Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 29 februari 2016

iPhone 5se: ‘Geen 3D Touch, onthulling 21 maart’

Twee updates rondom het verwachte Apple-evenement in maart. Aanvankelijk werd gedacht dat het op 15 maart plaats zou vinden, maar diverse betrouwbare bronnen melden nu onafhankelijk van elkaar dat het event naar 21 maart is opgeschoven.

Zowel Re/Code als Buzzfeed zijn het eens: op 21 maart worden onder andere een 4-inch iPhone 5se en een nieuwe 9,7-inch iPad Pro verwacht. Van de eerstgenoemde zijn nieuwe foto’s uitgelekt.

iPhone (5)SE

De nieuwe 4-inch iPhone die naar verluidt iPhone SE of iPhone 5SE gaat heten, is in vele opzichten een kleine variant van de iPhone 6S. Volgens foto’s van de matig betrouwbare site NoWhereElse krijgt de nieuwe iPhone geen 3D Touch. De elementen op het scherm die voor drukgevoeligheid zorgen, zijn op een vermeende foto van een scherm voor de iPhone SE afwezig. Dat brengt ons op de volgende specs:

  • 4-inch Retina-scherm (geen 3D-Touch)
  • Afgeronde hoeken (net als iPhone 6s)
  • 64-bits A9- en M9-chip (net als iPhone 6s)
  • 8 megapixel frontcamera, 1,2 megapixel selfiecamera (net als iPhone 6)
  • NFC-chip voor Apple Pay
  • Introductie in week van 14 maart
  • Verwachte vanaf-prijs: € 509 (16GB)

21 maart: bijzondere datum

We hoorden lange tijd geruchten over een Apple-event op 15 maart, maar het wordt vrijwel zeker 21 maart. Waarom? Apple gebruikt Re/Code vaak om verwachtingen te managen en die site meldt nu dat het 21 maart wordt. Dat is precies een dag voordat Apple en de FBI naar de rechter gaan voor een nieuw hoofdstuk in de strijd om het wel of niet openbreken van de iPhone van een van de San Bernardino-terroristen. Tim Cook kan zo voor de aankondiging van nieuwe producten Apple’s standpunt extra benadrukken.

Over nieuwe producten gesproken, naast de iPhone 5SE wordt ook een 9,7-inch uitvoering van de iPad Pro verwacht. Bezitters van een Apple Watch kunnen uitkijken naar nieuwe bandjes.

Reageer op artikel:
iPhone 5se: ‘Geen 3D Touch, onthulling 21 maart’
Sluiten