Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 februari 2016
Leestijd: 1 minuut

Media Markt wil eigen abonnementsdienst

Steeds meer bedrijven schakelen over op abonnementsdiensten als verdienmodel. Ook Media Markt ziet het wel zitten om een maandelijkse betaaldienst voor zijn klanten te ontwikkelen. Dat vertelt COO Dennis Hooijmans aan Marketing Online.

De retailer gaat een abonnement ontwikkelen dat recht geeft op technische hulp, advies en een platform voor internet of things-apparaten. Ook overweegt Media Markt om een mobiele telecomprovider worden.

Van prijsstunter naar adviseur

Hooijmans wil Media Markt in de toekomst meer profileren als een adviseur voor ingewikkelde zaken. Een abonnement moet recht geven op technische support voor alle apparaten in huis. Daarnaast ziet de retailer een rol voor zichzelf bij de opkomst van internet of things. De COO (Chief Operations Officer) denkt aan een eigen platform met een noodknop naar de huisarts of een permanente lijn met de supermarkt die de koelkast automatisch aanvult.

De onlangs gelanceerde Media Markt Club lijkt een voorproefje van de abonnementsdienst. De gratis club met voordelen is volgens Hooijmans een kans om vaker contact met klanten te hebben en laat Media Markt zich als betrouwbare partner bewijzen.

Telecomprovider

In het interview hint Hooijmans ook naar andere markten. Media Markt verkoopt veel telefoons en abonnementen van derden, maar wil in te toekomst mogelijk ook onder eigen vlag telecomdiensten aanbieden. “We kijken met een schuin oog naar telefonie. Misschien worden we wel provider.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Media Markt wil eigen abonnementsdienst
Sluiten