Apple TV: nieuwe Remote-app vervangt afstandsbediening

12 reacties

Apple heeft meer details gegeven over de Remote-app voor Apple TV die binnenkort compleet vernieuwd wordt. Momenteel kan de app alleen gebruikt worden voor tekst­invoer, maar de nieuwe app kan de afstands­bediening van de Apple TV vervangen.

Dat zei Apple’s softwareman Eddy Cue in de podcast van blogger John Gruber. De nieuwe app accepteert Siri-commando’s voor de Apple TV en kan het touchpad van de Apple TV Remote vervangen.

Cue beloofde in een eerder al een compleet nieuwe Remote App, maar details waren nog schaars. Nu is bekend dat de nieuwe app ook in plaats van de afstandsbediening gebruikt kan worden. Goed nieuws voor iedereen die de Apple TV Remote wel eens kwijt raakt of liever zijn iPhone gebruikt. De nieuwe app komt in de eerste helft van dit jaar.

Ook voor gaming

De nieuwe Remote App is ook geschikt voor gaming. Als een Apple TV-app meerdere afstandsbedieningen ondersteunt, zal de Remote App gezien worden als een volwaardige tweede afstandsbediening met gyroscoop.

Siri

Cue vertelde ook waarom Siri op de Apple TV nog niet zoveel talen spreekt als Siri op de iPhone. Nederlands ontbreekt bijvoorbeeld. Dat komt omdat er optimalisaties doorgevoerd moeten worden om filmtitels, namen van acteurs en series te herkennen. Bij het uitspreken van bijvoorbeeld “Speel de laatste aflevering van House of Cards moet Siri de naam van de serie niet als Nederlands woord herkennen. Er moet ook rekening gehouden worden met de manier waarop namen in verschillende landen worden uitgesproken.

atv-remote-app
De huidige -oude- Remote App.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Je hebt eigenlijk geen keyboard meer nodig bij dit soort producten maar het meest irritante is het invullen van je AppleID wachtwoord. Daar moeten ze echt iets op verzinnen want dat gaat echt niet met die nieuwe remote.
  .
  Voor bedrijven die continue bezig zijn met mensen erop wijzen dat ze sterke en veilige wachtwoorden moeten gebruiken is deze remote knap waardeloos i.c.m. de software.
  Begin maar eens een 23 tekens tellende wachtwoord in te vullen die uit hoofdletters en speciale tekens bestaat. Nee daar is helemaal niet over nagedacht, het ging alleen maar om de mooi bij het ontwerpen van een afstandsbediening. Vingerafdruk-gedoe knopje zoals op de iPhone en iPad was iets te duur zeker?

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  @Shmoo: nou inderdaad. Waar is de Touch ID sensor. Kun je gelijk meerdere mensen toegang tot hùn gegevens geven.

  Apple heeft wel gelijk. Apple Music met Siri is een ramp! Tweetalig is Siri niet. Heel jammer.

 • Profielfoto
  kornexz

  @Shmoo
  Uiteindelijke doel van Apple is misschien wel de remote helemaal uit te faseren en de AppleTV enkel met een iPhone/iPad laten bedienen.
  .
  Vingerafdruk om de iPhone/iPad te kunnen gebruiken en de remote app te starten (zoals iedere app natuurlijk). En vingerafdruk om een film of app op je AppleTV te huren/kopen.
  .
  Of de bediening helemaal via Siri op je iPhone.

 • Profielfoto
  kornexz

  Overigens krijg ik de huidige remote app met geen mogelijkheid gekoppeld aan mijn AppleTV:roll:
  .
  Ik heb de nieuwe AppleTV + iPhone 6S, dus qua hardware zou het moeten lukken.. De AppleTV via LAN (kabel) op hetzelfde netwerk als mijn WiFi netwerk. Bluetooth aan.. Netwerk delen (?) geactiveerd.
  .
  Wie-o-wie heeft er een idee wat er mis zou kunnen zijn?

 • Profielfoto
  bcgraaf

  Bij mij doet hij het perfect heb precies de zelfde situatie als jouw en nergens last van

 • Profielfoto
  App69

  Werkt hier ook prima.

 • Profielfoto
  Charles Toepoel

  @kornexz daar zijn diverse fora voor om dit soort dingen te vragen

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Overigens werkt de Remote-app nu niet alleen als toetsenbord, maar ook als trackpad… Ik zie de veranderingen niet.

 • Profielfoto
  neuerburg

  @kornexz had ik ook. Ik moest mijn wifi herstarten. Toen werkte het.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Wat veel nuttiger is met de nieuwe apple tv is dat je je eigen tv afstandsbediening kan programmeren zodar de pijltjes het doen. Erg handig. Ik gebruik de apple remote niet meer. Nog maar een remote.

 • Profielfoto
  SvS

  @Shmoo
  Uiteindelijke doel van Apple is misschien wel de remote helemaal uit te faseren en de AppleTV enkel met een iPhone/iPad laten bedienen.

  Dat is niet te hopen! Ik gebruik de fysieke remote veel om mee op te starten/afsluiten, volume regelen. Het pakt makkelijker dan iPhone ontgrendelen en app openen, etc etc… Gamen doe je op Nimbus Controller. En bovendien zijn er vast gebruikers van TV die geen iPhone hebben?

  Ik wacht eigenlijk op multi user login, ook op iOS. Ivm game center account.;-) Daar is niet goed over nagedacht. Alle spelscores worden op mijn Game Center bijgeschreven, maar het wordt door iedereen bespeeld.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Precies de remote zal niet verdwijnen – sterker nog, ik denk dat Apple wilt dat de Apple TV remote de trouwe TV afstandsbediening doet vergeten en dat kan hier prima. Zolang ik het Ziggo kastje niet hoef aan te raken kan ik met de Apple TV remote alles doen wat ik moet doen.
  Het is alleen nog wachten op een module of integratie van Ziggo –> Apple TV app.
  .
  Of natuurlijk een aantal apps zoals NPO op de Apple TV dan kan het hele Ziggo abonnement eruit.