‘Facebook Messenger krijgt subtiele ads’

4 reacties

Facebook wil langzaam maar zeker wat gaan verdienen aan zijn Messenger-app. Het sociale netwerk is van plan om advertenties in de berichten-app te gaan tonen, maar alleen advertenties van bedrijven waar een gebruiker al eerder mee gechat heeft.

De advertenties verschijnen volgens een plan dat naar adverteerders werd gestuurd en door TechCrunch is ingezien vanaf april in de app.

Relevant blijven

Facebook gaat gebruikers alleen reclame tonen van bedrijven waar ze zelf al eens via Messenger contact mee hebben gehad. Dit voorkomt dat gebruikers overspoeld worden met irrelevante advertenties. Om gebruikers te stimuleren Messenger te gebruiken, lanceert Facebook de URL fb.com/msg die direct een Messenger-chat met een bedrijf opent. Deze functie werkt overigens al, via http://fb.com/msg/onemorething.nl stuur je ons een bericht.
messenger
Er zijn geen plannen voor reclame in WhatsApp, dat ook eigendom van Facebook is. WhatsApp schrapte onlangs alle betaalde abonnementen wil geld gaan vragen aan bedrijven die de dienst voor klankcontact gebruikers. Details zijn nog schaars, maar denk aan een professionele portal waar gesprekken door verschillende medewerkers afgehandeld kunnen worden.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  Bij mij geld net als bij alle andere apps waar reclame in zit. Als het te schreeuwerig of irritant wordt… *DELETE!* dag app!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Bij mij geld net als bij alle andere apps waar reclame in zit. Als het te schreeuwerig of irritant wordt… *DELETE!* dag app!

  +1

 • Profielfoto
  SvS

  Dat mensen die accuslupers nog gebruiken… zo 2015.:roll:

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Je bent dus nu gewaarschuwd als je Messenger zou willen gebruiken om met een bedrijf te chatten.