Apple vs. FBI: Het belangrijkste uit 65 pagina’s bezwaar tegen ‘GovtOS’

23 reacties

Apple verzet zich formeel tegen het bevel van de rechtbank om de FBI te helpen de iPhone van één van de San Bernardino-terroristen te kraken door een speciale iOS-versie te maken. In een 65 pagina’s tellend document maken Apple’s advocaten bezwaar.

Zoals verwacht verzoekt Apple de Californische rechtbank de eis te laten vallen. Het bedrijf voert een aantal redenen op. Wij hebben de 65 pagina’s doorgespit en zetten het belangrijkste voor je op een rij.

1. GovtOS

Apple is gevraagd een iOS-versie te maken die het kraken van het codeslot van een iPhone toelaat zonder beperkingen of automatisch wissen na 10 pogingen. Apple verwacht een maand nodig te hebben om dit ‘GovtOS’ (oplettende lezer: met hoofdletter G) te maken. Er zijn 6 tot 10 medewerkers nodig, waarvan een aantal uit de CoreOS-groep. Dat zijn experts die op het diepste niveau aan iOS werken.
govtos-tijd

2. Eis gebaseerd op speculatie

Apple betoogt dat de FBI niet heeft aangetoond dat er relevantie informatie op de telefoon van de terrorist staat. Eerder werd al duidelijk dat de iPhone die ontgrendeld moet worden de werktelefoon van de San Bernardino-schutter is. De privételefoon is door de man zelf vernietigd.
fbi-speculatie

3. Grondwet

GovtOS moet alleen werken op de iPhone van de schutter. Om dit te bereiken moet Apple de speciale iOS-versie tekenen (signen) met een cryptografische sleutel die alleen Apple heeft. Het bedrijf wil dit niet en haalt de grondwet erbij. Code valt volgens Apple ook onder de vrijheid van meningsuiting en door code te tekenen, wordt Apple gedwongen zich (digitaal) uit te spreken.
applefbi-grondwet

4. Eindeloos misbruik antieke wet

Als het verzoek van de FBI gehonoreerd wordt, zal dit volgens Apple eindeloos misbruik van de antieke All Writs Act tot gevolg hebben. Deze wet uit 1789 geeft rechtbanken in de VS toestemming om alle mogelijke manieren te gebruiken om iemand of een bedrijf te dwingen te doen wat gevraagd wordt. Apple vraagt zich af wat zal volgen: verzoeken om de camera in te schakelen, gesprekken op te nemen?
applefbi-antiekewet

5. Geen geïsoleerd geval

In relatie tot punt 4 is het belangrijkste misschien wel dat Apple stelt dat het niet om een geïsoleerd geval gaat, maar dat de uitspraak een precedent schept dat alle techbedrijven kan dwingen een ‘on-demand backdoor’ te maken. Eigenlijk hadden we hele onderstaande passage moeten markeren.
applefbi-geisoleerd

Bonus. Herinnering aan fuck up

In deze passage wijs Apple de de FBI er nog even op dat de dienst het zelf onmogelijk heeft gemaakt om data van de telefoon te halen. Apple werkt mee met het overdragen van ontsleutelde iCloud-backups. Door het iCloud-wachtwoord van de schutter te laten veranderen door zijn werkgever, heeft de FBI er echter zelf voor gezorgd dit onmogelijk is geworden. De telefoon kan geen iCloud-backup meer maken en er is alleen een oude backup.
applefbi-fuckup

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Iets te snel getypt waarbij de speller z’n eigen gang ging?

  verzoeken om de camera aan te schakelen, gesprekken of te nemen?

  Hier moet “aan” dus “in” zijn en “of” moet “op” zijn.

  Bonus. Herinnering aan fuck up

  Ehh… “fuck” misschien “back” ????

  Verder interessant leesvoer.

  :nerd:

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Na 65 pagina’s duizelde het even.:confused: Typo’s zijn nu gefikst. Fuck up is bewust:

  1. To make a mistake; bungle something.
  2. To act carelessly, foolishly, or incorrectly.
  3. To cause to be intoxicated.
 • Profielfoto
  Dakterras

  Nu de titel nog, Raymon. Het gaat vast niet om een ‘bewaar’ ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Bijna goed.

  Het belangrijkste uit 65 pagina’s bewaar

  .
  bezwaar

 • Profielfoto
  wensink

  Vooral de derde vind ik interessant.. Valt code onder vrijheid van meningsuiting?

 • Profielfoto
  Dakterras

  Is inderdaad een interessante. Ik snap de redenering wel, het gaat niet zozeer om de code zelf maar om het gevolg van de signing door Apple.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Omdat jullie nu toch bezig zijn met foutjes aan te geven.

  Originele text onder Bonus: Herinnering aan fuck up:

  In deze passage wijs Apple de de FBI er nog even op dat de dienst het zelf onmogelijk heeft gemaakt om data van de telefoon te halen. Apple werkt mee met het overdragen van ontsleutelde iCloud-backups. Door het iCloud-wachtwoord van de schutter te laten veranderen door zijn werkgever, heeft de FBI er echter zelf voor gezorgd dit onmogelijk is geworden. De telefoon kan geen iCloud-backup meer maken en er is alleen een oude backup.

  Volgens mij kloppen hier een paar dingen niet:

  In deze passage wijst Apple de de FBI er nog even op dat de dienst het zelf onmogelijk heeft gemaakt om data van de telefoon te halen.

  om de data van de telefoon te halen. Ik weet niet of dit de bedoeling was om het zo te schrijven?

  De t ontbrak en volgens mij is éénmaal “de” FBI schrijven voldoende:P

  Apple werkt mee met het overdragen van ontsleutelde iCloud-backups. Door het iCloud-wachtwoord van de schutter te laten veranderen door zijn werkgever, heeft de FBI er echter zelf voor gezorgd dat dit onmogelijk is geworden. De telefoon kan geen iCloud-backup meer maken en er is alleen een oude backup.

  Verder vind ik het wel een interessant artikel. Maar soms moeilijk alles te begrijpen. Hoe dan ook, als je 65 pagina’s in één slag doorleest en het nadien ook nog moet vertalen kan dat al eens een paar fouten met zich meebrengen:-)

 • Profielfoto
  MEEUW

  Hebben jullie zelf de 65 pagina’s door gespit ?
  of hebben zijn jullie door andere site “geïnspireerd”?

  Ook nog een belangrijke btw

  Finally, given the government’s boundless interpretation of the All Writs Act, it
  is hard to conceive of any limits on the orders the government could obtain in the
  future. For example, if Apple can be forced to write code in this case to bypass
  security features and create new accessibility, what is to stop the government from
  demanding that Apple write code to turn on the microphone in aid of government
  surveillance, activate the video camera, surreptitiously record conversations, or turn on
  location services to track the phone’s user? Nothing.

  ze hebben een punt :).

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik hoop absoluut dat Apple dit wint, maar hopelijk houden ze er rekening mee dat de Amerikaanse overheid het spel vaak extreem smerig speelt. Zo werd de CEO van Qwest – Joseph P. Nacchio – in 2007 tot zes jaar cel veroordeeld wegens fraude. Vreemd genoeg werden zes andere managers van Qwest vrijgesproken. Probleem voor Nacchio was dat Qwest het enige telecombedrijf in de US was dat weigerde om de NSA toegang tot hun netwerk te geven. Dit speelt zich af in het begin van 2001, maanden voor de aanval op het World Trade Center. Nadat Nacchio vrijkwam wilde hij een rechtszaak tegen het DoJ beginnen om te bewijzen dat de NSA toegang vroeg, maar daar hadden ze geen zin in en hebben hem $18 miljoen teruggegeven, op voorwaarde dat hij z’n bek houdt.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik hoop absoluut dat Apple dit wint, maar hopelijk houden ze er rekening mee dat de Amerikaanse overheid het spel vaak extreem smerig speelt. Zo werd de CEO van Qwest – Joseph Nacchio – in 2007 tot zes jaar cel veroordeeld wegens fraude. Vreemd genoeg werden zes andere managers van Qwest vrijgesproken. Probleem voor Nacchio was dat Qwest het enige telecombedrijf in de US was dat weigerde om de NSA toegang tot hun netwerk te geven. Dit speelt zich af in het begin van 2001, maanden voor de aanval op het World Trade Center. Nadat Nacchio vrijkwam wilde hij een rechtszaak tegen het DoJ beginnen om te bewijzen dat de NSA toegang vroeg, maar daar hadden ze geen zin in en hebben hem $18 miljoen teruggegeven, op voorwaarde dat hij z’n bek houdt.

  Idd, ben het volledig met Zakske eens… En zo zijn er veel zaken, bepaalde mensen geven geld en worden betaald om te zwijgen. Ik hoop dat Apple gewoon zijn been stijf houd, maar makkelijk zal het ook wel niet zijn…

 • Profielfoto
  IsSidha

  Het is tog wel heel erg triest dat in berichtgeving van dit zoort belangrijke ontwikkelingen de eerste commentaren weer gaan over spelvouten in plaats van de inhout..

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Het is tog wel heel erg triest dat in berichtgeving van dit zoort belangrijke ontwikkelingen de eerste commentaren weer gaan over spelvouten in plaats van de inhout..

  Meestal negeer ik spelFouten, maar omdat iedereen er mee bezig was en er toch nog wel een paar fouten in stonden (geen spelfouten trouwens) eerder misplaatste woorden (dubbele woorden of ontbrekende woorden). En soms ergert dat wel bij het lezen. Verder vind ik het een heel interessant artikel en ik vind One More Thing ook top! Het kan nooit geen kwaad om opbouwende kritiek te geven hoor.:-) Je moet het niet zien als een kwaad. Het is goed bedoeld (vanuit mijn standpunt toch hé). Ik kan niet spreken voor de andere:-)

 • Profielfoto
  puccini

  Weer gezeik over spelfouten, stuur Raymond een PM i.p.v. van op het forum.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Weer gezeik over spelfouten, stuur Raymond een PM i.p.v. van op het forum.

  Is gewoon opbouwende kritiek en ik ging gewoon verder op de andere aangezien het er zoveel waren, normaal struikel ik daar niet over en trek ik me er helemaal niks van aan… Maar idd een PM zou mss beter zijn;-) .

  Hoe dan ook, niemand moet zich aangevallen voelen. Ale, nog nen toffe dag he:P

 • Profielfoto
  IsSidha

  @DBCreations .. niets persoonlijk.. gewoon bagger irritant waardoor ik ook de artikelen tegenwoordig maar ergens anders lees waar dat foute fingertje gewoon ontbreekt.. inderdaad @puccini doe dit gewoon in een PM zoals het ook hoort

  kijk naar de eerste 5 reacties.. daarvan gaan er 4 over de tekst en 1 over de inhoud
  je privacy kan dus gestolen worden, zolang het puntje maar op de i staat..
  dat is dus blijkbaar wat het volk alhier vind, met een 80% meerderheid.

 • Profielfoto
  recoiller

  Rete interessant en dit is geschiedenisbepalend in de toekomst. Mijn waardering voor Raymon is groot!

 • Profielfoto
  Rolf

  Vind het wel een erg leuk stuk, petje af !!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @DBCreations .. niets persoonlijk.. gewoon bagger irritant waardoor ik ook de artikelen tegenwoordig maar ergens anders lees waar dat foute fingertje gewoon ontbreekt.. inderdaad @puccini doe dit gewoon in een PM zoals het ook hoort

  kijk naar de eerste 5 reacties.. daarvan gaan er 4 over de tekst en 1 over de inhoud
  je privacy kan dus gestolen worden, zolang het puntje maar op de i staat..
  dat is dus blijkbaar wat het volk alhier vind, met een 80% meerderheid.

  Wees gerust, ik zag ook meteen de eerste vier reacties die over de schrijffouten gingen vandaar dat ik dacht om ook iets door te geven, omdat er echt wel meer dan één fout stond. Normaal trek ik me daar eigenlijk niets van aan, want mijn spelling is ook niet op en top.

  Het is inderdaad wel interessant om te zien dat mensen schrijffouten interessanter vinden dan het artikel zelf.

  Nu, als je mijn eerste reactie leest dan zie je ook dat ik zelf ook het artikel interessant vind en dat het mij dus niet echt gaat om de schrijffouten op zich:

  “Verder vind ik het wel een interessant artikel. Maar soms moeilijk alles te begrijpen. Hoe dan ook, als je 65 pagina’s in één slag doorleest en het nadien ook nog moet vertalen kan dat al eens een paar fouten met zich meebrengen”

  Enfin, we zijn allemaal maar mensen, iedereen maakt fouten:-)

 • Profielfoto
  Jerry.w

  @DBCreations ‘Het kan nooit geen kwaad om..’ Nooit geen is een dubbele ontkenning, nooit geen batterijen meer gebruiken betekent bijvoorbeeld altijd batterijen gebruiken. Bovendien ben ik het eens met de stelling dat artikelen als deze zonder spelfouten gepubliceert zouden moeten worden. Het is toch een schande dat een grote nieuwswebsite als deze zulke kinderlijke fouten maakt en overduidelijk hun artikelen vrijwel rechtstreek kopieert, en daarbij niet eens nog een keer doorleest ter controle. In mijn mening kan je een verslaggever als deze onder geen geding serieus nemen. Bij nu.nl of de telegraaf zou hij zeker zijn ontslag al hebben gekregen wegens deze fouten maar goed. On topic hoop ik dat Apple deze rechtzaak wint, ik vind de FBI maar een trieste organisatie. Ze maken blunder na blunder en denken dat ze alles zijn en alles mogen. In mijn ogen zou het beter zijn om de FBI gewoon op te heffen, vele goede resultaten boeken ze niet en als dat al het geval is, is het meestal op het nipperte en zijn er in het process vele blunders begaan. Veel informatie over hun opereren brengen ze ook niet naar buiten, en als ze dat wel doen is het in mijn ogen meestal uit de hoogte doen met iets wat heel niet zo speciaal was of goed ging als dat ze beweren.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  @DBCreations ‘Het kan nooit geen kwaad om..’ Nooit geen is een dubbele ontkenning, nooit geen batterijen meer gebruiken betekent bijvoorbeeld altijd batterijen gebruiken. Bovendien ben ik het eens met de stelling dat artikelen als deze zonder spelfouten gepubliceert zouden moeten worden. Het is toch een schande dat een grote nieuwswebsite als deze zulke kinderlijke fouten maakt en overduidelijk hun artikelen vrijwel rechtstreek kopieert, en daarbij niet eens nog een keer doorleest ter controle. In mijn mening kan je een verslaggever als deze onder geen geding serieus nemen. Bij nu.nl of de telegraaf zou hij zeker zijn ontslag al hebben gekregen wegens deze fouten maar goed. On topic hoop ik dat Apple deze rechtzaak wint, ik vind de FBI maar een trieste organisatie. Ze maken blunder na blunder en denken dat ze alles zijn en alles mogen. In mijn ogen zou het beter zijn om de FBI gewoon op te heffen, vele goede resultaten boeken ze niet en als dat al het geval is, is het meestal op het nipperte en zijn er in het process vele blunders begaan. Veel informatie over hun opereren brengen ze ook niet naar buiten, en als ze dat wel doen is het in mijn ogen meestal uit de hoogte doen met iets wat heel niet zo speciaal was of goed ging als dat ze beweren.

  De pot verwijt de ketel behoorlijk…:o

 • Profielfoto
  Zakske

  dat Apple deze rechtzaak wint…

  @SunKeeper; je vergeet het woord rechtszaak, dat schrijf je met een tussen-s.

 • Profielfoto
  sciletto

  Ten eerste vind ik het echt hinderlijk om te lezen dat iedereen het beter weet qua spellingen. Wat dat betreft is er geen site die het foutloos heeft dus zoek wat belangrijkere elementen in het leven.

  Wat ik me eigenlijk afvraag is: hoeveel verdienen deze advocaten per uur?

  Ik had even op de website gekeken maar die oogt al duur. Ik weet dat een advocaat op wall street 850 dollar per uur kan vragen. Wat zouden zij krijgen nu ze ook onder het pesten kunnen vallen van de overheid?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @DBCreations ‘Het kan nooit geen kwaad om..’ Nooit geen is een dubbele ontkenning, nooit geen batterijen meer gebruiken betekent bijvoorbeeld altijd batterijen gebruiken. Bovendien ben ik het eens met de stelling dat artikelen als deze zonder spelfouten gepubliceert zouden moeten worden. Het is toch een schande dat een grote nieuwswebsite als deze zulke kinderlijke fouten maakt en overduidelijk hun artikelen vrijwel rechtstreek kopieert, en daarbij niet eens nog een keer doorleest ter controle. In mijn mening kan je een verslaggever als deze onder geen geding serieus nemen. Bij nu.nl of de telegraaf zou hij zeker zijn ontslag al hebben gekregen wegens deze fouten maar goed. On topic hoop ik dat Apple deze rechtzaak wint, ik vind de FBI maar een trieste organisatie. Ze maken blunder na blunder en denken dat ze alles zijn en alles mogen. In mijn ogen zou het beter zijn om de FBI gewoon op te heffen, vele goede resultaten boeken ze niet en als dat al het geval is, is het meestal op het nipperte en zijn er in het process vele blunders begaan. Veel informatie over hun opereren brengen ze ook niet naar buiten, en als ze dat wel doen is het in mijn ogen meestal uit de hoogte doen met iets wat heel niet zo speciaal was of goed ging als dat ze beweren.

  Ik snap niet helemaal waarom je juist een bericht naar mij richt… Maar goed, als dat je ding is…

  Nogmaals, het is nooit mijn bedoeling om spellingsfouten in het daglicht te zetten, ik typ ook niet foutloos en ben ver van perfect.

  Er waren vier personen voor mij die al wat spelfouten hadden doorgegeven, en om dat er in dit artikel zoveel waren ben ik daar verder op ingegaan. Het is inderdaad wel fijner om dit gewoon privé door te geven, want ik vind het eigenlijk persoonlijk zelf ergerlijk als iemand constant op spellingsfouten zit te borduren.

  Eigenlijk trek ik mij dat niet veel van aan. Ik kom al lang naar OneMoreThing en ik weet dat er soms foutjes zijn in de artikels. Maar persoonlijk stoort me dat niet.

  Ik ben het daarom ook eens met Sciletto.:-)

  Hoop dat we dit nu kunnen afsluiten:P