door Miitomo veel te gebruiken of als In App-aankoop in de App Store of Google Play. De game bevat ook een onderdeel genaamd Miifoto. Je kunt je Mii laten poseren op bestaande foto’s en deze delen op sociale media.
miifotofun

Mario en co komen later

Nintendo maakt met Miitomo een voorzichtige start op iOS en Android. De fabrikant heeft eerder al laten weten dit jaar nog meer smartphone-games uit te willen brengen. De tweede smartphone-game zal om een bekend personage draaien. Mario, Zelda, Toad? Eerst Miitomo afwachten. De game komt in maart uit.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Als nou niemand even registreert zien ze wat een grote flater ze zijn begaan..

 • Profielfoto
  whaha

  Ik heb me meteen geregistreerd en niet vanwege MiiTomo, maar vanwege het gemak van een ‘My Nintendo’ account en de extra punten die ik krijg door me nu al te registreren (die overigens binnen een half jaar alweer vervallen, da’s echt karig).

  Registreren gaat echt supersimpel en als je je wilt dat je je huidige Mii in MiiTomo kunt gebruiken, dien je te registeren met je Nintendo Network ID.
  Natuurlijk kun je ook registeren met je Google, Twitter of Facebook account, als je dat handiger vindt, maar persoonlijk hou ik liever de ecosystemen een beetje gescheiden.

 • Profielfoto
  Athomas

  Ik heb mij aangemeld, maar ben benieuwd of het een succes gaat worden. Dit had ik mij niet voorgesteld.

 • Profielfoto
  TorchedPoseidon

  Ik heb me meteen geregistreerd en niet vanwege MiiTomo, maar vanwege het gemak van een ‘My Nintendo’ account en de extra punten die ik krijg door me nu al te registreren (die overigens binnen een half jaar alweer vervallen, da’s echt karig).

  Registreren gaat echt supersimpel en als je je wilt dat je je huidige Mii in MiiTomo kunt gebruiken, dien je te registeren met je Nintendo Network ID.
  Natuurlijk kun je ook registeren met je Google, Twitter of Facebook account, als je dat handiger vindt, maar persoonlijk hou ik liever de ecosystemen een beetje gescheiden.

  Je krijgt ‘platinum’ punten, dus voor digitale content zoals thema’s. Denk dat je die wel binnen een half jaar kwijt bent als je iets leuks uitkiest.

 • Profielfoto
  Needler

  Ik heb me ook geregistreerd. Ik kijk erg uit naar Miitomo. Echt weer zo’n gek Japans concept zoals alleen Nintendo het kan verzinnen.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Nintendo is zo passé….

  Die club moet erg snel met iets echt nieuws en leuks gaan komen willen ze het hoofd boven water houden.