‘iPad Air 3 krijgt iPad Pro-ingewanden’

15 reacties

De geruchten over een iPad Air 3 nemen niet alleen toe, maar ze lijken allemaal op elkaar. Anderhalve maand voor de vermoedelijke introductie tijdens een Apple-event in maart hebben we nu een goed idee wat te verwachten: een iPad Pro Mini.

De laatste info komt via Engadget. Een volgens de site betrouwbare bron zegt dat de iPad Air 3 net als de iPad Pro vier speakers en een Smart Connector voor accessoires krijgt. De tablet wordt ook iets dikker.

De nieuwe geruchten zijn gebaseerd op een technische tekening van de iPad Air 3. Normaal besteden we hier geen aandacht aan omdat iedereen zo’n tekening kan maken, maar volgens Engadget komt de afbeelding van een zeer betrouwbare bron. De vier speakers, smart connector en camera met flits zijn duidelijk zichtbaar.

ipad-air-3-leak-engadget
Diagram van de vermeende iPad Air 3.

Wat tot slot opvalt is dat de tablet iets dikker (0,05 mm) en groter (0,1 mm) dan de vorige versie. Dit is vergelijkbaar met de toename in dikte van de iPhone 6s, een bijna onmerkbaar verschil bij dagelijks gebruik. Kunnen we concluderen dat de iPad de 3D Touch-technologie van de iPhone 6s krijgt? De tekening geeft geen uitsluitsel. Medio maart weten we waarschijnlijk het definitieve antwoord.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Ik wil 3D touch! Of die pen ermee werkt maakt me niet zoveel uit..

 • Profielfoto
  JWB

  “Met de nieuwe geruchten komt ook een nieuwe technische tekening van de iPad Air 3. Normaal besteden we hier geen aandacht aan omdat iedereen een tekening kan maken, maar volgens Engadget komt de afbeelding van een doorgaans zeer betrouwbare bron.”

  Wat zeg je nou eigenlijk precies?

 • Profielfoto
  ro_me

  “Met de nieuwe geruchten komt ook een nieuwe technische tekening van de iPad Air 3. Normaal besteden we hier geen aandacht aan omdat iedereen een tekening kan maken, maar volgens Engadget komt de afbeelding van een doorgaans zeer betrouwbare bron.”

  Wat zeg je nou eigenlijk precies?

  Nou, Nou. dat is toch wel duidelijk! Die Raymon is gewoon net als mijn 3 jarig zoontje! De brabbelt ook maar wat, maar toch lijkt iedereen te begrijpen wat hij bedoeld!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Wat zeg je nou eigenlijk precies?

  Ik heb de passage iets proberen te verduidelijken.

  Het idee is simpel: geruchten gebaseerd op een tekening die iedereen met Adobe Illustrator of vergelijkbaar programma kan maken, halen het doorgaans niet op OMT. Omdat Engadget in dit geval expliciet meldt dat het een technische tekening van een betrouwbare bron is, hebben we ‘m wel geplaatst.

 • Profielfoto
  farl4web

  Laat ze maar zeiken Raymon. Ik heb in ieder geval zin om mijn iPad 4 te gaan vervangen met deze geruchten. Vooral de speakers zijn voor mij een toevoeging. Flits boeit me niet en Smart Connector ook niet.

 • Profielfoto
  no_poo

  Dus de iPad Pro wordt nu minder waardevol? Of wordt de iPad Air duurder? Misschien is er zelfs ruimte voor twee uitvoeringen, iPad Air en iPad Pro Mini:x

 • Profielfoto
  JWB

  Wat zeg je nou eigenlijk precies?

  Ik heb de passage iets proberen te verduidelijken.

  Het idee is simpel: geruchten gebaseerd op een tekening die iedereen met Adobe Illustrator of vergelijkbaar programma kan maken, halen het doorgaans niet op OMT. Omdat Engadget in dit geval expliciet meldt dat het een technische tekening van een betrouwbare bron is, hebben we ‘m wel geplaatst.

  Geruchten zonder tekening halen One More Thing geregeld, vandaar dat ik deze opmerking met wat vraagtekens las.

 • Profielfoto
  ibla

  Ik wil de pen!!! Eindelijk tijdens vergaderingen direct op m’n iPad schrijven ipv op papier en dan een foto ervan maken….
  (Jot script al geprobeerd, maar vind ik niks. Die Apple pen geprobeerd op een Pro en die is fenomenaal)

 • Profielfoto
  Lucas V

  Hoe zit het met de iPad mini?

 • Profielfoto
  Buzz

  De mini heeft afgelopen najaar al een update gekregen, en is nu intern min of meer gelijk aan de iPad Air 2.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk ook niet dat dit een echte iPad Air 3 zal worden maar eerder een tweede versie/optie van iPad Pro zodat je meer keus hebt.
  Mij lijkt het heel erg sterk dat Apple Pro hardware in een normale iPad gaat stoppen waardoor mensen nog langer met deze devices gaan doen terwijl Apple nu al moeite heeft om mensen elke 3 jaar een nieuwe iPad te verkopen.
  .
  Ik denk dat Apple door de afnemende verkoopaantallen van de iPad nu wel weer toe is aan gewoon 1 iPad ( 3 kleurtjes ) en 1 iPad mini ( 3 kleurtjes ) voor consumenten. dus de Air en mini 2 komen te vervallen.
  De iPad Air 2 wordt dan gewoon de standaard iPad en zal 99,- goedkoper worden of de prijs krijgen die de iPad Air nu heeft, de iPad Pro instap wordt dan ongeveer 50,- goedkoper en die prijs zal op ongeveer 819 of 869 gaan liggen + deze nieuwe Pro, maar dan in hetzelfde formaat als de normale iPad wordt dan 99,- duurder dan de voorheen prijs van de iPad Air 2. Zo rond de 619,-
  .
  Ik denk dat we zoiets gaan verwachten, dat Apple zich met de iPad veel meer wil gaan meningen in die Surface wereld van professionals. iPads voor consumenten die op de bank willen hangen om lekker makkelijk te surfen die markt is wel voorzien. De meeste mensen kopen zo’n ding en hangen er dan ook makkelijk 4 jaar mee omdat iPads vooral gebruikt worden voor extreem simpele dingen als surfen en mailen dat kun je makkelijk op oudere modellen doen zolang de software maar blijft werken en mag upgraden.
  Het zijn geen iPhones waar je om de 2 jaar een nieuwe van koopt omdat omdat.

 • Profielfoto
  Spam

  Ik wil 3D touch! Of die pen ermee werkt maakt me niet zoveel uit..

  Meen je dat nu echt serieus?! 3D touch is een van de meest nutteloze toevoegingen die ik in de afgelopen jaren heb gezien bij Apple. En een drastische ook want het maakt het toestel zwaarder en dikker. Ik heb zelf de 6S en het voegt echt helemaal niets toe. Een tablet wil je toch juist op SCHRIJVEN? of niet?

 • Profielfoto
  Shmoo

  En een drastische ook want het maakt het toestel zwaarder en dikker.

  .
  Je hebt het dan over tientallen grammetjes verschil. iPads en iPhones zijn niet zwaar – geen van Apple’s producten zijn zwaar. Het is geen straf om die dingen mee te slepen.
  Ik heb nog nooit iemand horen klagen dat z’n iPad te zwaar was, je de eerste generatie om hem langer dan 5 minuten met 1 hand vast te houden tijdens het lezen.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Lekker uitmelken. Weinig innovatie.

 • Profielfoto
  Jerry.w

  @Spam ik heb ook de 6s en moet inderdaad zeggen dat 3D touch echt helemaal niks toevoegt. Maak er echt totaal nooit gebruik van. Maar ik ben wel van mening dat deze manier van besturing in de toekomst belangrijker zal worden. Als elk apparaat van deze functionaliteit voorzien zal worden zal apple er wel iets beters van moeten maken als ze willen dat mensen hun apparaten gaan updaten omdat deze dan voorzien zijn van 3D touch.