Mail-app Spark vanaf 25 februari op iPad

8 reacties

Precies een dag voordat Dropbox de stekker uit zijn Mailbox-app trekt, zal concurrent Spark een iPad-versie uitbrengen. Ontwikkelaar Readdle heeft aangekondigd dat de iPad-versie van de mailclient op 25 februari uitgebracht wordt.

Spark zal direct ondersteuning hebben voor het grote scherm van de iPad Pro en iCloud gebruiken om accountinstellingen en voorkeuren te synchroniseren. Samen met de iPad-app komt ook een native watchOS 2-app.
spark-001
Tot slot laat Readdle weten dat er nog steeds hard aan een OS X-versie van Spark gewerkt wordt, maar noemt nog geen releasedatum. Spark is net als concurrent AirMail een e-mail applicatie die vooral grootverbruikers van e-mail zal aanspreken. Een slimme inbox groepeert berichten automatisch en Spark is erg flexibel met bijlagen. Natuurlijk ontbreekt een Snooze-functie niet.

Zodra Spark voor iPad beschikbaar is, hebben we een review klaar. De huidige iPhone-versie van Spark is gratis te downloaden in de App Store.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  whaha

  Goed nieuws.
  Weet iemand wat het verdienmodel is van dit soort bedrijven?
  Bestaat er een kans dat Readdle weer opgekocht wordt en dat er perikelen ontstaan zoals bij Mailbox?

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Met alle mail apps die er nu opduiken is het een bos door de bomen-verhaal aan het worden. Is er ergens een overzicht te vinden om te zien welke app nu het beste alternatief is voor de mail.app van Apple?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Er is geen beste.. Ondanks alle nare ervaringen blijft Mail van Apple nog steeds op eenzame hoogte staan.
  .
  Je moet het vooral zoeken in één functie die je graag wilt gebruiken en die Mail niet bevat.
  Zo heb ik voor Unibox gekozen, niet omdat het een geweldig programma is – zeer zeker niet maar omdat de inbox wordt gesorteerd op basis van contacten. In dezelfde stijl als SMS ook werkt. Alle berichten van Pietje komen binnen in de groepjes van Pietje en het contact welke als laatste een mailtje stuurt staat dan bovenaan.
  Daar echt ik nu meer waarde aan dan allerlei fancy functies die over 2 jaar weer uitgestorven zijn.

 • Profielfoto
  Pacorob

  @Freddy Sunder: Ik heb wel dit lijstje (klik even op de afbeeldingen) gemaakt met de grotere functies die de apps ondersteunen. Ik heb overigens daarbij gekeken naar de iOS apps qua functies. Maar ook heb ik gekeken of er een Mac app / software is van de desbetreffende app.

  Ik ben zelf aardig te spreken over Spark, Airmail en Outlook alleen zoals je leest ontbreekt er bij allemaal wel iets (zie mijn overzicht in de link).

  Het gemis bij Outlook is: slechts 2 maanden terug in de e-mail zoeken, maar groot voordeel is wat mij betreft 1) bijlages tonen boven e-mail bericht, 2) iPad support (inclusief Slide Over / Split View)

  Spark kan meerdere bestanden tegelijk toevoegen uit de cloud en heeft een slimme zoekfunctie (Henk attachment PDF january) helaas toont die alleen weer niet de attachments boven de e-mail, maar eronder en er missen nog wat zaken.

  Airmail is heel erg fijn in te stellen, maar mist ook de optie om attachments boven de email te tonen en daarnaast is de zoekfunctie niet zo slim als Spark.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik wacht met smart op de OS X versie..:)

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  @Shmoo & @pacorob Thanks!

 • Profielfoto
  samplex

  Helaas worden je credentials met Spark ook weer opgeslagen op hun servers, jammer..

 • Profielfoto
  wimbers

  Ik ben al jaren op zoek naar een mail app die de swipe functies van mailbox heeft, maar ook mail laat swipen naar een taak, en die taak vervolgens op een specifieke tijd in een agenda kan plaatsen.

  Idealiter werkt dat met exchange, en kan ik daarmee de herinneringen app en de agenda app koppelen.

  In het verleden had ik daar een windows gebaseerde outlook add on voor, taskline.
  Dat was voor mikn gewenste workflow een ideale tool, omdat het je niet uit je flow haalt.

  Je bekijkt je inbox, daar staan altijd dingen tussen die werk opleveren, en alles dat je niet direct kunt doen sleep je naar een taak die ook echt in je agenda terecht komt, als taak.

  daarm,ee kan je dus niet overboekt worden met meetings als je eigenlijk gewoon werk te doen hebt, met name in grotere ondernemingen waar een meetingcultuur heerst erg prettig.