Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 februari 2016

Flash is dood, welkom Adobe Animate CC

Nadat veel websites de Flash Player hebben vervangen door HTML5, neemt ook Adobe afscheid van Flash. Het bedrijf heeft zijn animatiesoftware Flash Professional een naamswijziging gegeven naar Animate CC. De focus komt op HTML5 te liggen.

Naast de nieuwe naam zijn er ook een aantal nieuwe functies aan Animate CC toegevoegd. Zo is er nu ondersteuning voor HTML5 Canvas, het importeren van SVG-bestanden en 4K+ video-export.

Van Flash naar allround animatiesoftware

Met Animate CC worden Flash Professional en het uitgefaseerde Adobe Edge Animate samengevoegd. De software is tevens voorzien van volledige integratie met de Adobe Cloud. Assets en brushes kunnen direct vanuit de Creative Cloud geladen worden. Er is ook ondersteuning voor Adobe Stock en fonts uit Typekit. Exporteren naar .swf is nog steeds mogelijk, maar daarnaast zijn HTML5 Canvas, WebGL, AIR, en 4k+ video nu ook eersterangs opties.

De bewerkingstools worden uitgebreid met onder andere ondersteuning voor Art Brushes uit Illustrator. Een volledig overzicht met alle vernieuwingen is bij Adobe te vinden. Korte demo in deze video:

Reageer op artikel:
Flash is dood, welkom Adobe Animate CC
Sluiten