Eindelijk: Instagram-app ondersteunt meerdere accounts

1 reactie

Goed nieuws voor iedereen die naast zijn eigen Instagram-account ook een apart account voor zijn werk, chihuahua of side-project heeft. De Instagram-app heeft eindelijk ondersteuning voor meerdere accounts, maximaal 5 om precies te zijn.

Het fotonetwerk kondigde de functie maandagavond aan. Het is vanaf nu mogelijk om via het opties-scherm in te loggen op meerdere accounts. Pushmeldingen zijn nog niet per account in te stellen.

Een extra account toevoegen gaat als volgt:

  • Ga naar het profiel-tabblad
  • Tik op het tandwiel rechtsboven voor opties
  • Kies helemaal onderaan voor Account toevoegen
  • Je kunt nu via het profiel-tabblad bovenaan tussen accounts switchen

insta-multiaccount-001
Je ontvangt pushmeldingen van alle accounts. Voor iedere melding staat tussen haakjes om welk account het gaat, zo zijn notificaties van verschillende accounts makkelijk te herkennen. Het is nog niet mogelijk om pushmeldingen per account aan of uit te zetten, voorlopig is het alles of niets. Instagram zegt dat de uitrol van de functie deze week voltooid is.

Reacties

1 reactie