‘iPhone 7 krijgt stereo speakers in plaats van minijack’

16 reacties

Dat de iPhone 7 waarschijnlijk geen minijack-aansluiting meer krijgt wisten we al en volgens nieuwe informatie die AppleInsider heeft opgepikt laat Apple de ontstane ruimte niet onbenut. De iPhone 7 zou een tweede speaker op de plaats van de minijack krijgen.

Volgens analisten van Barclays neemt Apple voor iedere iPhone 7 twee versterker-chips van Cirrus Logic af. Een voor iedere speaker. Fabrikanten als HTC en Sony leveren al langer telefoons met stereogeluid.

Beter geluid, weinig stereobeeld

De tweede speaker zou op de plaats van de minijack-aansluiting komen. Dit zal het geluid dat uit de iPhone komt vooral harder maken en wellicht de weergave van lage tonen verbeteren. Omdat de afstand tussen de speakers klein is, zal het stereo-effect beperkt zijn. Fabrikanten als HTC lossen dit op door de tweede speaker bovenin de telefoon te plaatsen.
htconem9
Tot slot delen de analisten van Barclays nog een interessante bevinding: de iPhone 7 krijgt naar verluidt geen dynamische ruisonderdrukking voor hoofdtelefoons die via Lightning aangesloten worden. Er zou wel aan deze techniek gewerkt worden, maar het is meer iets voor de iPhone 7s.

Waterproof

Geruchten over het schrappen van de minijack-aansluiting in de iPhone 7 gaan al langer en worden steeds sterker. De poort is een breed geaccepteerde standaard, maar weerhoudt Apple ervan om de iPhone 7 waterproof te maken. Meer daarover in ons achtergrondartikel: iPhone 7 – de prijs van waterproof.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  vanquish

  Ze zijn dus echt de weg kwijt bij Apple.
  Zo veel te verbeteren, maar voor meer volume wil ik dus echt geen minijack aansluiting inleveren. adapter optie of niet.
  En waterdicht…. laat me toch niet lachen.
  Wie gaat er nu zwemen met zijn iPhone ?

 • Profielfoto
  Jerry.w

  Waterdicht kan ook gemakkelijk gerealiseert worden met een 3.5 mm plug. Kijk maar eens naar sony of samsung…
  Lijkt me meer een excuus van apple om leveranciers van hoofdtelefoons en koptelefoons licenties voor lightningpoorten bij hen af te laten nemen, maar dat is slecht mijn interpretatie.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Geen enkel probleem. Sinds het geluid nooit van goede kwaliteit is geweest uit de iPhone gebruik ik al jaren een externe DAC met hoofdtelefoonversterker om wél mooi geluid uit de iPhone te krijgen.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Ok, dan zal de volgende ook geen iPhone worden.
  Tenzij nog een 6s ofzo.

 • Profielfoto
  Niels

  Eindelijk, die 3,5mm jack is hopeloos verouderd en als er ook maar iets van broekzakstof in komt stort de aansluiting al. Verbinding via lightning gaat veel betere geluidskwaliteit leveren. En met een klein adaptertje (zoals er nu als is voor micro-usb naar lightning) kun je ook gewoon je oude headset blijven gebruiken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Spatwaterdicht! <– dat zal de eerste stap zijn, niet meteen waterdicht zodat alle kids in het zwembad zitten te appen ipv spelen/zwemmen

 • Profielfoto
  xaddict

  Ik zou als ik Apple was de lightning licenties open breken. Gewoon gratis maken (voor partners, maar wel met een controle proces) dan zijn ze ook van het verwijt af dat het alleen om geld zou gaan ipv alle voordelen

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Lightning ? Het word tijd dat ze lightning laten vallen en volluit gaan naar usb c.

 • Profielfoto
  Di May

  Stereo op de iPhone …

  Kan iemand mij daar het nut van toelichten ?
  Vraag me zelfs af of de stereo merkbaar is bij twee
  speakertjes een paar centimeters uit elkaar.

  Als je echt naar muziek wil luisteren plug
  je toch een of andere koptelefoon in ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Optimaal geluid wanneer de iPhone op de selfiestick staat.

 • Profielfoto
  Di May

  Ja Shmoo … nóg beter.

  Naar mijn aanvoelen gaat op selfie-stinkafstand
  het stereo-effect helemaal van niks naar nul.

 • Profielfoto
  Caszz

  @NielsDam De lightning poort moet ik anders vaker met een tandenstoker van stof ontdoen anders wil m’n iPhone niet eens opladen! ?

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  @Caszz, klopt, ik moet dat ook vaak doen, alleen gaat dat gemakkelijk.
  De jack aansluiting is niet zo fijn en gemakkelijk om het stof pluisje uit te verwijderen.

 • Profielfoto
  jonahke

  Is het einde van selfiesticks dan aangebroken als Apple de 3,5mm jack weg gaat laten? Aangezien alle selfiesticks via zo’n 3,5mm jack werken.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  En weer zo een gezeik jongens, Apple kan de laatste tijd niet veel goeds meer doen blijkbaar. Ik ben ook niet voor alles wat Apple doet, maar wat maakt die mini-jack nog uit? Het verwijderen er van en vooruit denken is op zen minst al één stap vooruit.

  Ach ja, er zullen altijd wel mensen zijn die iets te zeggen hebben zeker?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Er zijn altijd mensen die iets te zeuren hebben. Is Apple eindelijk lekker aan het vernieuwen, weliswaar op details, is het wéér niet goed.
  Geen enkel probleem dat de mini-jack verdwijnt. En prima dat er eindelijk stereo in de iPhone komt. Dat werd tijd! Ericsson smartphones hadden dat al 8 jaar geleden. Het argument dat je bij speakers die zo dicht bij elkaar staan geen stereo effect zou merken is onzin. Probeer het maar! Je hoort het wel degelijk en het klinkt veel beter.

  Spatwaterdicht is de iPhone nu al. Er zijn al proeven genomen waarbij hij een tijdje onder water kan liggen volgens mij. Dus er zal toch echt meer moeten gebeuren.

  Tenslotte: ik hoop dat het scherm tot de rand gaat, over de hele iPhone en ook de homebutton verdwijnt en virtueel wordt gemaakt. Misschien met een noodcombinatie bij storingen via de andere knoppen. Een iPhone die helemaal rechthoekig wordt lijkt me dan wel mooi. Of in elk geval meer hoekig dan nu en veel minder afgerond. Dat hebben we nu wel gehad.