Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 februari 2016

Dixons sluit winkels, verder als webshop

Het wordt nog leger in de winkelstraat. Elektronicaketen Dixons sluit alle winkels en gaat verder als webshop. De keten werd vorig jaar na een faillissement van moeder­firma BAS Group samen met iCentre en MyCom overgenomen door Relevant Holdings.

Een klein aantal vestigingen gaat verder onder de vlag van iCentre, Phone House of MyCom. De komende weken staan de Dixons-winkels in het teken van een grootscheepse opruiming van de voorraden.

Van 88 naar 33 naar 0

Bij Dixons is het sinds het faillissement van moederbedrijf BAS Group en overname door Relevant Holdings al langer onrustig. Het aantal winkels werd na de overname al fiks teruggebracht van 88 naar 33. In een persbericht zegt de holding zich met het merk Dixons nu op online te focussen. Het meeste winkelpersoneel zou een nieuw contract kunnen krijgen.

Dixons-vestigingen voor en na faillissement en overname.

iCentre

De integratie van Apple Premium Reseller iCentre gaat volgens Relevant volgens plan. Het commerciële resultaat is ‘boven verwachting’ en met alle belangrijke leveranciers, waaronder Apple, zijn nieuwe afspraken gemaakt. De Apple-winkels zullen binnenkort ook beginnen met het verkopen van telecomabonnementen, iets dat eerst bij Dixons werd ondergebracht. Welke Dixons-winkels omgekat worden tot iCentre is nog onbekend.

foto: WSB Interieurbouw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dixons sluit winkels, verder als webshop
Sluiten