Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 februari 2016

Extern toetsenbord kan meer in iOS 9.3

Met de iPad Pro en iOS 9 maakt Apple serieus werkt van ondersteuning voor toetsenborden. Er zijn nu vele sneltoetsen, vaak dezelfde als op de Mac, die het bedienen van de tablet zonder je handen van het toetsenbord te halen mogelijk maken.

In iOS 9.3 wordt een ergernis in Spotlight opgelost. Naast het openen van het zoekscherm met ⌘cmd + spatie, kan nu ook een item uit de lijst met zoek­resultaten door middel van de pijltjestoetsen worden geselecteerd.

Voorheen was selecteren van een item alleen mogelijk door het scherm aan te raken. Nu is het net als op de Mac mogelijk om de pijltjestoetsen en enter te gebruiken. Een fijne verbetering die voor minder switchen tussen toetsenbord en touchscreen zorgt.

Er blijft nog wel wat te wensen. Zoals in bovenstaande video te zien is, wordt het openen van Spotlight nog door een aantal stappen vertraagd. iOS gaat vanuit een app eerst naar het homescreen en vervolgens met een animatie naar Spotlight. iOS 9.3 is momenteel als publieke beta te gebruiken, de definitieve release wordt in maart verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Extern toetsenbord kan meer in iOS 9.3
Sluiten