Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 februari 2016
Leestijd: 2 minuten

Apple vs. FBI: Gates en Zuckerberg zijn het fundamenteel oneens

Hoewel Apple nog tot vrijdag 26 februari heeft om te reageren op de eis van de FBI om te helpen met het kraken van de iPhone van een man die 14 mensen doodde bij een schietpartij in San Bernardio, gaat de discussie door. Nu met Bill Gates en Mark Zuckerberg.

Zuckerberg, de CEO van Facebook, heeft zijn steun voor Apple’s standpunt uitgesproken. Microsoft-oprichter Bill Gates is het oneens met Tim Cook en stelt dat de FBI helemaal niet om een backdoor vraagt.

Zuckerberg: “Backdoor is een slechte zaak”

Tijdens een keynote op de Mobile World Conference in Barcelona heeft Mark Zuckerberg gezegd dat iedere maatregel die digitale veiligheid aantast een slecht idee is. Hij sprak zijn steun uit voor Apple-CEO Tim Cook, die het verzoek van de FBI om te helpen bij het kraken van het codeslot van de iPhone een verkapte backdoor noemde. Zuckerberg: “I don’t think building back doors is the way to go, so we’re pretty sympathetic to Tim and Apple”. (via New York Times)

Gates: “Het is helemaal geen backdoor”

Bill Gates heeft een hele andere opvatting over de zaak en zegt in een interview met FT (betaalmuur) dat het verzoek van de FBI helemaal geen backdoor schept. Volgens de Microsoft-oprichter is het niets anders dan een verzoek om informatie bij een telecomprovider. Hij is niet bang dat de zaak een precedent schept: “This is a specific case where the government is asking for access to information. They are not asking for some general thing, they are asking for a particular case.”

De Microsoft-oprichter is een van de weinige grote namen in de techindustrie die niet aan de kant van Apple staat. Eerder spraken onder andere Sundar Pichal (Google), Jack Dorsey (Twitter), Jan Koum (WhatsApp) hun steun voor de beslissing van Apple om de eis van de rechter aan te vechten uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple vs. FBI: Gates en Zuckerberg zijn het fundamenteel oneens
Sluiten