Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 februari 2016

Facebook start met reactie-emoji naast like

Er valt op Facebook meer te doen dan alleen liken. Het sociale netwerk is begonnen met de uitrol van vijf nieuwe reacties die in plaats van ‘vind ik leuk’ te gebruiken zijn. Het gaat om love (geweldig), haha (grappig), wow (verbluft), sad (verdrietig) en angry (boos).

De nieuwe reacties werden meer dan een jaar getest, maar zijn nu uitgerold. Afhankelijk van de eerdere reacties op een post krijg je een voorselectie van reacties die je kiest door de like-knop in te houden.

Voor berichten en gesponsorde posts

Facebook Reactions worden de komende weken naar alle gebruikers uitgerold, je ziet ze vanzelf in de app en op het web verschijnen. Naast posts van vrienden is het ook mogelijk om op gesponsorde posts te reageren. Zo kun je niet alleen gepaster reageren op bijvoorbeeld slecht nieuws, maar ook een adverteerder laten weten dat een gesponsorde post geweldig is, of juist niet in de smaak valt. De reacties worden nog niet gewogen bij het samenstellen van de feed.

Goede zet? Zie jij de nieuwe reactie-emoji al?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook start met reactie-emoji naast like
Sluiten