Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 februari 2016
Leestijd: 1 minuut

iOS 9.3 maakt iTunes overbodig voor muziekbeheer

Het toevoegen van muziek aan een iOS-apparaat is een van de weinige taken die nog iTunes op Mac of PC vereist. iOS 9.3 gaat daar verandering in brengen en stelt andere apps in staat om de Muziek-app en iCloud-muziekbibliotheek te vullen.

Door het openstellen van de muziek-app kunnen apps als SoundCloud bijvoorbeeld tracks opslaan in de Muziek-app en als je iTunes Match of Apple Music hebt, ook nummers aan iCloud-muziekbibliotheek toevoegen.

Integratie in apps

Toegang tot de muziekbibliotheek wordt geregeld door een nieuwe API. Ontwikkelaars kunnen deze in hun apps integreren en het zo mogelijk maken om muziek in de mediabibliotheek op te slaan of te bewerken. In iOS 9.2 en ouder is alleen het uitlezen van de muziekbibliotheek mogelijk.

Naast apps als SoundCloud, zou ook Dropbox kunnen profiteren van een functie om muziek vanuit een map direct in de Muziek-app te importeren. De verandering maakt een nieuwe generatie apps voor het beheren van je muziekbibliotheek binnen iOS mogelijk. De standaard met iOS geleverde Muziek-app heeft slechts beperkte mogelijkheden.

Laat

De verandering werd door AppleInsider ontdekt in het menu Instellingen > Privacy van iOS 9.3. Daar is sinds kort te zien is welke apps toegang hebben tot de media/muziekbibliotheek. Het openstellen van de muziekbibliotheek is een belangrijke stap in de richting van een iTunes-loze wereld, al is Apple laat met de verandering. Steeds meer consumenten streamen alles en hebben niet langer de behoefte om een eigen muziekbibliotheek te beheren. Toch liever wel via iTunes? Geen nood! Synchroniseren blijft onveranderd mogelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 9.3 maakt iTunes overbodig voor muziekbeheer
Sluiten