iPhone 7: ‘beter bereik door EMI shield’

0 reacties

De iPhone 7 wordt naar verluidt niet alleen waterproof, Apple zou de telefoon ook ‘stralingssproof’ willen maken door deze af te schermen met een EMI (Electromagnetic Interference) shield. Dat zorgt voor een beter bereik en minder verstoring van signalen.

De iPhone is nu al deels beschermd tegen elektromagnetische interferentie en volgens het Koreaanse ETNews krijgt de iPhone 7 als eerste Apple-smartphone volledig afgeschermde Bluetooth, Wi-Fi en 4G-chips.

Beter bereik, chips dichter op elkaar

De afscherming laat zich het best uitleggen als bescherming tegen overspraak. Naast signalen die via de antennes binnenkomen, kunnen krachtige Wi-Fi-netwerken in de omgeving ook invloed op de werking van chips hebben. Een afscherming zorgt voor minder interferentie en dus een beter signaal. Daarnaast kunnen chips met de bescherming tegen overspraak dichter op elkaar geplaatst worden.

Apple zou de positieve resultaten van EMI shielding bij de S1-chip van de Apple Watch hebben gemerkt en heeft naar verluidt besloten om de chips in de iPhone 7 ook volledig te beschermen tegen signaal van buiten.
Apple_S1_Wide
De iPhone 7 wordt in september verwacht en krijgt volgens de meest actuele geruchten stereospeakers, een iets ander uiterlijk en zou waterproof worden.

[Via: Patently Apple]

Reacties

0 reacties