Media Markt wil eigen abonnementsdienst

9 reacties

Steeds meer bedrijven schakelen over op abonnementsdiensten als verdienmodel. Ook Media Markt ziet het wel zitten om een maandelijkse betaaldienst voor zijn klanten te ontwikkelen. Dat vertelt COO Dennis Hooijmans aan Marketing Online.

De retailer gaat een abonnement ontwikkelen dat recht geeft op technische hulp, advies en een platform voor internet of things-apparaten. Ook overweegt Media Markt om een mobiele telecomprovider worden.

Van prijsstunter naar adviseur

Hooijmans wil Media Markt in de toekomst meer profileren als een adviseur voor ingewikkelde zaken. Een abonnement moet recht geven op technische support voor alle apparaten in huis. Daarnaast ziet de retailer een rol voor zichzelf bij de opkomst van internet of things. De COO (Chief Operations Officer) denkt aan een eigen platform met een noodknop naar de huisarts of een permanente lijn met de supermarkt die de koelkast automatisch aanvult.

De onlangs gelanceerde Media Markt Club lijkt een voorproefje van de abonnementsdienst. De gratis club met voordelen is volgens Hooijmans een kans om vaker contact met klanten te hebben en laat Media Markt zich als betrouwbare partner bewijzen.
mm-club

Telecomprovider

In het interview hint Hooijmans ook naar andere markten. Media Markt verkoopt veel telefoons en abonnementen van derden, maar wil in te toekomst mogelijk ook onder eigen vlag telecomdiensten aanbieden. “We kijken met een schuin oog naar telefonie. Misschien worden we wel provider.”

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Nummer 17

  Laat het uit mannen, die brengen alleen maar miserie mee…

 • Profielfoto
  bjornkeizers

  MediaMarkt kom ik tegenwoordig niet meer. Naast het gebruikelijk gezeur over extra garantie (voor een stekkerdoos…) probeerden ze mij onlangs ook al weer klant te maken bij Essent én een clubcard aan te smeren.

  Als hier dan dus ook nog de vraag bij komt of je een service-abonnement wil en welke telefoonprovider je hebt… Nee, dank je.

  Ik denk dat ik dus inmiddels voor het laatst bij MediaMarkt gekocht heb. Dit soort gezeur heb ik toch echt geen zin in.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Ik wil sparen en kopen, of investeren en afschrijven over een bepaalde periode. Ik weet niet wie er zit te wachten op 100 abbo’s, met eindeloos steeds maar duurder wordende vaste lasten, IK ZEKER NIET. Nu hoeft het bij media markt niet, maar er zijn bedrijven waar het ondertussen geen keuze meer is.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ehm Oké…. Vet Apple (gerelateerd) nieuws! Misschien even (advertorial) boven zetten/

 • Profielfoto
  hokkie

  Ik ben toch niet gek!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Stop de Apple producten maar weer in de BTW actie, praten we daarna verder over wat Media Markt allemaal wilt. Ik wil zo veel..

 • Profielfoto
  Gnomity

  Voor Apple-nieuws kun je beter naar Macromors of Macword gaan. Voor al het andere zit je hier misschien goed.
  Wat heeft die boerenwinkel in vredesnaam met deze site te maken?

 • Profielfoto
  Imade

  MediaMarkt kom ik tegenwoordig niet meer. Naast het gebruikelijk gezeur over extra garantie (voor een stekkerdoos…) probeerden ze mij onlangs ook al weer klant te maken bij Essent én een clubcard aan te smeren.

  Als hier dan dus ook nog de vraag bij komt of je een service-abonnement wil en welke telefoonprovider je hebt… Nee, dank je.

  Ik denk dat ik dus inmiddels voor het laatst bij MediaMarkt gekocht heb. Dit soort gezeur heb ik toch echt geen zin in.

  Die club kaart geeft hun het recht om jouw digitale gegevens te gebruiken voor reclame doeleinden.
  Heb hem daarom geweigerd.

 • Profielfoto
  Imade

  Stop de Apple producten maar weer in de BTW actie, praten we daarna verder over wat Media Markt allemaal wilt. Ik wil zo veel..

  Zonder hen eerst te verhogen xD