Instagram begint uitrol tweestapsverificatie

0 reacties

Instagram gaat een extra beveiligingslaag voor inloggen invoeren. Het sociale fotonetwerk heeft tegenover TechCrunch bevestigd te werken aan tweestapsverificatie per SMS. Momenteel is een wachtwoord de enige bescherming voor accounts.

Momenteel wordt met de extra beveiliging getest, het is nog niet bekend wanneer de extra beveiligingslaag die een SMS-code vereist om in te loggen voor alle gebruikers van Instagram beschikbaar is.

Instagram-accounts van celebrities of populaire accounts met veel volgers zijn voor hackers een interessante prooi. Spammers kunnen door alleen een wachtwoord te achterhalen veel mensen bereiken. Onlangs werd het accounts van Illustrator Rachel Ryle (700.000 volgers) gehackt en alle content verwijderd. Tweestapsverificatie had dit kunnen voorkomen.

Instagram lijkt werk te maken van een aantal veelgevraagde functies. Zo werd onlangs de mogelijkheid ingevoerd om meerdere accounts in de app te gebruiken. Veel gebruikers hebben een tweede account voor hun werk, vereniging of huisdier. Daarnaast zien beheerders sinds kort het aantal keer dat een video bekeken is.

Reacties

0 reacties