Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 februari 2016

Vervangingsprogramma USB-C kabel MacBook gestart

Als je voor juni 2015 een 12-inch MacBook hebt gekocht, moet de USB-C-kabel waarschijnlijk vervangen worden vanwege een ontwerp­probleem. Apple heeft een nieuw vervangings­programma voor deze kabels opgezet en ruilt ze gratis om.

Het probleem kan ervoor zorgen dat de MacBook niet of slecht wordt geladen. Getroffen klanten die hun MacBook hebben geregistreerd met een geldig postadres, krijgen de kabel eind februari automatisch toegestuurd.

Getroffen kabel herkennen

Op getroffen kabels is alleen de tekst “Designed by Apple in California. Assembled in China.” gedrukt. Op nieuwe kabels staat ook een serienummer. Kabels met serienummer hoeven niet vervangen te worden.

Getroffen kabel boven, nieuwe kabel onder.

MacBook niet geregistreerd?

Als je je MacBook niet hebt geregistreerd kun je op de site van Apple de procedure vinden. Bij een Apple Store of erkend Apple-servicepunt in de buurt kun je op vertoon van het serienummer van de MacBook een vervangende kabel aanvragen. Telefonisch een vervangende kabel regelen kan via Apple Support op 0800 0201581, zorg dat je het serienummer bij de hand hebt (te vinden onder het menu Apple () > Over deze Mac).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vervangingsprogramma USB-C kabel MacBook gestart
Sluiten