Microsoft koopt SwiftKey-toetsenbord

10 reacties

Is een iOS- en Android-toetsenbord 250 miljoen dollar waard? Als je het Microsoft vraagt wel. Volgens de Financial Times heeft het bedrijf uit Redmond de Londense maker van SwiftKey overgenomen. De deal is inmiddels ook officieel bevestigd.

SwiftKey is geïnstalleerd op 500 miljoen smartphones en vereenvoudigt de tekstinvoer door intelligente woordsuggesties. Microsoft is waarschijnlijk vooral geïnteresseerd in het algoritme dat woordsuggesties doet.

Op iOS is SwiftKey sinds iOS 8 in 2014 beschikbaar met volledige woordvoorspelling en swipe-ondersteuning. Het typen van een letter is vaak genoeg om relevante suggesties te krijgen en het toetsenbord leert van je vaak gebruikte woorden. Woorden bij elkaar swipen is ook mogelijk.
sk-16x9

Wat gaat Microsoft met SwiftKey doen?

Volgens insiders is het aannemelijk dat Microsoft vooral geïnteresseerd is in de ‘predictive text engine’ dat zorgt voor herkenning van woorden. Onlangs kondigde Microsoft de komst van zijn eigen iOS-toetsenbord WordFlow aan. Waarschijnlijk zien we daar de technologie van SwiftKey in terug.

Microsoft koopt de laatste tijd wel vaker kleine apps om deze onder eigen naam opnieuw uit te brengen. Eerder werd e-mailapplicatie Acompli al overgenomen en voortgezet als Outlook voor iOS.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Gezien hoe wereldwijd geïntegreerd Swiftkey is vind ik 250 miljoen enigszins nog schappelijk.

  Van nature heb ik geen alu-hoedje, maar ik heb wel mijn twijfels bij het gebruik van Swiftkey nu. En helaas is er geen goed alternatief waarbij Engels en Nederlands tegelijk gebruikt kan worden..

 • Profielfoto
  Usain

  Swiftkey is een datamijn, je kan ze toegang geven tot je emails en Facebook voor betere typsuggesties.

 • Profielfoto
  SolidCake

  @Usain, heel wat apps op je telefoon zijn datamijnen. Spotify heeft toegang tot werkijk alle data op je telefoon. Echter, hoor ik niemand daar over klagen.

 • Profielfoto
  Usain

  Je hoort mij ook niet klagen, maar is wel duidelijk dat Microsoft veel waarde hecht aan die data.

 • Profielfoto
  SolidCake

  @Usain, het bedrijf dat geen waarde hecht aan Big Data zou een uitzondering zijn.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Nou, weer een redelijk goed product wat om zeep geholpen gaat worden dankzij Microsoft. Kijk maar eens wat er van Skype is overgebleven op iOS. Totaal niet intiutief en niet gebruiksvriendelijk.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Typen zal voorlopig relevant blijven in situaties waar stilte nodig is.
  Maar in de overige gevallen dicteert ik tegenwoordig gewoon m’n teksten. Gaat razendsnel en behoorlijk foutloos. Scheelt tevens spellingsfouten.
  Het is even wennen maar na een tijdje keer je eenvoudig alle leestekens mee te nemen. Inclusief ‘wink’, ‘smiley’ en ‘nieuwe regel’…

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  @SolidCake: het verschil tussen toetsenbord apps en ‘andere apps’ is dat de data die meegestuurd wordt met toetsenbord apps veel persoonlijker is.
  Als je een wachtwoord doorstuurt met iMessage bijvoorbeeld, dan wordt de onkraakbare versleuteling door de toetsenbord app volledig teniet gedaan.

 • Profielfoto
  SolidCake

  @mvmaastricht,

  data die meegestuurd wordt met toetsenbord apps veel persoonlijker is.

  Dat is subjectief en heeft te maken met hoe jij als persoon privacy ervaart. Spotify heeft toegang tot onder andere je contacten en foto’s. Dit kan voor jou geen persoonlijke data zijn maar voor andere wel.

  Spotify Privacy Policy Forbes

 • Profielfoto
  ray-

  voor zover ik weet, heeft spotify nog nooit toegang gehad/gevraagd tot de Photo’s-app van ios.