Apple TV: eigen producties als noodgreep?

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Apple onderhandelt al lang met televisie­netwerken over het aanbieden van een streaming televisiedienst als alternatief voor kabel TV, maar de iPhone-maker en media­bedrijven worden het maar niet eens. Tijd voor een verandering van strategie.

Volgens financiële portal The Street wil Apple nu Netflix en Amazon achterna en eigen series die exclusief op de Apple TV te bekijken zijn produceren. Eddy Cue zou al veelvuldig in Hollywood te vinden zijn.

Details over exclusieve content voor de Apple TV zijn nog schaars. Volgens twee bronnen van The Street wil Apple grote namen uit Hollywood aan boord krijgen en is het plan om in september, samen met de iPhone 7, de eerste series uit de doeken te doen.

Eigen werk scoort

Investeren in producties en exclusieve content is Apple niet vreemd. Voor Apple Music wordt bij Beats 1 live radio gemaakt en onlangs was de nieuwste concertfilm van Taylor Swift exclusief op Apple Music te bekijken. Netflix scoort met in-house producties als House of Cards en Orange is the New Black. Ook Amazon heeft voor zijn Prime-leden Transparent en Mozart in The Jungle als exclusieve series.
atv-demo-16x9
Bij de productie zou Apple de kennis en kunde van Disney/Pixar, waarmee het goede banden heeft, kunnen gebruiken. Of Hollywood het in tegenstelling tot de televisienetwerken wél ziet zitten om met Apple samen te werken, horen we mogelijk al in september.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een goed plan, maar laat. Ze moeten wel heel goed voor de dag komen om het succesvolle Netflix met hun immens populaire series te kunnen verslaan. Eigen content is het toverwoord. Apple had een paar jaar geleden daarmee moeten komen, in combinatie met een stunning eigen Super smart-TV, waarin alle functies van de Apple TV verwerkt zaten en die als hub kan fungeren voor alle Apple apparaten in je huis én buitenshuis. Grote kans gemist. Ik weet niet of het nog goed komt.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Beetje kenmerkend voor Apple anno 2016. Weinig vernieuwend, weinig voor de massa uitlopen. De spirit lijkt er uit. Wat rest is ‘innovaties’ als je koptelefoon voortaan via Lightning aansluiten. Tja…

 • Profielfoto
  Antaeus

  Waarom moeilijk doen? Apple moet Netflix kopen! Dat is beter dan een derde speler op de markt toevoegen! Dat zou inderdaad achter de feiten aanlopen zijn… Netflix zou een betere aankoop zijn dan dat vreemde Beats…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, maar dat gaat nooit gebeuren, omdat Netflix al veel teveel geïnfiltreerd is bij andere bedrijven.

  TV’s en Mediaboxen die Netflix gecertificeerd zijn, etc.

  Dat krijg je nooit meer allemaal op één lijn volgens Apple’s voorwaarden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit zijn weer van die promotiegeruchten wanneer het aandeel een tik krijgt en Facebook of Google de volgende dag profiteert van een zwak Apple..
  .
  Dit is gewoon onzin. Apple heeft iTunes dat staat vol met content waar ze zelf niet eens dan baas over zijn, ze kunnen helemaal geen eigen dienst maken die vergelijkbaar is als Netflix. Het enige dat ze kunnen doen is met de eigenaren van die content praten in de hoop dat ze hun prijzen willen verlagen. Maar goed dat deed Steve Jobs al heel vaak en dat heeft niet eens geholpen.
  .
  Apple moet niet zoveel praten, maar eens dingen gaan doen waar mensen blij van worden.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Bij voorbaat geen interesse.

 • Profielfoto
  Remko

  Pffff
  Het blijft sappelen met die TV
  Waar dan ook…
  Wil je iets van RTL4 van gister zien dan moet je naad die app (maar dan kan je net niet alles zien).
  Wil je die serie kijken dan moet je bij HBO zijn.
  Wil je dat zien dan moet je weer bij Netflix zijn.
  Eigenlijk veranderd er op de TV niet veel.
  Er is altijd iets leukers op een ander kanaal…

 • Profielfoto
  apple-man

  IK hoop dat apple hier mee succes gaat hebben aangezien microsoft ook heeft geprobeerd om series te gaan maken die exclusief voor xbox live zouden worden gemaakt. microsoft zou voor zover ik weet hier al van af gestapt zijn. Zo is ons een serie van halo belooft van steven speilberg waar we niks meer van hebben gehoord. En ik beng bang dat deze serie dan ook dood is. Maar ik hoop natuurlijk dat het apple wel gaat lukken en dat ze ook goede series gaan maken voor de ATV aangezien ik de eigen series van netflix persoonlijk niet zo geweldig vind.

 • Profielfoto
  Di May

  Waarom toch altijd zo negatief ?
  Wie staat er weer aan wal ?