Luisteren: Eddy Cue en Craig Federighi in ‘The Talk Show’

11 reacties

Dit zagen we niet aankomen. In de meest recente aflevering van The Talk Show, de podcast van blogger John Gruber, zijn Apple’s softwaremannen Eddy Cue en Craig Federighi te gast. Ze vertellen over de vernieuwingen in iOS 9.3, tvOS 9.2 en meer.

Een groot gedeelte van het gesprek gaat over de aanval op Apple’s softwarekwaliteit die journalist Walt Mossberg onlangs opende. De podcast duurt 56 minuten, maar vanaf 4:10 wordt het interessant.

Liever lezen? De belangrijkste passages uit het gesprek zijn in onderstaande artikelen na te lezen:

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Zakske

  Niet echt boeiend; Cue en Federighi praten het liefst over de nieuwe functies in iOS 9.3 en tvOS 9.2, John Gruber durft geen kritische vragen te stellen en als er iets van kritiek geleverd wordt gaat het al snel weer over hun “1 billion customers” en andere prietpraat. Voor iTunes geven ze wel toe dat het een beetje veel is, en wellicht wordt opgesplitst.

  Een beetje ouwe-jongens-krentenbrood.

 • Profielfoto
  bca303

  Thanks voor de samenvatting. Scheelt me weer een uur tijdverspilling aan deze twee gladnekken.

 • Profielfoto
  Nicolinden

  Thanks voor de update! Ik luister niet elke week naar deze talkshow omdat ik er alleen in de auto naar luister en ze nogal kang zijn:-) maar ondanks de eerdere reacties ga ik er zeker naar luisteren.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Ik wacht wel even op de samenvatting in OMT café:-)

 • Profielfoto
  Zakske

  Om eerlijk te zijn was aflevering 155 van The Accidental Tech Podcast een stuk interessanter; hierin gaan Marco Arment, Casey Liss en John Siracusa dieper in op de kwaliteitsproblemen van de software van Apple, alleen zijn Eddy Cue en Craig Federighi daar niet te gast. De discussie begint op 14:28.

 • Profielfoto
  Needler

  Apple SVP’s interviewen over Apple is toch een beetje als Kim Jong-un interviewen over Noord-Korea. Het is één grote PR show en je krijgt er niets nieuws uit.

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  We zijn de podcast zelf ook aan het luisteren en zullen de meest interessante uitspraken op een rij zetten.

  OK, of heb ik iets gemist? :oops:

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @Dick: ik prober vanavond nog aan te vullen. Dat de podcast vrijdagavond kwam was een vrij ongelukkig moment ivm weekend en een leven hebben enzo.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Hebben jullie eigenlijk wel naar deze podcast geluisterd? Er worden wel degelijk kritische vragen gesteld en in tegenstelling tot het tijdperk van Jobs, werd er opener gepraat over software problemen, dan ooit tevoren. Wat hadden jullie gedacht dat er geheimen werden gelekt op zo?

  Is er nog werk aan de winkel? Tuurlijk, maar vind vooral iCloud stabieler dan ooit. Voor mij alleen nog een mooie update van iWork en ben best tevreden.

 • Profielfoto
  Zakske

  Hebben jullie eigenlijk wel naar deze podcast geluisterd?

  Blijkbaar versta jij onder kritische vragen iets anders dan ik. Voor mij klinkt dit als een onderonsje onder vrienden; erg veel geleuter over niks, en als er iets van kritiek klinkt draaien de heren rond de pot en gaat John Gruber over op een ander onderwerp. Dat kan ook niet anders, want Gruber verdient ±$500.000 per jaar aan Apple.

  Is er nog werk aan de winkel? Tuurlijk, maar vind vooral iCloud stabieler dan ooit.

  We praten niet over de stabiliteit van de software van Apple, want die is vermoedelijk beter dan ooit. Het gaat over het feit dat iCloud gewoon niet doet wat het moet doen, en dat is files syncen. Soms werkt het prima, maar een andere keer duurt het dagen, weken of maanden, en Apple heeft daar nog steeds geen oplossing voor.

 • Profielfoto
  discobonzi

  @Zakske thnx voor de tip over de accidental tech podcast!