Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 februari 2016

Miitomo: Nintendo opent registraties smartphonegame

In maart komt Miitomo, de eerste smartphone-game van Nintendo, uit. Het Japanse bedrijf heeft de voorregistraties inmiddels geopend en een aantal screenshots het spel getoond. Miitomo is een sociale game die draait om de Mii-personages van Nintendo.

Een Nintendo-account is nodig om je te registeren. Voorinschrijvers ontvangen nadat de game verschenen is extra punten in hun account. De slagzin van de game is: Hoe goed ken je je vrienden echt?

Wat is Miitomo?

In de eerste smartphone-game van Nintendo maak je een Mii-personage van jezelf. Vervolgens kun je met vrienden die ook een Mii hebben gemaakt communiceren. Andere Mii stellen je vragen als “Waar ben je de laatste tijd helemaal gek op?” en “Waar komt de naam van je Mii vandaan?” De antwoorden worden gedeeld met andere Mii en je vrienden. Het is ook mogelijk om een reactie achter te laten bij antwoorden die je interessant vindt. Zo kom iets nieuws te weten over je vrienden of blijkt dat jullie meer met elkaar gemeen hadden dan jullie dachten.

De eerste screenshots van Miitomo (klik/tap voor groter).

In-app aankopen en fotofun

Je kunt je Mii aankleden door accessoires en extra kleding te kopen. Binnen de game wordt gebruik gemaakt van Miitomo-munten. Die kun je verdienen door Miitomo veel te gebruiken of als In App-aankoop in de App Store of Google Play. De game bevat ook een onderdeel genaamd Miifoto. Je kunt je Mii laten poseren op bestaande foto’s en deze delen op sociale media.

Mario en co komen later

Nintendo maakt met Miitomo een voorzichtige start op iOS en Android. De fabrikant heeft eerder al laten weten dit jaar nog meer smartphone-games uit te willen brengen. De tweede smartphone-game zal om een bekend personage draaien. Mario, Zelda, Toad? Eerst Miitomo afwachten. De game komt in maart uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miitomo: Nintendo opent registraties smartphonegame
Sluiten