Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 februari 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple TV: nieuwe Remote-app vervangt afstandsbediening

Apple heeft meer details gegeven over de Remote-app voor Apple TV die binnenkort compleet vernieuwd wordt. Momenteel kan de app alleen gebruikt worden voor tekst­invoer, maar de nieuwe app kan de afstands­bediening van de Apple TV vervangen.

Dat zei Apple’s softwareman Eddy Cue in de podcast van blogger John Gruber. De nieuwe app accepteert Siri-commando’s voor de Apple TV en kan het touchpad van de Apple TV Remote vervangen.

Cue beloofde in een eerder al een compleet nieuwe Remote App, maar details waren nog schaars. Nu is bekend dat de nieuwe app ook in plaats van de afstandsbediening gebruikt kan worden. Goed nieuws voor iedereen die de Apple TV Remote wel eens kwijt raakt of liever zijn iPhone gebruikt. De nieuwe app komt in de eerste helft van dit jaar.

Ook voor gaming

De nieuwe Remote App is ook geschikt voor gaming. Als een Apple TV-app meerdere afstandsbedieningen ondersteunt, zal de Remote App gezien worden als een volwaardige tweede afstandsbediening met gyroscoop.

Siri

Cue vertelde ook waarom Siri op de Apple TV nog niet zoveel talen spreekt als Siri op de iPhone. Nederlands ontbreekt bijvoorbeeld. Dat komt omdat er optimalisaties doorgevoerd moeten worden om filmtitels, namen van acteurs en series te herkennen. Bij het uitspreken van bijvoorbeeld “Speel de laatste aflevering van House of Cards moet Siri de naam van de serie niet als Nederlands woord herkennen. Er moet ook rekening gehouden worden met de manier waarop namen in verschillende landen worden uitgesproken.

De huidige -oude- Remote App.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV: nieuwe Remote-app vervangt afstandsbediening
Sluiten