Facebook start met reactie-emoji naast like

7 reacties

Er valt op Facebook meer te doen dan alleen liken. Het sociale netwerk is begonnen met de uitrol van vijf nieuwe reacties die in plaats van ‘vind ik leuk’ te gebruiken zijn. Het gaat om love (geweldig), haha (grappig), wow (verbluft), sad (verdrietig) en angry (boos).

De nieuwe reacties werden meer dan een jaar getest, maar zijn nu uitgerold. Afhankelijk van de eerdere reacties op een post krijg je een voorselectie van reacties die je kiest door de like-knop in te houden.

Voor berichten en gesponsorde posts

Facebook Reactions worden de komende weken naar alle gebruikers uitgerold, je ziet ze vanzelf in de app en op het web verschijnen. Naast posts van vrienden is het ook mogelijk om op gesponsorde posts te reageren. Zo kun je niet alleen gepaster reageren op bijvoorbeeld slecht nieuws, maar ook een adverteerder laten weten dat een gesponsorde post geweldig is, of juist niet in de smaak valt. De reacties worden nog niet gewogen bij het samenstellen van de feed.

Goede zet? Zie jij de nieuwe reactie-emoji al?

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  DBLCreations

  Jup, en maak er al blij gebruik van. Dit is één van hun beste updates vind ik persoonlijk:-)

 • Profielfoto
  Jor1

  verschrikkelijk wat een circus…

 • Profielfoto
  Roy5

  Indd een circus, men neemt facebook veel te serieus…

 • Profielfoto
  Arthur Ochse

  Jammer dat het (nog) niet werkt bij reacties

 • Profielfoto
  csteelooper

  Had dat nou niet gewoon Like en Dislike kunnen zijn? :/

 • Profielfoto
  novae

  Kijk, Facebook gebruikt Hyves als inspiratie. Het wachten is op de dansende banaan!

 • Profielfoto
  Arno Junior

  Kan er nog niks van zeggen. Maar er nog geen gebruik van.