Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 februari 2016
Leestijd: 1 minuut

JW Player lanceert open framework voor tvOS-apps

JW Player is al jaren een van de meest­gebruikte spelers voor online video en inmiddels een volwaardige HTML5 player met eigen platform. Na het web springt JW nu naar tvOS met een framework dat het makkelijk maakt om Apple TV-apps te maken.

Het framework is op GitHub te vinden en bestaat uit een kant-en-klare app die van eigen video’s en branding voorzien kan worden. Het beheren van de inhoud gaat via een account en webinterface op jwplayer.com.

Basic app in minder dan 24 uur

De eerste Apple TV-app die met het framework JWPlayer is gemaakt is van foodnetwerk Tasting Table. Zonder al te veel kennis van code is het mogelijk om een basic app met uitgelichte video’s en playlists te maken. Na het downloaden van het Xcode-project via Github is slechts het vervangen van de logo’s, de naam van de app en het opgeven welke playlists getoond moet worden noodzakelijk. Instructies zijn bijgesloten.

Het framework werkt samen met het platform van JW Player. Dat wil zeggen dat video’s via het dashboard van jwplayer.com worden geüpload en metadata als een titel en afbeelding krijgen. Standaard worden video’s door JW Player gehost (betaalde hosting), maar het toevoegen van video op een eigen server is ook mogelijk. Officieel zou de app alleen met HLS-video werken, maar wij hadden tijdens een test ook succes met .mp4 bestanden.

Dashboard voor mediabeheer (klik/tap voor groter).
  • Het framework is open source en met handleiding op GitHub te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
JW Player lanceert open framework voor tvOS-apps
Sluiten