‘iPhone 5se en iPad Air 3 komen 15 maart’

28 reacties

We hebben een potentiële datum voor het eerstvolgende Apple-event. Volgens scooptijger Mark Gurman (9to5Mac) is Apple van plan om op dinsdag 15 maart de nieuwe 4-inch iPhone 5se, iPad Air 3 en vernieuwde Apple Watch-bandjes te onthullen.

Er werd al langer gesproken over een Apple-event in de derde week van maart en Apple heeft nu naar verluidt voor 15 maart 2016 gekozen. Een officieel bevestiging is er nog niet, maar Gurman staat bekend om zijn goede connecties binnen Apple.

Tijdens het evenement in maart worden een aantal aankondigingen verwacht:

 • iPhone 5se: nieuwe 4-inch iPhone die een mix van de iPhone 5s en iPhone 6s moet worden. Het toestel krijgt naar verluidt een A9-chip, ondersteuning voor Apple Pay en een 8 megapixel camera met voor Live Photos.
 • iPad Air 3: eerste grote vernieuwing van de iPad Air. Krijgt volgens de meest actuele info net als de iPad Pro vier speakers en een Smart Connector voor accessoires. Mogelijk ook 3D Touch.
 • Apple Watch: op een nieuw model Apple Watch moeten we naar verluidt nog tot het najaar wachten, maar Apple zou op 15 maart alvast een nieuwe collectie bandjes uit de doeken doen.

Vorig jaar kondigde Apple ook een nieuwe 12-inch MacBook tijdens het evenement in maart aan. Of we dit jaar nieuwe MacBooks zien is nog onduidelijk, in het geruchtencircuit is het vooralsnog stil.
MacBook-12inch

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Datum geloof ik wel, maar kom op.. 5Se? Dat slaat toch nergens op? Hoe doen ze dat volgend jaar dan? iPhone 5 SeS?

 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  Ik hoop echt een nieuwe 12-inch Macbook te zien!!:D

 • Profielfoto
  Vilscon

  Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro.

  Mijn interesse is duidelijk?:);!

 • Profielfoto
  ququlequ

  Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro – Macbook Pro.

  Mijn interesse is duidelijk?:);!

  Ik wacht ook al een jaar op een flinke update uit die categorie. Ben hard toe aan een nieuwe.

 • Profielfoto
  Afroman

  Zo hard ben je er niet aan toe want je hebt hem nog steeds niet.

 • Profielfoto
  Jor1

  RETINA CINEMA DISPLAY • RETINA CINEMA DISPLAY • RETINA CINEMA DISPLAY • RETINA CINEMA DISPLAY • RETINA CINEMA DISPLAY • RETINA CINEMA DISPLAY • RETINA CINEMA DISPLAY • RETINA CINEMA DISPLAY • RETINA CINEMA DISPLAY • RETINA CINEMA DISPLAY • RETINA CINEMA DISPLAY •

  mij excuses voor mijn geschreeuw van mijn persoonlijke mening.. maar dat schijnt hier gebruikelijk te zijn;)

 • Profielfoto
  App69

  Mogelijk ook 3D Touch.

  Nope
  Mark Gurman – 2 hours ago

  The launch of the new iPad Air 3 will mark the first significant upgrade to Apple’s 9.7-inch tablet line since the Air 2 debuted in October 2014. The Air 3 is expected to include iPad Pro features like enhanced speakers and a Smart Connector, which could mean that a smaller Smart Keyboard is on the way. Unconfirmed drawings from case maker sources of the new iPad model also indicate the possibility of a rear-LED flash, and this addition would be a first for any iPad model.

 • Profielfoto
  ququlequ

  Zo hard ben je er niet aan toe want je hebt hem nog steeds niet.

  Ow dan niet, sorry man.

 • Profielfoto
  Melle

  Mac Pro – nieuwe cinema display – Mac Pro – nieuw cinema display – update macbook en macbook pro – Mac Pro – nieuwe cinema display – Mac Pro – nieuw cinema display – update macbook en macbook pro – Mac Pro – nieuwe cinema display – Mac Pro – nieuw cinema display – update macbook en macbook pro – Mac Pro – nieuwe cinema display – Mac Pro – nieuw cinema display – update macbook en macbook pro – Mac Pro – nieuwe cinema display – Mac Pro – nieuw cinema display – update macbook en macbook pro – Mac Pro – nieuwe cinema display – Mac Pro – nieuw cinema display – update macbook en macbook pro – Mac Pro – nieuwe cinema display – Mac Pro – nieuw cinema display – update macbook en macbook pro – Mac Pro – nieuwe cinema display – Mac Pro – nieuw cinema display – update macbook en macbook pro – Mac Pro – nieuwe cinema display – Mac Pro – nieuw cinema display – update macbook en macbook pro –

  Omdat dit wel eens leuk was om te doen.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  3D Touch op de iPad betwijfel ik: duur, lastig te produceren en niet zo nodig voor het grote scherm van de iPad, waar multi-finger gestures makkelijker uit te voeten zijn dan op een klein iPhone scherm, met bijna hetzelfde resultaat.
  Ondersteuning voor de Apple Pencil lijkt me logischer.

  Verder is het wachten op een MacBook Pro met MacBook technologieën (dunner, stacked batteries, USB-C).

 • Profielfoto
  Vilscon

  True, Cinema displays hen geweldige kleurweergave en zijn überhaupt prachtig om te zien.. Maar waarom wachten als er genoeg geweldige alternatieven zijn.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik las net op de website 9TO5MAC dat de iPhone 5SE

  $450 for 16GB. A 64GB model will also be offered.

  Ik vind dit wel een interessante prijs.
  De 5S koste in het beginne €699,– voor een 16 GB

  De naam 5SE in natuurlijk notdone

 • Profielfoto
  Zakske

  De naamgeving van de iPhone 5se is – als het verhaal waar is – erg slecht, maar het past wel in de traditie van Apple. Op het einde van de jaren ’80 had je een Macintosh Plus, en de opvolger was de Macintosh SE.

 • Profielfoto
  Xcode

  Hoe gaan ze hier minstens een uur mee volkletsen? Lijkt mij dat er meer moet gebeuren om er echt een speciaal evenement voor te organiseren. Misschien dan toch de nieuwe Apple Watch? We zullen het zien.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik vind dit wel een interessante prijs.

  Helaas is $450 nooit €450; een losse iPhone 6 kost in de US $549, in Nederland is dat €639. Dat is ruim 16% meer, dus $450 zal hier wel €529 worden.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Misschien is $450,– wel interessant

  Ik heb een vriendin die in Florida woont.
  Met een beetje import heffing op Schiphol, kan hij nooit meer kosten dan $ 480,–
  Ik kon for free haar oude iPhone hebben, alleen ik weet alleen dat ze nu de iPhone 6 heeft.
  Haar vorige model ken ik niet

 • Profielfoto
  wensink

  Misschien is $450,– wel interessant

  Gaat niet gebeuren. Als het gerucht waar is en de iPhone 5Se (wtf) heeft een A9 en 2 GB ram, gaat deze verkocht worden vanaf 629 euro. You can quote me on that..

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik zou een Mac Pro willen zien en een vernieuwd Apple cinema display (liefst 30″). Maar dat is dromen :-S Als er geen nieuwe Mac pro komt wacht ik ook niet langer en koop ik de huidige versie.

 • Profielfoto
  TC Matic

  Een update FCPX

 • Profielfoto
  IsSidha

  Intel loopt de kantjes eraf met hun Skylakes.. dus die updates voor MacBooks en zo zal wel even wachten worden nog..

  meen me te herinneren dat Motorola juist om die reden toendertijd door Steve aan de kant werd gezet..

  Volgende MacBooks echte A12 chips erin??

 • Profielfoto
  Mich

  Een update van het thunderbolt display is echt anders wel is aan de orde hoor, of uit de rekken halen. 1 vd 2, maar zo laten aan die prijs is onbegrijpelijk. Ik kan mij echt niet inbeelden dat er nog mensen zijn die dit kopen.

 • Profielfoto
  Johan1958

  Nieuwe Mac pro + Apple Display 30 inch zou zeer welkom zijn.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Se = second edition?

 • Profielfoto
  imar

  Se = second edition?

  Special Edition. Als we de verwijzing naar de Macintosh (en later de iMac) SE aanhouden.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  ALs Johan1958 zijn wensen uitkomen, ben ik een blij mens.

  Maar ik vrees met grote vreze…

 • Profielfoto
  Buzz

  True, Cinema displays hen geweldige kleurweergave en zijn überhaupt prachtig om te zien.. Maar waarom wachten als er genoeg geweldige alternatieven zijn.

  Geen van die alternatieven biedt een geïntegreerde MacBook voeding met MagSafe en Thunderbolt hub (speakers, camera, aansluitingen voor ethernet, USB, FireWire, Thunderbolt).

 • Profielfoto
  Melle

  @ Buzz – dat is het he ! Wij zoeken ook gewoon het totaalpakketje in het scherm. Zeker de magsafe oplader erbij is heerlijk.

  Nu, de volgende laptop voor de zaakvoerders zal wel een macbook zijn, dus usbC, en dan is de magsafe uiteraard ook niet meer nodig. We kunnen dan onze huidige displays uitfaseren, als binnen paar jaar de gewonen macbook pro’s allemaal op usb C zitten….

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Mooi, 15 maart ben ik jarig dus leuk cadeautje voor me. Beter dan die spuuglelijke 6 en zo te zien ook de 7. Naam boeit me overigens niks. Al noemde ze het de iPhone 8-6+2,5!